Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Komentáře a tipy k vývoji měnových párů - III.

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 2,8k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

to herman

chtěl jsem ukázat, že aktuálně opce na forward EUR/USD by tě stála cca 90 pipsů při těchto parametrech. Tzn. musel bys mít minimálně oněch 90 pipsů profit na fx, abys ji koupil a byl na nule v nejhorším. Tzn. to co chceš "dělat" je asi použitelný v trendovém trhu, kdy věříš, že ten potenciál v trendu je ještě vyšší a nechceš tedy zavřít forward ani se nechat vykopnout S/L v nějaké větší korekci a zároveň být v poho pokud nebudeš mít pravdu.

P.S. jinak ta cena bude ještě vyšší :) Bo jednak tohle byla evropská opce (uplatnitelná v expiraci) a ty bys potřeboval americkou a vše je spočítáno na midu.

P.S.S. ty čísla co tam jsou, zvládneš pochopit za chvilu :)

jen volatilita, spot, swapové body (úrokový diferenciál) a úroková depozita, ze kterých sou vypočítány, výše prémie, %prémie vůči spotu, forwardu a greeks. Tebe de facto může zajímat jen oněch 0.00905 USD který zaplatíš na každý dolar a můžeš si udělat obrázek, kdy by se to dalo použít a jak.
A taky si uvědom, že volatilita na fx je někde kolem historických minim, začne-li růst, opce budou dražší a dražší ;)

Ještě k tomu poslední poznámku. Nechceš-li tolik platit, pak ti nezbývá nic jiného než-li, ke koupené opci druhou prodat a mít tak částečný offset v prémiích. Nevím, třeba prodáš OTM (out-of-the money), za kterou sice nedostaneš tolik, ale aspoň částečně si pokryješ náklady....prostě záleží co máš lubem, a na to vytvoříš nějakou opční strukturu.
Nebo to můžeš i zkombinovat s forwardem...kdysi jsem ve fachu dělal třeba, že jsem prodal 2x tolik put opcí a jistil je 1x násobným nákupním forwardem...čož pak vypadalo graficky jako pyramida...hrál jsem na to, že se cena nehne moc ani na jednu stranu.
V opcích platí více než kde jinde, že nic není zadarmo. Nechceš-li tolik platit, tak samo se musíš vzdát výhody mít nelimitovaný potenciál.

Jinak já začal asi před 2 měsícema s FX na MT4. A řeknu ti šleha jak cip na začátku....po 3 leté zkušenosti s opčníma strukturama, forwardama, exotickýma opce....bylo pro mě na začátku docela krušné přepnout ze střednědobého obchodování (1-3 měsíce) na intraday. Dostával jsem pěkně za uši první měsíc....ale teď už ok...už jsem se stabilizoval a začal jsem své penízky vracet z5 dom :))

Odesláno

to Cavee
A co ta viedlo k tomu,prejst na taky hnusny trh,ako je forex :-)))
Tak to si sa celkom rychlo zorientoval.Dufam, ze aj mne sa to podari s opciami.Ja v nich vidim znacne rozsirenie moznosti ,ktore mi poskytuje forex.

Odesláno

to herman

ale ne. fx obchoduji + komodity pracovně. Nebyla to teda neznámá. Jen přepnout mód :)) A proti komoditám je to klidný bratříček ;). Zažil jsem letos na mědi cca 12% růst jeden den, a druhej 10% dolů zas :)) A to jsem myslel, že mě klepne pepka.

Odesláno

Lissakus: zdá se mi teď po datech, že všichni jdou cestou menšího odporu t.j. s dolarem, po tak špatných datech by
musel dolar být už na kolenou a to není. Když se podívám ještě na předpověď pro Phily FED..... pokuď to
tak dopadne tak dolar asi přes to všechno poroste. Na EURu je sice 1,2800 a na GBP 1,8850 ale při dobrém
Phily by šla zlomit.

Odesláno

to radekter

a jejda...jeden ješitnej :)

no to je snad jasan ne. A je to i logické, fx je nejlikvidnější trh na světě a proto není tak volatilní. Komodity prostě nemají takovou likviditu a proto denní volatilita cca 3- 5% je dneska naprosto normální. FX udělá dneska s bídou 1% a to jede na 5-ku rychlost :)). O čem se tady chceš handrkovat.
Ono když třeba nikl udělal před měsícem intradenní gap 2000 USD (cca 8% tenkrát) mezi 2 obchodama....tak není o co stát ;)

Já mám forex rád a vyhovuje mi naprosto....to jen kdybys mě nepochopil. A že se o fx zajímá spousta lidí tady je prima. Snažil jsem se tady jen pár lidí nasměrovat co se týče opcí.

A ktěm tvejm tipům a komentářům....:))

Když jdeš přes přechod taky se ptáš kolem, jestli něco nejede...nebo se rozhlídneš? ;)

Já prostě analýzy nečtu a tak po mě nechtěj abych je tu psal. Kdysi jsem je četl, ale jen abych se naučil jak správně kreslit trendové čáry, jak dělat fibo a pod...koukal jsem proč to mají zakreslené tak a tak, proč já jinak. Ale teď na ně...víš co. Nechci mít v hlavě bramboračku. Však je přeci píšou stejní lidé jako jsem já, ty nebo kdokoliv jinej...z masa a kostí, se stejnýma problémama, stejně hloupí/chytří....žádní bozi. Jo a mimochodem...na FX existuje marketing jako všude jindne....třeba chtějí tě dostat jen a jen na jejich stranu plotu :)

Hele aby tu nedošlo k nějaké přestřelce. Toto není arogance. Čtu to tu už nějakou dobu, a je tu občas dost zajímavých postřehů....a pořád je co se učit!

čao

P.S. vždycky se rozepíšu :) tak sorry že jsem tak dlouhej

Odesláno

rbitter Napsal:
-------------------------------------------------------
> TO Cavee
>
> Na tu med je lahšie dať stopku na 6000 USD/t a
> nemusím platiť 300 usd za opciu ???
>
> Takže by to mohlo tiež fungovať nasledovne:
> kupim sa na EUR/USD Buy 1.2800 dam si SL na 1.2750
> a TP 1.2950 a zaroven kupim put opci se strikem
> 1.2750.
> keď ma zavrie stopka uplatnim si opciu. keď ma
> zavrie TP opciu si proste neuplaním . Je taketo
> niečo možné ? kolko by som zapaltil za opciu.
> Zarobí mi ta opcia na stratu 50 pip z FX obchodu v
> prípade že ma zavrie SL ????
> Roman

S/L mě neudrží v trhu, ale put opce ano + put opce mi v tomhle okamžiku nahrazuje S/L.

A k tomu EUR/USD. Máš strike 1.2750 a chceš uplatnit opci při 1.2750?? :))
Laicky řečeno...cena je na 1.2750 a ty chceš uplatnit právo prodat za 1.2750....co z toho budeš mít???

Zkus to jinak. Koupíš EUR/USD 1.2800....cena se hne na 1.2950....a chceš zůstat v trhu dál, bo si myslíš, že to může dolézt řekněme až k 1.3300. Koupíš put opci na 1.2950 řekněme....zaplatíš za ní cca 90 pipsů/1 usd....tj. obětuješ de facto 90 pipsů ze svého 150 pipsového profitu (1.2950 - 1.2800). Takže v ten okamžik máš zafixovanej profit minimálně 150 - 90 = 60 pipsů. Půjde-li cena na oněch 1.3300....vezmeš si T/P na forwardu 500 pipsů - 90 za opci (ta je bezcenná, nebudeš ji uplatnovat, protože můžeš na trhu prodat za 1.33). A je to. Půjde-li cena dolů....třeba na 1.2500....tak ztratíš 300 pipsů na forwardu + uplatníš opci za 1.2950 = 450 pipsů zisk - 90 prémie ==== zisk 450 - 90 - 300....tj. oněch minimálních 60 pipsů.

Got it?

Odesláno

to Cavee

Dufam,ze na toto forum budes chodit castejsie.Dnes som nejak tusil,ze trh nebude bohvie co a pozrel som sa na opcie blizsie.A uz teraz viem,ze budem mat aj zaludnejsie otazky :-) Tvoju tabulku som sice este nepochopil,ale nasiel som taku,ktoru chapem,takze je to OK.

herman

Odesláno

To Cavee:
"Já prostě analýzy nečtu a tak po mě nechtěj abych je tu psal. Kdysi jsem je četl, ale jen abych se naučil jak správně kreslit trendové čáry, jak dělat fibo a pod...koukal jsem proč to mají zakreslené tak a tak, proč já jinak. Ale teď na ně...víš co. Nechci mít v hlavě bramboračku. Však je přeci píšou stejní lidé jako jsem já, ty nebo kdokoliv jinej...z masa a kostí, se stejnýma problémama, stejně hloupí/chytří....žádní bozi. Jo a mimochodem...na FX existuje marketing jako všude jindne....třeba chtějí tě dostat jen a jen na jejich stranu plotu.."

Dobra poznamka....velmi mnoho "sharks" a jeste vice "bucket shops" in FX, g/t vsem!

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...