Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Komentáře a tipy k vývoji měnových párů - III.

Doporučené příspěvky

Odesláno

BOML
máš recht, mělo by to být o Komentářích k měnovým párům...tak přidám něco do vínku...

Sleduji dost pravidelně Bloomberg, samozřejmě Reuters, FX Street, některé ekonomické deníky a pár dalších serverů, abych si udělal přehled o denních fundamentech, které by mohly narušit předcházející vize...Vše ale postihnout zabere hodně času a je to někdy i o nervy..:-).
Existuje jeden britský server, který filtruje z více zdrojů (cca 10-30, důležité finanční servery, banky, noviny atd.) právě jen dost důležité zprávy týkající se FX trhů a které zprávy FX trhy ovlivňují (těm kteří ho znají moje omluva za objevení Ameriky..:-)). Je to řazeno podle stáří zpráv (minuty zpět) a v liště napravo jsou všechny významnější zprávy dne. Dost dobré, všem fundamentalistům vřele doporučuji..:-)..existuje i podrobnější placená verze, ale bohatě stačí "normální" přehled..

www.newsnow.co.uk/newsfeed/?name=Currencies

SID

• Odpovědí 2,8k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Nezbývá, než se přidat k diskusi.

U sebe jsem přechod dema do živého jaksi nepozoroval - alespoň ne tak dramaticky, jak se zde líčí. Asi je to o dostatku peněz (tedy spíš míry potřeby peněz vzhledem ke skutečnému stavu peněženky). Neříkám, že jsem nebyl při prvních obchodech nervózní. To byl. Já však už v demu přistoupil jako k reálu - cíl vytyčen - cíl dosažen -17x rozjezd z 2500,- na hranici 50 000,-, průběh equity křivky vždy podobný. Tak jsem šel do toho živě - odchylka reálu od pokusů do 5% (v rámci statistické chyby). A to mi dalo tu jistotu. Byla doba (po objevu tohoto serveru), kdy jsem projížděl většinu zde popsaných informací (jak serveru, tak diskusí). Pak jsem se začal zajímat o zdroj těch informací (vždy je dobré znát zdroj - je to stejně důležité, jak informace sama). Tak jsem provedl analýzy příspěvků některých nicků. Zajímala mne třeba konzistence názorů. A to je pak počteníčko, z kterého se dozvíte věcí. Jsou tu jak lidé s velkým přehledem, konzistentními názory kteří jsou svým způsobem skromní (např Sid, Sabanosova, R65, Lisakus, a další, je jich dost), tak i lidičkové, kteří se schovávají za anonymitu sítě a posilují své ego. Myslím, že není důležité, jestli R65 vydělal 50T,-, 0,5 M nebo něco jiného. Důležité je nezávidět někomu, kdo je úspěšný. Bohužel k závisti malinko inspiruje i tento server sloganem "poctivým sebevzděláním k zaslouženému bohatství ..." lákajíce k tomuto druhu obchodování (nic proti majitelům finančníka - mám k nim výhrady - ale díky nim však se zde asi sešel pro čechy nejkomplexnější zdroj informací). Další články navnadí vše, co oči má. Pak to však dopadá tak, že se všichni vrhnou na studium leckdy pofiderních materiálů (různé překlady většinou z amerických zdrojů), takový človíček pak pilně sestavuje své TA (nebo i OA), studuje a studuje - a stále nic, zisk se nedostavuje. Pak těžko snáší, že příjde někdo (třeba R65) a dokáže jim, že je možná jiná cesta - né to dogma, které oni převzali (někde) a od někoho (neví koho). Já tvrdím- lůzr zůstane lůzrem (jak v běžném životě, tak i na FX) a to proto, že nemá základní předpoklady přežití - selský rozum (fungující), sebevědomí, důslednost. instinkt a špetku vědění, o čem že ta ekonomika je. Někdo se zde zjevil myšlenku " Jestli chceš být úspěšný, mysli jinak jak ostatní" (volně parafrázováno) - to je ale v systému fx trochu ................. R65 nemyslí jinak, on k tomu přistupuje selským rozumem a instinkty. A ty instinkty nepochytíte z žádných článků - ty buď máte, a nebo ne. Pořád zde píšete o R65 cestě do pekel - tak tedy dál obchodujte nanoloty (ostatně nevidím rozdíl mezi hodnotou nano nebo mini lotu a mezi demoobchodováním) a čekejte, až tam spadne. A nebo si z něj berte něco, čím vám prospěje.

Odesláno

Ja naopak tzv. "flame" co sa tu rozputal radim k tym hodnotnejsim veciam,co sa v diskusii objavuju,lebo odhaluju sposob myslenia roznych ludi,co na forexe uz nieco preskakali.A to ma obohacuje urcite viac,nez diskusia o tom,ci je lepsi EMA,SMA ci WMA,ci je lepsi TF 5min,30 min,alebo Daily,alebo ci RSI je lepsie brat pri crosse 70 , alebo 80. Akurat je to v nespravnom vlakne a preto nevidim dovod , preco by mal mat SID problem s logickym zdovodnenim zalozenia vlakna,kde by sa prave taketo prispevky objavovali.

herman

Odesláno

herman

No já si naopak myslím, že pokud se nepovede věcná debata, tak je to flame. Přece se nebudeme hádat, čí přístup je lepší, ať každej obchoduje jak mu vyhovuje, ať si každej hledá svojí cestu. Já patřím mezi fanoušky Radovana a shodl jsem se s ním, že pro nováčky jeho přístup vhodný není kvůli absenci jasného stop lossu. Jinak je super, že se mu daří a ostatním může sloužit jako inspirace, že to jde. Víc k tomu myslím netřeba dodávat.

Ale k obchodům zmizely mi z grafu u IBFX svíčky mezi 2:45 a 10:30 GMT, stalo se to taky někomu?

Odesláno

Miki01

Tak jsem je právě prubnul přes live support a údajně jim ty data zmizely při restartu serveru a že prej na tom pracujou, takže nezbývá než čekat.

Odesláno

Sid
Nikde jsi napsal, že jsi něco víc, ale tak nějak mi to z toho cos napsal vyplynulo. Možná jsem to jen špatně pochopil. Většina hádek a nedorozumnění pochází z nepochopení se a špatného vyložení si cizích myšlenek.... nechtěl jsem tu dělat nějaký flamewar, to ne.

Odesláno

To SID,

Side, vidim ze sa tu rozbehla celkom slusna diskusia demari vs. live ... Uz som ta otravoval so zopar amaterskymi otazkami, takze moj level v tomto jobe je ti jasny. :))
Venujem sa FX necelych 6 mesiacov, nemozem povedat ze nejako mega intenzivne, mozno posledne 3 mesiace trocha viac. Demoval som (vymaz zopar uctov), isel som live (nie iba miniloty) a zasa som demo, nevymazal som ucet, iba ho skratil cca o 6%, ale vzhladom na trend, ktory vykazoval po par desiatkach obchodov, som povazoval za zbytocne to predcasne dotiahnut uspesne na 0.
Behom poslednych par tyzdnov, na manuali robim tych 10-20 pips denne, pokial mi neprasknu nervy a nevyvediem nejaku k... ktora ma odstreli zasa par dni dozadu. Ale to je vec psychiky, system chapem len som bol zvyknuty robit tak, aby moje vysledky boli na 100%, musim sa naucit, ze tu je podstatne, aby boli viac ako 51%, sem tam sa neudrzim a nezavriem nieco co by som mal. Pilujem to.
Naprogramoval som si zopar indikatorov, scriptov na zjednodusenie roboty a zopar AOS, z ktorych posledna verzia sa zacina tvarit dlhodobejsie do plusu. Robim v MT4.
Preco to pisem ? Niekde na tychto strankach som cital tvoju historiu, ze si v tom cca 8 rokov, tiez si isiel zopar krat do hajan, tusim dokonca aj s live uctom. Chcem sa ta spytat, ked si tak porovnas svoj nastup, kolko ti trvalo, kym si sa dostal na level, ktory tu popisujem, a aka dlha bola este cesta, kym si sa dostal do stavu so stabilnym mesacnym profitom aspon 200 pips (z toho sa pri slusnom MM da postupne zit) ? Viem , ze si vtedy asi valcil sam, nejaky financnik asi nebol, ked tak vonku. Rad by som si odhadol, kolko casu tomu bude treba asi venovat, aj ked talent je vzdy individualny a niekomu to ide rychlejsie a niekomu nie. Stastie skusme nechat bokom (pre R65 :))) ).

Diky

JJ

Odesláno

To Dzink:
Oči mi padají z ďůlků, k jakým zdrojům se tady člověk taky nachomýtne (viz edda)
To Sid:
Protože si myslím, že díků není nikdy dost, přidávám se taky. I když se mi to tak trochu ekluje, asi jako přání šťastnejch a veselejch (člověk má přitom nějak pořád pocit, že to nezní upřímně i když to tak z plna hrdla myslí)
To Herman:
Naprostý souhlas. To, že tady člověk čeká na nové příspěvky, uvolňuje napětí, i když to někdy vypadá jako tlachání, je mezitím vždycky nějaká perla k sebrání (naposled třeba Sidův odkaz). Můžem tady mít samý komentáře k vývoji párů, ale ten dolar to nečte a stejně udělá co bude trh chtít.
To MN:
Skvělé postřehy (zvlášť ten o mě, skromný jsem jako kráva). :-)

Je to fakt príma server, i když Petr s Tomášem by si měli poněkud vypilovat gramatiku a větnou stavbu. ;-) V životě jsem se tolik písemně nevysypával, natož na nějaké síti.

Saba

Odesláno

No ikdyz v tomhle vlakne menovych paru me videt neni, nebot pokud pisu na tomto serveru snazim se psat o vecech o kterych si alespon myslim, ze jim trochu rozumim, ale rad jej ctu. A jelikoz jsem se k forexu dostal oklikou pres komodity, komoditni spready muzu porovnat jak to chodi v jinych sekcich fora tohoto serveru. A myslim, ze to ze, zrovna tady ve forexu se lidi snazi si navzajem pomoct, poradit, podelit se, je hlavne zasluha Sida. jak rikal ucitel narodu, "Slova uci, priklady tahnou". A co jineho dokaze motivovat lepe, nez priklad uspesneho tradera, ktery rad pomuze a poradi, nasmeruje. Takze Side mas i muj dik za tuhle sekci fora o kterou se staras. Taky jsem si cuchnul k praci moderatora a spravce diskuzniho fora a vim co to je za rehole. Takze jeste jednou dik!
Obchoduji live 3. mesic, po prvni euforii rychlych zisku jsem si prosel pousti, snad se poucil a nyni se zase zacina blyskat na lepsi casy, ale bez tohodle fora a hlavne podpory DarkMana bych po dokazal jen tezko.
Diky vsem.

Kaja

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...