Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 1,2k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Zdravím 4H tuneláře,

rád bych sobě a možná i jiným udělal jasno v jedné věci - určování dlouhodobého trendu na týdenním grafu.
Výpočet je jasný, ale pořád narážím na 2 rozdílné přístupy:
1. odečítá se rozdíl současného a minulého týdne (což taky znamená, že se každé 4 hodiny změní)
2. odečítá se rozdíl minulého a předminulého týdne

Originál Vegas to jednoznačně nepíše (alespoň jsem to tam nenašel) ale logicky mi přijde správně 2.varianta. Namodro někde v diskuzi taky počítá dle dvojky.

Píšu to proto, že některé indikátory to počítají dle bodu 1. Naposled jsem to potkal v Knife indikátoru vloženého od meciniho o několik příspěvků výše. (netvrdím, že je to špatně)

Jde o to, nespoléhat automaticky na správnost čehokoli a při zařazení nového prvku do svého systému provést maximální možnou kontrolu.

Hezké obchody Sasa

Odesláno

Sasa:
doporučuji důkladně prostudovat originál nebo překlad Vegasova 4H tunelu. Neodečítáš od sebe žádné týdny ale 21 EMA a 5 SMA na týdenním grafu.

Happy trading,
Petr

Odesláno

Samozrejme je to tak jak píšeš, omlouvam se, chtěl jsem skrátit mé psaní. Nic to ale nemění na skutečnosti, že hodnoty MA pro výpočet jsou brány z uvedených týdnů.

Sasa

Odesláno

mecini:
Nedodržením obchodního plánu a zmatkováním. Kromě E55 jsem jel ještě nějaké fundamenty a úplně normálně lidsky jsem zazmatkoval. Růžový panter by mi mohl závidět... :). Podařilo se mi otevřít pozice, které jsem otevřít nechtěl ve velikosti, kterou jsem už vůbec nechtěl, a povedlo se mi to dokonce dvakrát za sebou... :) Mezitím byl plánovaný (a ziskový) obchod samozřejmě v čudu atd. atd. Člověk by řekl, že po víc než roce demo- a třičtvrtě roku live tradingu by už nemusel dělat takovéhle zhovadilosti, a ono jo... :)
Jediné co dokonale fungovalo, byla platforma a broker - za minulý týden, a obzvlášť za pátek, musím IBFX opravdu pochválit. Jen aby jim to vydrželo...

Happy trading,
Petr :)

Odesláno

Ztráta ale není Petře naštestí veliká...
Je to docela zdrcující a vždy jsem se tomu bránil, nyní ale čím dál častěji přemýšlím o automatizovaném systému. Mám takový pocit, že to asi ve Forexu jinak z dlouhodobého hlediska nepůjde...

Pěkný večer Martin

Odesláno

mecini:
No, já mám zatím opačný názor. Že člověk občas něco zmastí, je normální. V životě snad neexistuje den, kdy by člověk něco více nebo méně nezkonil. Přesto se může celý život v mnoha ohledech neustále zlepšovat. Když uklouznu krok zpátky, vím, že před dalším uklouznutím udělám aspoň pár kroků zase dopředu. A moje celoživotní zkušenost mi zatím pořád říká, že kdykoli se chtěl člověk zbavit své zodpovědnosti tím, že ji přehrál na někoho (něco) jiného (třeba na stroje), nikdy to v dlouhodobém horizontu nefungovalo. Původně jsem se taky snažil vytvořit nějaký AOS. Pak jsem po mnohém přemýšlení dospěl k tomu, že je to nesmysl. Automaty určitě mohou fungovat, pokud ti stačí malé zhodnocení účtu. Mít pár miliónů na kontě, možná bych za sebe nechal pracovat nějaký jednoduchý AOS, a bohatě by mi stačilo nějakých 15 - 20% ročně. Pokud vím, určitě to takhle pár traderů dělá. Ale pokud chci větší a rychlejší zhodnocování (a to, kurňa, chci... :) ), pak se obávám, že bych mohl vývojem systému trávit dalších 20 let, místo toho, abych prostě vydělával fufníky... :)
Ještě co se týče DD. V backtestech mám taky pár týdnů, které skončily v mínusu. A musím říct, že v mnohem šťavnatějším mínusu, než byl ten minulý týden. Jenže pak přijdou dříve nebo později zase ty kroky vpřed a equity křivka se zase vesele sune nahoru. :)

Happy trading,
Petr

Odesláno

Máš Petře samozřejmě pravdu s tím AOS. Spíše mě šlo o takovou kombinaci AOS a zapojení mozku. Mám tím na mysli, že potenciální dobrý obchod se vlastně prezentuje sám od sebe - sledovat co dělá trh a cena, posoudit S/R, pivoty a nevstupovat do trhu, když indikátory říkají ano long, ale trh padá střemhlav dolů...Dost jsem přemýšlel o velikosti S/L a nelze prostě S/L natvrdo dodržovat - mít prostě pro velikost S/L svůj důvod v daném okamžiku je asi správnou volbou. Hlavně si S/L stanovit před vstupem do obchodu a nekouzlit v průběhu obchodu. Hlavním důvodem, proč se mě 4H zamlová je taková berlička v podobě PT - člověk vlastně ještě před vstupem ví jaký S/L a PT je k dispozici - spočítá RRR a dále usoudí dle vývoje ceny. Postupem času ubírám indikátory a pozoruji jen cenu. Je to cesta nelehká, ale člověk prostě nesmí přestat, přece neskončíme v té 95% skupině...
Pěknou neděli, nebo vlastně už pondělí
Martin

• 2 týdny později...
Odesláno

Vela ludi sa tu pyta NICa namodro , ze aky ma system vstupov a vystupov a on im odpoveda, ze vsetko je napisane v tomto vlakne. Lenze to vlakno ma uz 48 stran a zabere dost casu ho cele prestudovat tak som presiel vsetky prispevky a dal som ich do jedneho suboru. Kto ma zaujem si to moze lahsie pozriet. Tie prispevky su chronologicky usporiadane aj s datumom ich vzniku. System sa urcite vyvija nieco uz mozno neplati........

2013

Odesláno

Zdravim tunelarov. Do platformy TradesTation som si natiahol Tunel indikator, ktory bol na TS fore. Nemam si ako overit, ci je to taky ako pouzivate na VT a tak ho tu chcem uverejnit s tym, ze keby niekto uverejnil VT platformy a skusili by sme ich porovnat. Vdaka.

2058

• Vytvořit...