Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

to nighthero

Ja mam treba primarne otevreny ucet jenom pro intradenni obchodovani kde mam poplatky docela nizke, ale kdybych si nechal otevrenou pozici pres noc tak zaplatim o 30$ vic. Jelikoz pozicne neobchoduju tak to vubec neresim. Urcite je ale hodne brokeru kteri ti daji poplatky stejne jak za intraday tak pozicni obchodovani.

• Odpovědí 2,9k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Zdravim, obchoduji na trhu miniNq a potreboval bych vypocitat pomer. Riskuji 90usd na jeden obchod a 160 usd PT je zisk.
Muze mi nekdo vypocitat RRR? a jak k tomu dostel? PRotoze jsem uplne nemozny co se tyce matiky.
Jo jinak zatim jen paper ne real aby nedoslo k omylu, nekomu se to muze zdat malo 160 usd , ale statisticky mi to vychazi vyborne.
Diky

Odesláno

Dobrý den,
mám dva dotazy k platformě TWS.Jistě to zde bude již někde popsané,ale už hodiny procházím forum a nemohu najít odpovědi na mé otázky.Vždycky jenom zmínku.Budu proto nesmírně vděčný za jakékoli nasměrování,odkaz nebo radu.

1. Mám problém se zadáváním SL.Příkazy zadávám přímo v programu TWS,pylíř mé taktiky je v prodeji UT a nákupu DT.Zadávám příkazy STOP pod LOW a nad HIGH předchozího dne a tedy mnohdy trvá i několik dní než vstoupím do pozice.V čase kdy můj příkaz čeká na exekuci nejsem jištěný žádným SL a to mi nevyhovuje,musím to neustále hlídat a sledovat.Neumím TWS nastavit tak,abych zadal hodnotu SL přímo už při zadávání příkazu.A několika diskuzích tady jsem narazil na věty,že to jde,ale vůbec nevím jak a kde se to nastavuje.420 stránkový manuál,který jsem k TWS obdržel je psaný většinou tak složitě,že se v tom vůbec neorientuji.Našel by se tady někdo,kdo TWS také používá a uplně polopaticky by mě pomohl s nastevením této funkce?

2. K ostrému účtu u IB jsem si poté založil i Paper Trading účet.Vše šlape super,jen v tom trénovacím účtu mám milion dollarů a já bych si tam chtěl nastavit stejnou částku,jakou mám na ostrém účtu ... nevíte někdo kde se to nastavuje?

Moc děkuju za jakoukoli pomoc

Odesláno

danhill:

1,
Mohly by Ti na toto vyhovovat příkazy bracket order.Po vyplnění příkazu seTi ihned do trhu aktivuje předem definovaný SL i PT.Jdou nastavit nahoře přes order/ bracket order.Pokud tam položku bracket order nemáš napsanou,znamená to že ji nemáš aktivní,takže dolů budeš mít takovou"šipečku"kam najedeš kurzorem myši a řádek bracket order se Ti tam po chvilce objeví.Rozklikneš a nastavíš si parametry dole u položky bracket order jak potřebuješ.SL a PT můžeš mít v dolarovém či procentuálním vyjádření od vstupní ceny, zvolíš jakým příkazem a za jakých podmínek se příkazy aktivují(stop,limit,bid,ask atd).Určitě doporučuji si vše 100% vyzkoušet na simulovném účtu, možných nastavení je tam totiž hodně.Já třeba pozičně PT pevný nemám a proto mám u něho zadáno tuším 100% od vstupní ceny a to jen z toho důvodu,abych tento příkaz už v trhu měl a nemusel ho potom znovu zadávat v TWS a pak si jen dle vývoje změním už jen na nějakou cenu kde chci vystoupit do směru obchodu.

2,
naloguješ se na svůj simulovaný účet a pak si v položce trading access vyresetuješ svůj účet a zvolíš požadovanou částku.

borax

www.interactivebrokers.com/Universal/servlet/AccountAccess.Login?forwardTo=1

Odesláno

Dobry den,
ako zaciatocnicka mam par otazok, na ktore som nenasla odpoved resp. som to uplne presne nepochopila takze sa skusim opytat.
1.Chcela by som kupit nejaku komodity (dajme tomu napr. med) ale nie ako intradenny obchodnik, ani na par dni, ale mozno na rok a dlhsie.Ako by to vyzeralo v praxi? Musela by som kupit povedzme junovy kontrakt medi predat ho pred dnom "expiracie" a nasledne kupit dajme tomu septembrovy kontrak a tak dalej?
2.Vsade som sa docitala, ze komodity sa obchoduju s pakou a tym padom sa blokuje margin, ktory je pomerne dost vysoky. Je mozme obchodovat bez paky, iba s vlastnymi peniazmi a neplatit margin? Pripadne iba s nejakou minimalnou pakou?
3.Ktoreho brokera by ste mi odporucili? V podstate by som si chcela zadavat pokyny sama cez online platformu. Stacila by nejaka uplne zakladna, zatial velmi nerozmyslam nad technickou analyzou. A komunikacia v slovencine alebo cestine by ma tiez potesila. Chcem zacat s uctom okolo 8-10tisic USD.
Dakujem za odpovede

Michaela

Odesláno

V podstatě máte dvě možnosti

a) postupovat tak jak píšete, tj. kupovat futures a postupně je přerolovávat do dalších měsíců

b) koupit si ETF na daný podklad (což je pro začátečníka lepší). ETF je v podstatě akcie společnosti, kteá tu komoditu bude kupovat za vás a bude ji postupně přerolovávat. Ke koupi ETF vám stačí běžný broker, který umožňuje obchodovat US akcie.

ETF si můžete podle daného podkladu vybírat např. zde: finance.yahoo.com/etf/browser/mkt?c=etf_sn&k=5&f=0&o=d&cs=21&ce=40

Odesláno

michaela13:

1.pokud jde o futures kontrakty, staci zvolit pouze prislusny kontraktni mesic pro vstup do pozice..viz napr. kukurice - posledni aktualne obchodovany kontraktni mesic je prosinec 2011. takze muzete v obchode byt cca 2 roky. viz www.cbot.com/cbot/pub/page/0,3181,793,00.html

2. Margin neplatite. Je to vratna zaloha, ktera slouzi jako hranice, kam az muze trh zajit proti vam, nez vam broker automaticky uzavre obchod, pokud po jeho upozorneni margin nenavysite.
Margin neni velky, naopak je velmi maly vzhledem k mnozstvi drzene komodity - od toho pojem pakovy efekt - slozite pouze velmi malou zalohu a disponujete velkym mnozstvim (i maly pohyb ceny vam pak prinese pomerne velky zisk, nebo ztratu)

3. kazdy muze doporucit neco jineho..muzete si ale procist tuhle sekci a uvidite, jestli vam nejaky broker padne do oka www.financnik.cz/forum/list.php?4

michal

Odesláno

Dakujem za odpovede.

michaliero: pojem ETF mi zatial vela nevravi, takze si to idem popozerat.. ak som ale spravne pochopila z toho co ste napisali tak kupim akcie spolocnosti, ktora bude tu danu komoditu kupovat a prerolovavavt za mna.. vyhody su mi vcelku jasne, ale ake to ma nevyhody oprosti tomu, keby som si to robila sama? zisky, poplatky??

michal-administrator:
1. viem, ze mozem kupit uz teraz kontraktny mesiac prosinec2011, ale ked sa nahodou za mesiac rozhodnem, ze ho chcem predat tak ho dokazem aj predat?

2.chapem, ze margin neplatim a je to iba zaloha.. moja otazka nebola asi velmi zrozumitelna tak sa skusim opytat este inak.. mam napr.10 000USD, za ktore chcem kupit med na dlhsie obdobie (mozno az v v horizonte x rokov)..
nechcem pouzit pakovy efekt, ale chcem to kupit iba za svoje vlastne peniaze (neviem ci sa to da).. tym padom by nemuseli blokovat ziaden margin kedze sa nemoze stat, ze by broker nevykryl moje straty.. ide mi o to, nieco kupit a dalej sa o to nestarat v tom zmysle, ze musim kazdy den sediet za pocitacom a sledovat to a mat zablokovanych povedzme 5000USD.. asi som to napisala velmi laicky, ale neviem to inak vysvetlit..

Odesláno

michaela13:

1. toto jsem nikdy detailneji nezkoumal, ale rozhodne bude tezsi prodat kontrakt Dec11 nez napr. Dec09..zkuste zapatrat, jakou maji tyhle pozdni kontraktni mesice likviditu - to by melo napovedet...muzete taky prozkoumat ETFs, ktere zminuje michaliero (osobne taky prilis neznam, ale muze to byt pro vas zajimave)

2. clanek o marginech: www.financnik.cz/komodity/zkusenosti/marginy.html

michal

Odesláno

michaela13,

myslim si,ze rozumim Vasi otazce. Vtip je v tom,ze danou komoditu ( treba Vami zminovany med) nevlastnite az do doby expirace daneho kontraktu. Cili jinymi slovy NELZE komoditu ZAPLATIT ( a tim vlastnit) pred terminem dodani. Z toho duvodu jakekoliv uvahy a hledani cest jak koupit za vlastni pri otevreni kontraktu jsou zbytecne. Navic kazdny kontrakt ma nejakou minimalni velikost, netusim kolik je to u medu,ale dokazu si predstavit,ze i nekolik stovek ci tisic litru. Nevim jestli planujete fyzicke dodani,ale pokud ne, pak byste jiste nerada asi platila jednorazove treba €30,000.00. Proto je existuje ten pakovy efekt. Snad jsem alespon castecne rozmotal Vase dilema.
Odesláno

michaela13:

nevím jestli má koupě ETF nevýhody vůči vlastnímu nákupu komodity a postupnému rolování. ETF bude mít možná nějaký malý roční poplatek jako mají investiční fondy, bude to určitě napsáno v prospektu daného ETF. Já je nikdy dlouho nedržím, tak nevím. Jinak se platí jen poplatek za nákup a prodej jako při obchodování s akciemi.

Veškeré informace o ETF a o tom jak fungují jsou popsány na Yahoo, viz ten můj odkaz.

Výhodou je naopak, že si můžete koupit tolik akcií, kolik chcete, není tam žádná velikost kontraktu. Jsou ETF na určité komodity, ale také přímo na celé sektory, komoditní indexy apod. Můžete si vybrat jak konkrétně jen tu měď, ale i mix několika kovů.

Důležité je se dívat hlavně objemy obchodů a vybírat ty nejlikvidnější ETF. Některé ETF jsou velmi likvidní a vypisují se na ně i opce, které mají také velké volume. Já takto přes opce obchoduji např s USO (ropa), SPY (index SP 500), GLD (zlato) apod.

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...