Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Komentáře a tipy k vývoji měnových párů - III.

Doporučené příspěvky

Odesláno

to herman:
niekde si pisal ze mas do buducna zaujem o opcie --necital si nahodou jeden nemenovany manual(opcny) jedneho nemenovaneho (asi v cechah dost znameho ) obchodnika...??? ...(asi len tusim ze nesmiem pisat konkretne ...??..)

• Odpovědí 2,8k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

to kuky 969

Od nemenovaneho autora som nemenovany manual necital, ani nemam v umysle.Nemienim zatial opcie obchodovat,zaujimam sa len o zaistovanie pozicii cez opcie.A na to mi zatial staci co najdem na nete,pripadne sa spytam tu

herman

Odesláno

to cavee
myslim ze rbitter mal na mysli ked mu cena padne na 1,2750 tak si danu put opciu neuplatní (neexercisuje) .... ale proste len ju spätne odpredá ...za vyšiu cenu kedze forward klesol ...a vlastne chce vediet ci zisk na spätnom odpredaji put opcie mu pokryje samotne premium ktore zaplatil pri jej nakupe (ked bol forward 1,2800) a + stratu 50 pips v forwarde ... ja tomu .nie velmi verim ..to by mu musel forward spadnut dobre juzne pod 1,2750

Odesláno

Cavee Napsal:
-------------------------------------------------------
>
> S/L mě neudrží v trhu, ale put opce ano + put opce
> mi v tomhle okamžiku nahrazuje S/L.
>
> A k tomu EUR/USD. Máš strike 1.2750 a chceš
> uplatnit opci při 1.2750?? :))
> Laicky řečeno...cena je na 1.2750 a ty chceš
> uplatnit právo prodat za 1.2750....co z toho budeš
> mít???
>
> Zkus to jinak. Koupíš EUR/USD 1.2800....cena se
> hne na 1.2950....a chceš zůstat v trhu dál, bo si
> myslíš, že to může dolézt řekněme až k 1.3300.
> Koupíš put opci na 1.2950 řekněme....zaplatíš za
> ní cca 90 pipsů/1 usd....tj. obětuješ de facto 90
> pipsů ze svého 150 pipsového profitu (1.2950 -
> 1.2800). Takže v ten okamžik máš zafixovanej
> profit minimálně 150 - 90 = 60 pipsů. Půjde-li
> cena na oněch 1.3300....vezmeš si T/P na forwardu
> 500 pipsů - 90 za opci (ta je bezcenná, nebudeš ji
> uplatnovat, protože můžeš na trhu prodat za 1.33).
> A je to. Půjde-li cena dolů....třeba na
> 1.2500....tak ztratíš 300 pipsů na forwardu +
> uplatníš opci za 1.2950 = 450 pipsů zisk - 90
> prémie ==== zisk 450 - 90 - 300....tj. oněch
> minimálních 60 pipsů.
>
> Got it?

A čo takto ? Kupim EUR/USD na 1.2800 , SL na 1.2620 a TP na 1,3070. A kupim put opciu na 1.2800 možno za ňu zaplatím 90 pip/1 usd tj. Keď ma zavrie SL mam -180 pip na FX uplatním si opciu a mam +180 - 90 za kupu = + 90 z opcie .Tj -180 z FX +90 z opcie ostane mi -90pip. keď mi zavrie TP tak mam +270 na FX a -90 na opcii= +180. všetko teoreticky ????

Odesláno

to rbitter
co mas na mysli pojmom "uplatnim si opciu" v tomto konkretnom pripade ??? ...ze vstupis short do trhu pri cene 1,2620 ..??? -- ale to nema vyznam ked trh je na tej istej cene ... (len si myslim.....????)

Odesláno

To Boml:
Omlouvám se, včera jsem vynechal pár stránek, samozřejmě díky za link na Synthesis bank.

To marcus:
co píšeš (o tom HDP), je venkoncem pravda pravdoucí. Jenže v Japonsku je dlouhodobě určující pro vývoj sazeb a tím potažmo kursu stav deflace, vůči níž se vymezují makrodata. Kdežto povědomí o HDP je pojem jaksi průběžně vstřebávanej trhem, proto by neměl být podle mne bezprostředně silným impulsem pro změnu kursu jenu. Je to jen můj pocit.

Saba

Odesláno

kuky969 Napsal:
> to rbitter
> co mas na mysli pojmom "uplatnim si opciu" v tomto
> konkretnom pripade ??? ...ze vstupis short do
> trhu pri cene 1,2620 ..??? -- ale to nema vyznam
> ked trh je na tej istej cene ... (len si
> myslim.....????)

nie! uplatním si ju za 1,2800 na tej cenu som ju kupil.

Odesláno

kuky969 Napsal:
> to herman:
> niekde si pisal ze mas do buducna zaujem o opcie
> --necital si nahodou jeden nemenovany
> manual(opcny) jedneho nemenovaneho (asi v cechah
> dost znameho ) obchodnika...??? ...(asi len tusim
> ze nesmiem pisat konkretne ...??..)

Stojí ten manuál za prečítanie ???? keď ano tak prosím ťa pošli mi nazov aj kde sa dá zohnať na rbitter@tob-bmw.sk.
Dík

Odesláno

zdravím

tak to dnes vypadá že svátek má celá evropa, výsledky z evropy dobré, revize z minulého měsíce taky a euro se ani nepohlo, naskakoval jsem minutu po zprávách za market, ale moc nevěřím že to něco vyvede, bud se čeká na domky, ale spíše dnešek bude hodně ospalý když je o víkendu G20, velcí se nikam nepohrnou.

Odesláno

to lisakus

Ja mam dojem,ze trend vyckava,ako sa vyvinie sentiment.Do kratkodobeho posilovania dolara prisli protidolarove spravy a naopak spravy priaznive pre ostatne majors.Tak kapital caka, kam sa to pohne.

herman

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...