Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Komentáře a tipy k vývoji měnových párů - III.

Doporučené příspěvky

Odesláno

Radovan napsal:
Jinak at nejsem za mafiana... zacinal jsem se 3.000 USD...
n akceptovat pohyb proti pozici v řádu 100 a více pip, je jasné, že do pozice nejdeš bezhlavě, ale určuješ si dlouhodobý tre

Prosim Tě R65, vzbudil jsi ve mě zvědavost, tak se ptám, před jakou dobou si poprvé začal studovat TA a FA a kdy jsi se poprvé dostal k těmto elektronickým trhům ? Ten účet se až náramně podobá tomu mému, broker mi včera aktivoval mikroloty, takže volného marginu pro případné šílenosti budu mít taky dost...

Dále by mě zajímalo, v jaké největší ztrátě (v pip ne v USD :) ) si zatím zavíral?? díky moc za odpověď! a nezlob se za tolik otázek po ránu, ale ještě jednu si neodpustím, je jasné, že když si ochoten jít proti své pozici o 100 a více pip, je jasné, že tak nečiníš bezdůvodně a nejsi pouze v hope modu...Takže zřejmě sleduješ dlouhodobý trend.. moje otázka zní, jak? Křišťál ? Grog ? Pondělí/Pátek? CCI50 ? Ichimoku ? díky moc

• Odpovědí 2,8k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Sid: spis jde o to, ze pro vetsinu lidi je radovanuv zpusob obchodovani cesta, jak vygumovat rychle ucet, aniz by se dostali k vlastnimu obchodovani. Radovan je spis prirodni talent, ten druh cloveka, ktery budi dojem, ze to jde vsechno hrozne lehce. To je nebezpeci pro normalni populaci - zkouset ho nasledovat :))

Saba: no, ono to zni jeste trochu jinak, je to ze stary eddy. Nasel jsem si to teda a presna citace je:

Den před večerem nechval; a ženu, dokud spálena není; meč chval, až ho vyzkoušíš; a děvče, až se vdá; led, až jej přejdeš; a pivo po vypití.

a je tam spousta dalsich dobrych rad do zivota ;) dokonce to nejaky blazen prepsal i na web true.mysteria.cz/view.php?cisloclanku=2005060502

Odesláno

Sid
Trochu mě zarazil tvůj přístup k demařům (asi proto, že k nim zatím patřím). Zní to od tebe tak trochu nadutě. Neházej lidi do jednoho pytle. myslím, že i rada od demaře někomu může pomoct....
Já chápu, že live je něco jinýho, nicméně každý někde začínal..

Odesláno

rhombi1,
neomlouvej se za zvedavost, ja jsem jeste zvedavejsi a ptam se taky na vsechno, co me zajima :-)

O FX jsem se dozvedel asi pred rokem, kdy jsem investoval penize do jedne spoelcnosti, ktera se nejakym FX zabyvala... a po case jsem si rikal, ze zjistim, co je to za slovo :-) tak jsem si to na netu nasel... pres ruzne ceske stranky, ktere neni radno tu zverejnovat jsem se dostal na financnika. To bylo nekdy letos na jare...

Stahnul jsem si demo VT, nic jineho mi s moji cestinou a rustinou ani nezbylo a "zkousel" to... jeden ucet na zbesile pokusy a druhy ucet prisne vedeny..., ten mi skoro zkrachoval :-) To bylo nekdy v cervnu a po mesici nekdy v cervenci nebo v srpnu jsem sel na live...

Kdyz jsem si rikal, co budu zac, jestli TA a nebo FA trader, tak me vice lakalo byt TA, bo si rychle prelozit zpravy treba z Reuters proste nedokazu..., ale az pri live jsem rychle zjistil, ze TA moc nefunguje a ze nejvetsi divocina je pri vyhlasovani zprav...

Projel jsem vice nez 500 svych obchodu a nejvetsi ztrata, kterou jsem zaviral byla v hloubce 128 pipsu.

Co je to dlouhodoby trend? proste chci videt graf za cely minuly den, popr. dva dny... grafy ktere sleduji dokazu nakreslit se zavrenyma ocima v kvalite M1 :-), tzn. na M15-30... a pak vstupuji na grafu M1, max. M5... jiste, napr. u librojenu se netetelim, ze pujde jeste o 200 nahoru, spis naopak, i kdyz verim, ze stovku jeste udelat muze...

Dost uspechu jsem zaznamenal na zmatecnem cerstve otevrenem trhu nekdy kolem pulnoci z nedele na pondeli na jenicich... ja vim, ze to neradi ctete a ze se to vsude pise jinak... a ani pritel SIDa jsem zatim nepresvedcil, i kdyz ho uz nekolik pondelku desi me ranni zpravodajstvi :-). Bohuzel k tomu ale patril i ten muj 50 lotovy vylet s dolarojenem do minusu... ale zredenim ztraty jsem na tom samozrejme neprodelal. Jak jsem uz napsal drive, tak na obchodech "v zajeti vlastni chyby, v jednom smeru" jsem skutecne dost vydelal... tam to neni o predcasnem vystoupeni z pozice, zvlaste ne, kdyz je to ve smeru uroku... a kdo vycka, ten se docka :-)

... no, vzalo mi to uz entrik na librojenu, jak jsem ho avizoval uz drive, abych nepadl v podezreni, ze si ocbhody vymyslim az na konci dne :-) a mam tam prvi dva dnesni tisice... tak to si dam k obedu za odmenu knedlik navic! :-D

Odesláno

euforos
Proboha a co je na tom nadutého ? To že jsem napsal, že je mi Radovan 100x milejší než demoteoretici ? Ano, je ! To jsem to měl napsat obráceně ?: Demoteoretici jsou mi 100x milejší než chlap, který si jde svou vlastní cestou, prostudoval stohy materiálů, v počátcích tradování spal dvě, tři hodiny denně a teď nese mu to ovoce,..bože, bože...
Můj přístup k demařům je myslím dost solidní...mám za to, že jsem většinou nikomu neodmítl poradit, i opakovaně třeba 10x na stejnou otázku, pokud vím poradím a dělím se o většinu zkušeností, včetně zveřejnění nových indikátorů, AOS atp..A má zkušenost je prozatím taková, že jen hrstka dokáže říct, alespoň : Díky Side...Toť vše..
SID

Odesláno

z 3000USD se za cca čtvrt roku vypracovat na "50lotový" účet... co k tomu dodat, že? snad jen díky za zajímavou odpověď! Nepohráváš si někdy s myšlenkou, že v nejlepším je dobrém na čas přestat? tento kvartál tvojí strategii rozhodně přál...

Odesláno

Koukám jak se opět rozpoutala debata kolem Radovana65 a jeho systému. Je třeba pochopit že lidé jsou různí a když dva dělají totéž, není to totéž. Radovan dokáže ze současných trhů ždímat maximum a jistě to bude dělat dokud to půjde, a až to nepůjde tak nás jistě něčím překvapí. Každý svého štěstí strůjcem. Tak ať každý dělá to co mu vyhovuje. Ze začátku jsem si také říkal ten člověk blbě skončí, ale on nás všechny dostal , zatímco my jsme tady ztráceli čas jak ho zviklat na tu správnou cestu, tedy na tu o které si myslíme že je správná, tak nám Radovan65 vypálil rybník a ujel po dálnici tím svým poršákem někam do teplých krajů zatímco většina z nás se tady kodrcá za humny s oslím povozem. No třeba ho někdy doženu. :)

Odesláno

Souhlasím se Sidem! Neznám ochotnějšího člověka na F v oddílu Forex než je SID! Někdy mě až zaráží s jakou ochotou odpovídá na ty miliony dotazů atd. Zvlášť, když je to zkušený trader a odpovídá často na ty samé pro něj triviální věci pořád dokola..

Odesláno

R65, SID
ono plati jedno heslo ze pokial nieco funguje tak neni co menit ....... Obchodovanie R65 mi velmi pripomina obchodnika z jedneho fora . Ten vzdy nakupoval alebo predaval v proti smere trendu ale v smere hlavneho denneho alebo tyzdenneho . Vlastne nakupoval na korekciach a vzdy dokupoval aj 5-10 nasobok predosleho obchodu . Tlacil pred sebou dost velke prachy takze nesiel cez brookera lebo by to asi nezvladol ..ten brooker myslim. Priemer nakupnej hodnoty mal v podstate vzdy 20-30 pip od aktualnej ceny takze mu potom stacil 100 pip v jeho smere a bol v baliku. Ale na to treba asi dost velky ucet .

Odesláno

Sid
nadutého je na tom to, že se na ně díváš z výšky- JÁ jsem něco dokázal, ONI ne, jsem pan NĚKDO. Mám tě rád proto, že jsi pomohl a pomáháš tolika lidem. O co jsi ale lepší, než třeba já či někdo jiný? Já taky rád komukoli řeknu, co si o tom myslím. jasně, tvé slovo a mé slovo má jinou váhu díky zkušenostem, ale jde o princip = jsi lepší ty, když poradíš, nebo je lepší demař, když poradí? Oba dva radí proto, že chtějí někomu pomoct. O pomáhání si je přeci celý tenhle server. Podle mě není dobré používat slovo milejší, protože jím jednoho odsuzuješ a jednoho naopak vyzdvihuješ. Toť vše Side, o nic jiného mi nešlo. Mimochodem, myslím, že jsem ti vždy poděkoval, když jsem se tě na něco ptal-promiň jesi se pletu a jsem nezdvořák.

Odesláno

Protože nepatřím ke zkušeným traderům, hledám informace a poznatky zkušenějších ve všech dostupných zdrojích, poměrně často čtu i zdejší diskuze, některé thready jsou opravdu přínosné. Bohužel obsah vlákna "Komentáře a tipy...." se nějak začíná vzdalovat svému názvu, což mne mrzí. (td)

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...