Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Předem se omlouvám, nevěděl jsem kam příspvěvek vložit.

Byl bych rád, kdyby mi někdo věnoval jen jednu minutku a pomohl.

Ve škole jsme dostali úkol:

Kurzovní lístek
1) Proč kurs nákup je vždy nižší než kurs prodej?
2) Předpokládejme, že nevlastníme devizový účet a použijeme dohodnutý kurs podle kurzovního lístku, který máte k dispozici. Propočtěte:
a) kolik CZK obdržíme od naší banky, jestliže nám firma Wagabond zaplatila
7 000 EUR za vyvezené vysavače?
b) kolik CZK potřebuje Ovona Slaný k úhradě 4 000 EUR za dovezené suroviny
k výrobě zmrzliny?
c) jakou částku v CZK budeme potřebovat na 1 500 CHF pro soukromou cestu?
d) jakou částku nám banka odečte za platbu 120 CHF uhrazenou platební kartou za hotel?
3) Vlastníme devizový účet vedený v EUR. Jak se změní výsledky předchozí úlohy
v bodech a), b)?
4) Směnárna na Hlavním nádraží v Brně prodává 1 EUR za CZK 27,50 a nevyžaduje od
českých občanů poplatek. Při nákupu používá kurs CZK/EUR 26,70, poplatek činí do
1 000 Kč 3 %, do 10 000 Kč 4 % a nad 10 000 Kč 5 %.
Komerční banka při nákupu i prodeji účtuje poplatek 2 %.
Vypočtěte, kolik CZK:
a) zaplatíme na obou místech, potřebujeme-li 500 EUR na turistiku
b) obdrží na obou místech německý turista za 500 EUR
c) kde je výhodnější nákup a kde prodej valut
[bold] [/bold]

Zajímá mě bod číslo 3). Netuším totiž jak rozdělit, resp. jaký se změní cena, když mám devizový účet a normální.
Děkuji za pomoc. [bold] [/bold]

• Odpovědí 2,9k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

čaute,

potřebuji vědět, jak se řekne anglicky certifikát(a pod čím je tam mám hledat, např. v INTERACTIVEBROKERS)? a není tady na finančníkovi nějaký překladatel výrazů?

Odesláno

Chuck Norris zná všechno na světě. Jedinou věc ne a tou je strach. Proto nevím proč se ptáš :)

1) Proč kurs nákup je vždy nižší než kurs prodej?

Představme si opak - směnárnu, kde kurz nákup bude vyšší, než kurz prodej, například:
Euro nákup 23Kč
Euro prodej 22 Kč
Přijdu tam s 1000 eurama, dostanu za ně 23 000 kč.
Nakoupím si znovu 1000 euro za 22 000 kč a ještě mi navíc zůstane 1000 Kč, který jsem vydělal a směnárník na této operaci prodělal (tu)

Odesláno

Zdravím všechny.

Mám takový dotaz (teda spíš kámoš, mě to doteď nenapadlo, ale zajímá mě to :-)). Co když otevřu pozici s tím, že jí do konce obchodní seance uzavřu (intraday), ale z nějakého důvodu jí neuzavřu a budu v ní přes noc. Je mi jasné, že mi broker zablokuje větší margin, ale co komise? Původně mi totiž strhnul (dejme tomu) 4,5 USD, ale při pozičních obchodech jsou komise vyšší. To mi z účtu na konci obchodní seance pro intraday strhne zbytek komise?

Mohl by někdo odpovědět?

Díky,

Roman

Odesláno

Nighthero:

nevím jak to mají ostatní brokeři,ale já při otevření pozice zaplatím poplatek,jen za první část obchodu,druhou platím až při jeho zavření,o tom že jsou jiné komise pro intraday a poziční obchody slyším poprvé,ale je možné že to tak je u futures ikdyž se mě to nezdá,u akcií jsou poplatky stejné pro obě varianty.

borax

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...