Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 94
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Dobrý den, chci se zeptat jestli 2b patern je jen tehdy když úsečka prorazí dřívější high/low a uzavře nad/pod otevírací cenou nebo může uzavřít nad/pod otevírací cenou, ale následující úsečka už musí jít směrem dolů/nahoru.
Díky za upřesnění

• 3 týdny později...
Odesláno

K této formaci jsem nezávisle na finančníkovy a literatuře dospěl sám asi před dvěma měsíci (bohužel jak vidím tak sem zase neobjevil Ameriku:) ) když jsem vylepšoval svoje obchodování cenových patternů. Je velmi výhodná v tom, že vám skutečně velmi výrazně zvýší ziskovost obchodů a snížit rizikovost díky velmi nízkému SL, zvláště při intradenním obchodování. Takže si můžete dovolit mnohem více ztrátových obchodů než při klasickém 2dně/vrcholu a pomůže vám vyfiltrovat velké množství obchodů, které nejdou dle vašich očekávání.

Odesláno

to LIBIC

tak som si takmer nevsimol, ze LIBIC znovu poslal prispevok. Comu som teda moc rad.

Sam vyuzivam princip TSS (zatial len paper trading). Vstupujem len na zaklade 123 + Rh. Pricom ako filter pouzivam len dostatocny priestor na pouzitie TTE. Ako dalsie pomocne filtre pouzivam TL a S/R. Velmi sa mi zapacilo vstupovat intredenne, naslende riadenie pozicie na intradennych datach do prveho profitu, potom posun ostavajuceho SL na BE. Nasledne riadenie pozicie na dennom grafe pomocou trailing SL. Z obchodu vystupujem na druhy den na close. Momentalne sledujem 7 trhov z dovodu ze beriem len naozaj dobre signaly. Tuto myslienku som prave nasiel u Libica vo vlakne TSS. Trochu mam problemy s korekciou pri Rh. Ak dojde ku korekcii zlozenej z troch barov ale jej vyska je 50% celej nohy trendu (vacsinou ide o zaciatok trendu 123 +Rh) beriete vstup pre prerazeni LOW korekcneho baru?

Dakujem

''Pravda je silne subjektivna zalezitost''

Odesláno

Vsiml jsem si jedne pomerne zajimave veci - krome vyse popsaneho zpusobu obchodovani tohoto patternu ma velkou uspesnost jeho modifikace, kdy Entry neni nad/pod Low/High penetracni svice, ale je mozno ho trailovat a ziskat vice minimalne na uroven dle nasledujiciho schematu:

- smer svice (pozice Open/Close) je ve smeru puvodniho trendu proti kteremu jdeme
- zacatek (stin, nikoli open) svice - Low pro protitrend dolu, High pro protitrend nahoru zacina v oblasti PRED penetraci (napr. double top/bottom, RH atd.) - to je velmi dulezita podminka

Sleduji nekolik tydnu a uspesnost se mi jevi v podstate shodna jako se zakladni stategii obchodovani 2B Reversalu

• 2 months later...
Odesláno

Zdravim pratele, takze sem se dostal v posledni dobe k cenovym patternum ale postupem casu zjistuji ze ne kazdy vypada tak idealne jako v zde v prikladu. Na dnesni YM mam pocit ze se dva 2B bottom objevily. Ale prosim jestli mi to muzete potvrdit ci vyvratit. Podleme zakladni parametry tohoto patternu byly splneny...ale nejsem si v tom tak jisty...Tak pokud muzete byl bych stastny za Vase komentare.dik Marzu

5062

Odesláno

No to mi uslo, diky moc, ale stejne mi jeste dost vrta hlavou kde je rozdil mezi dvojitymi dny a 2B patternem. Protoze jde u obou stejne jen o to ze se utvori 2 vrcholy/dna proleozene korekci, cimz se vyrvori S/R a nasleduje speklucae na prorazeni ci ne. Muzete mi prosim vysvetlit vcem hledat rozdil. Dovolil bych si jeste pridat dalsi obrazek,zda by nekdo posoudil zda se jedna ci nejedna a o jake patterny. Podle me by zde mohlo byt vic ukazek,aby lidi kteri se rozhodli tohle studovat mohli sami posoudit jake vsechny variace mohou existovat. Marzu

5063

• 2 týdny později...
Odesláno

Marzu,

Precti si posledni odstavec v clanku o 2b reverzal od Petra. Tam najdes jasnou odpoved.Pokud jsi to tedy uz neudelal. A k tomu grafu, osobne na tak malem timeframe neobchoduji, ale vidim tam celkem silnou support uroven mezi 1306 a 1356, to je na co bych se zameril ja, kde treba uz v 5ti nebo 15ti min. grafu Ti to vykresli mnohem citelnejsi formaci. Ale to je samozrejme individualni pohled.

Viktor

Odesláno

Ten sem prave cetl..ptal jsem se abych si to nejak urovnal v hlave...od ty doby jsem vsak na tenhle pattern trosku zapomnel protoze jsem si ho zkratka zaskatulkoval jako double top/double bottom jen s tim rozdilem ze druha svice prekona high/low. Treba ten prvni Tomasuv priklad v clanku na 2B Top bych ja hodnotil jako double top. Protoze casteji se stava ze svicky se nezastavi na naproste stejne support/resistance hladine. Rad bych kdyby mi nekdo zdelil jestli jsem na oylu a nebo jsem neco podstatnyho prehledl. Treba jak ja tento pattern vnimam je priklad z patku.
Ve vsech trech bodech vidim 2B reversal bottom pattern.
to rolex: jeste k tomu priladu: jo to mas podle me pravdu ten sem teda ja prehlidl...takze tamy dva co jsem zakrouzkoval bys povazoval za double t/double b.??? protoze podle me nevadi ze jsou uvnitr jineho double top/bottom...v trzich je vsechno soucasti necoho atd...muze byt? pokud Ty bys je treba nebral muzes mi zdelit proc? je mi jasny ze treba tobe by se na vyssim TF asi nevykreslili tak jak na tomhle nizsim to je mi jasny ale beru jako kdyby jo..dik za odpovedi a sorry za zpozdenou reakci..
hezky den vsem
Marzu

Odesláno

Citam prispevky a divim sa ze nikto medzi vami nie je elliott trader alebo to nespomenul.. :) To co vy volate "2b pattern" ja volam "koniec piatej vlny", obchodujem to v podstate rovnako (az na vstup - vstupujem az po prelomeni dolnej trendovej ciary co spaja konce 2. a 4. vlny). Piata vlna sa vyznacuje RSI alebo Stochastics divergenciou a svojou slabostou, takze vacsinou len tesne prekona koniec tretej vlny, co je inak povedane "selhání překonání nového high nebo low".

• 9 months later...
Odesláno

Tento clanek i veskere prizpevky jsou hezke, ale je tu zasadni problem. Porad se tady vychvaluje, ze si kazdy musi sam najit svou taktiku, svou strategii a ze v jednoduchosti je sila, ale problem je v tom, ze tady nikdo nepise sve dovednosti, co dokazal proc si rozhodle a trhh sel ti smerem kam predpokladal, ale pouze jsou to opsane clanky od profesionalnich traderu. Vubec se tu nepise o cinnosti insaderu. Tento graf je vylozene na ukazkovy, jak si insaderi vytlacili cenu nahoru a pak vyhodne prodali, proc to tady nikdo nepopise To je to dulezite, co se clovek musi naucit!!!Cist grafy a ne indikatory. Indikator nam jen pomaha.
Jak rekl svetoznamy trader Joe Ross ,,Musime se naucit plavat mezi zraloky,,zralok=insder, velci hrai atd...

• Vytvořit...