Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Komentáře a tipy k vývoji měnových párů - III.

Doporučené příspěvky

Odesláno

eur/usd ... myslim, ze 1.2900 nepadne do pondeli (mluvi se o nekolika velkych DNT 1.2700/50-1.2900) ackoliv na druhou stranu je takto tenky a nelikvidni trh idealni na pokus o prorazeni...
jinak ziji ve Philadelphii, ve state Pennsylvania na vychodnim pobrezi...takze jsem permanentne mladsi o sest hodin nez vy doma ....ale zase me "zabiji" to obcasne vstavani ve 3 rano mistniho casu na London opening...

• Odpovědí 2,8k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

"Zpomaleny" trh je opravdu dost silne zpusoben diky ctvrtecnimu Thanksgiving svatku. Jak rika caba, je to snad nejhlavnejsi svatek v USA a jelikoz je to letos ve ctvrtek, ty hodnejsi firmy nechaji zamestnance doma i v patek. Obchodnici si asi jako botatsi sfera muze dovolit vzit cely tyden volno (podle mne na rozdil od ostatnich, nevim jestli se kazdy druhy amik chce loucit s tydnem dovolene kvuli Thanksgiving, kdyz majorita ma pouze dva ubohe tydny za rok) a pak se to tim padem takhle potaci.
Halloween na trh vliv nema asi zadny, jestli se pamatuji tak volno se na tento den nedava. Mozna proto, ze je to puvodne irsky svatek :)

Aussie pekne posilil, hlavne kvuli cen ropy a komodit. Dalsi prakticky priklad, proc se aussie, loonie a kiwi rika souhrne "komoditni meny". Kiwi je sice podle me v tomto klubu hlavne diky korelaci s aussie, ale budiz, vlna a syr jsou take takove pseudokomodity.
Po bitve sice kazdy general... ale, ropa padala uz delsi dobu a mozna jste si take vsimli, ze tech "stastnych" dni na ropnem trhu neni nikdy hodne po sobe. Skoro vzdy nekde neco praskne, bouchne, pripadne se rozjede nejaky politicky konflikt zrovna kde se tezi ropa... Takze se ani neni co divit, ze mame barel zase za 60.

Aussie se tedy blizi ke stare zname hranici 77.50, je treba zbystrit a pozorovat. Kiwi uz taky splha nahoru paty den, vse jednou musi skoncit. Prichystam si entriky na NZ Retail Sales, pokud to zklame (nebylo by to poprve), mohl by to byt sesup. Jeste tak kdyby Japonsko trochu namasirovalo jenika a kiwi miri na jih jen to hvizdne.

czaussie

Odesláno

O tom to tady je...
Vsechny meny je nekdy problem stihat, tak se tady muzeme alespon vzajemne doplnovat. Staci si precist nekolik zdroju, koukat do grafu a reagovat na zpravy. Zastavam se nazoru, ze aussie a kiwi jsou citelnejsi diky urcite jednoduchosti onech ekonomik. Komodity, ropa, carry trade. Takove euro ci dolar jsou naopak o hodne sofistikovanejsi plemena, a reaguji na kde co. Vemte si blizici se nakupni obdobi v USA... analytici se budou divat, jak napriklad dopadne Black Friday a Cyber Monday (klasicke dny nakupnich horecek diky megaslevam) co se tyce objemu nakupu. 300 milionu lidi je silny trh. Kontrastne, tech 20 milionu v Australii nikoho nevzrusuje, i kdyby si kazdy koupil dva nove Playstation 3... a tak je to v mnoha vecech. O NZ nemluve...

czaussie

Odesláno

Mnoo, tak testuju sve nove EAcko...
Za posledni dny mam prozatim 60pipsu doma a v trhu jsem prave na 40pipsicich v plusu... zatim se hezky vezu na vlne, tak uvidime jak bude dlouha (GBPUSD,USDCHF,EURUSD). Jak to vidite na techto menach?

Hezky den preje Tom :)

Odesláno

HMMM, jsem technik, proto bych se rad optal nejakho fundamentalisty cim je zpusobena tato skromna vlnka (EURUSD,GBPUSD,USDCHF). Vyznamejsi fundamenty jsem nezaznamenal, teda aspon podle mych znalosti. A proto jsem necekal ze se nam to tak rozjede. Pro mne prijemne prekvapeni ;)

Hezky den preje Tom :)

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...