Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Zvládnutí supportů a resistencí - konkrétní ukázky a komentáře

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 49
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

zdravim vas take prispeji trochou do mlyna, jde o screenshot v dobe Fedu a S/R urovne byly opravdu rozhodujicim cinitelem, ikdyz dle vsech zucastnenych byl trh v obdobi Fedu prilis"vlazny" a proto se dalo neco na grafu vymyslet..jde o RB1,5, ostatni popisky v grafu mejte se fajn

6957

Odesláno

Velmi dobrý článek a přesně jak píše Petr, tak činím i já. Nejprve jsem si systém zbackestoval čistě mechanicky a nyní se při papertradingu snažím všímat S/R úrovní a swingů a učím se s nimi spolupracovat :)

Odesláno

Hezká práce se S/R úrovněmi, díky.
Fed byl docela vlažný, což si myslím je možná pro podobné obchody i výhoda, protože se dá pohyb alespoň rozumně zobchodovat :)
Petr

Odesláno

FinWin využívá swingy nebo S/R úrovně jako základní nástroje pro orientaci v trhu.
Tyto oblasti jsou základními vodítky v trhu a pokud je člověk přehlíží, může jít často tak říkajíc hlavou proti zdi :)
Petr

Odesláno

zdravim vsechny priznivce pokrocilejsiho obchodovani Fin Winu s filtrem swingu a aplikaci PT na S/R urovne...tak to je teorie a ve screen shotu prikladam praxi a tak trochu strkam hlavu do pisku jako pstros neb k profikum mam jeste dost daleko...asi30cm to je vzdalenost od klavesnice na "dobrej timeing" kliknout / nekliknout divam se na trh pod uhlem 361°

6962

Odesláno

Výborný článek. Momentálně papertraduji a také se snažím nacházet silné S/R úrovně v grafu.

To Gordon: minimálně pro mě jsou vaše printy obchodů a komentáře přínosem a myslím si, že děláte dobrou práci. (tu) Už abych byl aspoň na vaší úrovni. :-)

Roman

Odesláno

Nechcete se všichni dohodnout a nacpat CCI14/50 na jednu oblast jako to dělá Petr? :) Jsem už línej na CCI koukat na 2 oblastech. :D Původně jsem to měl taky od sebe, ale jak jsem ze začátku hledal možnost zapojení např. přes další filtry s různě nastavenými periodami stochastiku, "inverzní" nastavení SS atd., tak jsem si zvyknul mít CCI taky v jedné oblasti a je to pohodlnější, pro poziční obchody se vyplatí tam přihodit CCI5, ve velkých trendech se pak dají jet patterny CCI5/14 ve směru trendu typu 0/v a naopak protitrendově potvrzení CCI5 prudce přelítně do extrému atd. atd., ale chce to filtraci a nakoukání.
Jinak postřeh, zkušení vědí, extremcross pattern často padne do 50%RTC oblasti posledního pohybu a tam je to často sázka do loterie.

Odesláno

Tady se tomu říká swingy, ale já mám pocit že správný pojem je "základy technické analýzy".

Já například mám problémy s rozpoznáváním double Top/Bottom, ale velmi dobře vidím trojúhelníky, tak je kombinuji s FinWinem.

Odesláno

Nemyslim si ze mat nizku frekvenciu obchodov pre zaciatocnika je desive, pre mna prave naopak. Obchodujem len na zaklade S/R.. Cim menej obchodov tym lepsie a taktiez pre mna je dolezite - nemusim byt nasilu v kazdom pohybe co sa na trhoch udeje...

Odesláno

to Roman a dalsi pokud vam k necemu pomohou jednoduche komentare meho OS , tak prikladam jeste jeden Screen z prosince kde jsem byl sice trpelivy na vstupu a nenechal se odradit rychlym vymetenim na SL ale nebyl jsem profik na vystupu a dosel si jen pro PT 460 a ne pro 800!!

6971

Odesláno

to WodoWary

malokdy pouzivam pevne PT, stanovuji optimalni zonu pro vystup dle situace na trhu, dle S/R urovne, swingu a kdyz daleko siroko nic neni a trh se vycerpava tak dle Hooku na CCI50, za chvilku bych mohl dat dnesni screen jestli to vyjde dle predpokladu az na 485,5 u TF pri RB1,5, uf musim managerovat obchod sorry
Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...