Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Komentáře a tipy k vývoji měnových párů - III.

Doporučené příspěvky

Odesláno

To radovan65:
Nemusíme chodit bůhvíjak daleko do historie:
Letos od 11.dubna udělal EUR/USD pár za jediný měsíc skoro do puntíku 900 pps rally, od začátku dubna za dva týdny 600 pps ..... To už chce margin jako bejk. Myslím, že Nick Leeson v Baring Bank ho měl k dispozici požehnaně (i když jaksi nelegálně). Výsledek: položil tu banku, která to tady švihala 233 let. Můžeš namítnout, že z toho dnes docela dobře profituje; paradoxy dnešního světa.
Tvůj styl je okouzlující jak lehká hůlka šviháka a vábný jak perlení šampaňského, leč může nastat závrať. Na druhou stranu jistě nejeden výtečník protančil zvysoka životem, kdo by si to nechtěl dopřát. Je to jak s těmi analýzami trhu, v pods tatě je to 50 na 50 na obě strany, jen je to někdy trošinku vychýlené k jedné straně více.

Saba

• Odpovědí 2,8k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

To Sabnosova: To jsou věty jak kdyby je napsal Vančura.. Fakt mně to tady baví číst. V poslední době moc nepřispívám ,ale přítomen jsem prakticky denně..
Jinak já prošvihal svůj 10- tisícový účet za necelý tři měsíce a teď s posledníma pár stovkama válčím s miniloty. Krásný příklad , jak ne!! Snažil jsem se najít nějaký řád nebo pravděpodobnost na forexu, jak v TA tak v FA a po měsících mravenčí práce jsem zjistil že nic takového na forexu neexistuje..
Technický systémy fungující jeden rok už v dalším roce nefungujou a projel jsem i ek.kalendář za tenhle rok a porovnal to s daily grafem a zjistil jsem že trh se neřídí ani fundamenty.. Takže buď si z nás velký dělaj dojnou krávu a nebo si to dělaj sami tradeři tím jak si s tím kopou jak z balónem..
Vyšlo mi z toho teda jediný a to že fungovat může jedině Moneymanagemant.. Vstupy vychytám asi těžko, ale můžu vychytat výstupy a SL.
Čili všechna čest Radovanovi jestli tady vydělává, ale nechtěl bych být v jeho kůži až se to otočí..

Odesláno

Man
Keby to bolo tak ako pises ze TA funguje rok to by bol pruser :-))) a asi by nezarabal nikto, TA ktoru mam je tu uz pekne dlho a aj pekne dlho zaraba a normalne funguje.
Napriklad len obycajne trend line funguju spolahlivo a myslim ze tie sa pouzivaju desiatky rokov.

Odesláno

Sabanosova
Nick Leeson nejel přímo FX, ale tuším futures na měny..což byl a pořád je dost podstatný rozdíl...jinak souhlas s analýzami.., stačí si projet pět, šest bankovních expertů, dva tři finanční servery a máš z toho hlavu, jak pátrací balón, co je a co není logické a pravděpodobné vzhledem k vývoji měnových párů..a názoiry mění analytici jak ponožky, mnohdy se v tom nevyzná ani BB z FEDu..:-)

Man
TA hodnotí vždy minulost a mnohdy dokonale a proto by měla fungovat stále, nejen rok, dva..problém je v tom, že dost opožděně...proto vzniká a budou vznikat fůry dalších indikátorů TA, které by se jakž takž přiblížily reálu..To, že se trh v poslední době neřídí FA, už jsem tady taky psal.., on se jimi řídí, ale jinak než jsou tradeři zvyklí a to co platilo před pár léty, jaksi už pozbylo platnost. Jiné argumenty mají holt dnes větší váhu než dříve např. HDP, PPI atp...Střední a hlavně menší hráči se musí přizpůsobit trhu, naopak je to cesta do pekel...Trh tvoří z 95% objemu ti velcí, a jedině vychytávky toho - "kam až a kde už ne" jsou A and O trhu, o ničem jiném FX není...
SID

Odesláno

Radovan65
ukaž konečne ako a podla čoho vstupuješ do trhu ved ti to vo večšine vychádza, nebud skromný, alebo naozaj používaš ako vstupnú metodu krištálovú gulu. nebud škrob hod to na sklo a dufam že si férový chlap že nas všetkych len nebalamutíš. A keby aj, je s tebou zábava, ale nalejme si čistého vína a burčak nechajme nech dokvasí na chutné vínko.
Čakám chlapskú a úprimnú odpoved.
ciro

Odesláno

To Man:
Díky, obávám se, že chudák mistr Vančura rotuje v hrobě jak krokodýl v akci.

To dzink:
Po čí smrti ?!

To Sid:
Uvedl jsem Neesona proto, že jak do toho spadl, zvětšoval objemy, aby vykryl předchozí ztráty a nedostal šanci, protože to šlo pořád proti němu. To all: Věřil ve svou šťastnou hvězdu, byl přece singapurská jednička a každá čiva v jeho těle ho zřejmě ujišťovala, že se to prostě musí už otočit, jen vydržet s nervama. Všechny argumenty jakoby říkaly, že přece nemůže být už prostor k dalšímu posilování (oslabování), když ještě nedávno to všichni hnali dolu (nahoru). Mám dojem, že kdyby dostal k dispozici Fort Knox, tak by ho proflák´ taky. V takové situaci už to prostě neotočíš, protože jseš si jistej, že kdybys to udělal, tak se trefíš zrovna do sféry obratu a zbytečně bys protahoval ztrátu. Vlastně už si nejseš jistej vůbec ničím a jenom doufáš a modlíš se. Ale obloha je prázdná, nikdo tam není.
Je to stejný, jakoby sis v kasinu u rulety po sedmnácý černý řekl, že už prostě musí napoprvý, napodruhý, max. napotřetí padnout červená, takže stačí "jen" zdvojnásobovat sázky. Jenže není sebemenší důvod, aby se tak stalo. Optimista může namítnout, že není sebemenší důvod, aby se tak nestalo. Tak si na to vsaďte půlku jmění. Když o to člověk přijde, tak začne přemýšlet, že kdyby ty peníze použil jinak, tak mohl bejt v lati. Třeba ve Forexu :-))

Saba

Odesláno

To ciril:
Vždyť už to tady párkrát uvedl, že to prostě vysedí. Sleduje hodiny grafy a hledá souvislosti, kdy jedny páry naznačují změnu u dalších měn. Je fakt, že se na to asi dá vypěstovat slušnej cit, jak nám radovan a i jiní dokazují. Když k tomu přidáš, že se snaží jít ve směru úroků a tím, že tam vrhá hodně lotů, nepotřebuje kdovíkolik pipsů, dá se s tím dost možná hezky dlouho vydržet, (třeba do smrti?). Zdá se mi, že největší profity realizuje, když sám sebe tahá z bryndy. Jinak mu stačí pár tisíc dolarů denně na příjemné libido. Ale omlouvám se radovanovi, že tady píšu za r6pětku.
Já na jeho místě bych v téhle fázi využil příznivé konstelace (žádný trend) a od určitého momentu používal jen půlku účtu a pak zase, atd. Nemohl jsem si nevšimnout, že dost zběsilým tempem zvyšuje počet lotů. V tom vidím vážné nebezpečí. Myslím, že to stádo žene teď už zbytečně po hraně útesu. Ale třeba je to to hlavní, co ho na tom baví. Nás jako diváky rozhodně.
Saba

Odesláno

Sabanosova Napsal:
-------------------------------------------------------
> To ciril:
> Vždyť už to tady párkrát uvedl, že to prostě
> vysedí. Sleduje hodiny grafy a hledá souvislosti,
> kdy jedny páry naznačují změnu u dalších měn. Je
> fakt, že se na to asi dá vypěstovat slušnej cit,
> jak nám radovan a i jiní dokazují. Když k tomu
> přidáš, že se snaží jít ve směru úroků a tím, že
> tam vrhá hodně lotů, nepotřebuje kdovíkolik pipsů,
> dá se s tím dost možná hezky dlouho vydržet,
> (třeba do smrti?). Zdá se mi, že největší profity
> realizuje, když sám sebe tahá z bryndy. Jinak mu
> stačí pár tisíc dolarů denně na příjemné libido.
> Ale omlouvám se radovanovi, že tady píšu za
> r6pětku.
> Já na jeho místě bych v téhle fázi využil
> příznivé konstelace (žádný trend) a od určitého
> momentu používal jen půlku účtu a pak zase,
> atd. Nemohl jsem si nevšimnout, že dost zběsilým
> tempem zvyšuje počet lotů. V tom vidím vážné
> nebezpečí. Myslím, že to stádo žene teď už
> zbytečně po hraně útesu. Ale třeba je to to
> hlavní, co ho na tom baví. Nás jako diváky
> rozhodně.
> Saba

ciril,
saba to myslim napsal lepe, nez bych to napsal sam...

Vcera me obchodovani nebylo nijak pestre a navic jsem mel i jine povinnosti, takze jsem se pres 10 hodin nedostal ani ke grafum a kdyz jsem se vratil vecer domu, tak jsem padnul :-) Zil jsem tedy z nalicenych pasti, coz na EUR/USD bylo rovno nule, bo to slo na jih a ja mam miny na sever..., tzn. jen se prohloubila ztrata.
V noci jsem sel short na cable 20 pipsu s 5 loty... to preci nezni silene ne? Douzaviral jsem prusvih z patku na dolarojenu, kde jsem ke 20 lotum postupne dokoupil ve smeru trendu na long dalsich 25 a nez jsem vypadl od stroje, tak jsem nakoupil 10 lotu librojenu na long a dal si jeste jednu entrovku na long, kterou mi to take vzalo... take na 10 lotu s limitkou po 24 pispech... takze take zadna jizda...

Vysledek cca 11.500 USD... pondelky jsou proste slabsi :-)

Dnes si nadavam, ze jsem nemel zizen o par minut driv a driv se nevzbudil a nechytil tu krasnou nocni jizdu librojenu od 223,29 do 223,60 :-(, tak jsem alespon nalicil entrovku na 223,30 na 20 lotu s limitkou na 223,54 a pujdu chrapat :-)

Pouzitelny margin udrzuji pokud mozno nad 100.000 a nejdu, pokud mozno nad 50 lotu... ano, jizdu 900 pipsu nebo kolik jste tu popisovali bych asi neprezil, ale pri svem stesti bych byl treba tech 900 pipsu ve smeru trendu :-)

Povazujes za idelani vykaslat se na to a vstupovat do trhu jen do jisteho trendu s max. 5 loty? :-) To by bylo urcite bezpecne, ale FX neni bezpecny... je to konekoncu vsude napsane :-) a ja s tim nebezpecim pocitam...
A jak jsem psal drive, vim, co je rizikovy kapital a pocital jsem s tim, ze vse ztratim. Nyni uz na tom prodelat nemuzu, pokud dam do bezpeci vklad a nelitoval-li bych hodiny u PC. A ty bych nelitoval... nidky v zivote jsme nelitoval neco, co me bavi/bavilo. Chce to jen pozitivni mysleni...

Jinak at nejsem za mafiana... zacinal jsem se 3.000 USD...

Odesláno

Radovane, ty mi (nám) dáváš. :-)
Jsem rád že je tu někdo (samozřejmě hlavně Sid i další) komu to šlape. Kdyby tu byli jen "prodělávači", fůra lidí by se na to vyprdla. Mě rodina a přátelé kolektivně zrazují od tohoto "hazardu", já se nedám, důležité je že mě to baví a že vidím, že to jde.

Povzbuzujme se !!! :-)

A k těm fundamentům.
Mám v záložkách mnoho webů s prognozami většinou posbírané tady z různých fór. Dlouho jsem se snažil jim věnovat spoustu času. Nebylo složité po čase zjistit, že to prostě ani jim nefunguje (vždy) a leckdy i renomovaní měli odlišné názory. S fundamenty jsem skončil.
Koneckonců i Sid ( a toho jsem měl vždy za superfundamentalistu ) to potvrzuje - teď to nějak není ono.

Odesláno

Radovan
chcem sa ti podakovať za chlapskú odpoved a držať ti palce nech ti to dalej vychádza ved aj tvoj príbeh a Tvoje obchodovanie potvrdzujú všetkým známu pravdu že uspechom v komoditách je psychologia a u teba aj dobré nervy .
Nech sa Ti darí aspon tak dobre ako doteraz celkom sa teším na toto vlakno čo nového sa udialo u Radovanových len neviem či si budeme môcť niekedy vypiť to vykvasené dobré vínko a posedieť si aj niekde inde nielen za monitorom .
Ciro

Odesláno

radovan
Díky i já za pěknou zpověď, ale mám dojem, že tvému spíše "intuitivnímu" obchodování tady stejně málo lidiček uvěří...:-). Vždy se najdou pochybovači, (a žijeme v Česku a co si budeme namlouvat), i závistivci, kteří ti budou přát neúspěchy....Na obě kategorie bych se s přehledem vy....vykašlal..:-). Jdeš svou cestou, která ti nese bohaté ovoce a to je to hlavní. Jsi mi 100x milejší než někteří demoteoretici, kteří sice zasvěceně mliuví o tom cobybylo, kdybybylo.. přinášejí návody, jak obchodovat, ale vsadím 10:1, že nikdy neoobchodovali live více než s jedním lotem (a i o tom bych s úspěchem pochyboval..).
Díky za náskok, mám na tebe ztrátu dobrých 30K a do konce měsíce jen pár dnů...Připadám si jak amatér..:-):-)
SID

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...