Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Komentáře a tipy k vývoji měnových párů - III.

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 2,8k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Maloobchodní prodej v GB za říjen Up 0,9% (předpoklad 0,2%) a meziroční +3,9%...teď jsem zvědav co s těmi hodně pozitivními daty udělá trh...resp. EU CPI za pár minut...
SID

Odesláno

mám nejaký divný pocit, že dáta s ameriky to posunú na sever A DOLáR DNES ZAZNAMENá STRATY. vYCHáDZAM ZO ZVEREJNENýCH DáT ZA MINULé DNI, KTORé NEBOLI žIADNOU TRAGéDIOU PRE EURO, určite boli skôr pozitívne pre jen ( aj keď dnes po prečítaní si reportu BoJ som ostal v rozpakoch ) a rozhodne minimálne otázne, ak nie skôr negatívnejšie pre dolár. A zatiaľ nič. Ostávam short na japoncovi k doláru a dúfam že môžem byť v kľude. Iba ak by prišli omračujúco dobré dáta spoza atlantiku... To by som asi ostal aj ja s moji účtom omráčený :-))

Odesláno

to marcus

Otazka je,co povazujes za omracujuco dobre data pre dolar.Vysoku inflaciu,ktora by podla vcerajsich FOMC tlacila FED na zvysenie urokovej miery,alebo naopak nizku inflaciu s opacnym ucinkom? Ja ocakavam s velkou pravdepodobnostou horsku drahu,kvoli tomuto rozporu. Ale jen sa mi tiez zda byt takym pristavom s kludnejsou vodou...

herman

Odesláno

to option boys A) dá se tím jistit samozřejmě obrat v trendu, jen si nemyslím, že to je úplně košér strategie pro intradenní obchodování. Hele třeba příklad. Obchoduji komodity. Nakoupil jsem forward na měd za 4000 USD/t. Cena vzrostla na 7000 USD/t. Mám potencionální profit + 3000 USD/t. A nechci o ně přijít. Koupím put opci se strikem 6000 USD/t a zaplatím za ní 300 USD/t. (tj. mám právo prodat za 6000, ať se děje na trhu cokoliv). Tím jsem docílil, že jsem si zajistil minimální profit ve výši 6000 - 4000 - 300 = 1700 USD/t + neomezený profit bude-li cena nadále stoupat, protože v tom případě prostě neuplatním opci....je totiž bezcenná a inkasuji jen profit na forwardu. B) na opci neproděláváš...pouze na začátku zaplatíš tzv. opční prémii. Pokud se cena vyvíjí proti tobě, tak prostě opci neuplatníš, a jediný o co si přišel je ta opční prémie, kterou musíš zaplatit na čátku. Její výše závisí na volatilitě, času do expirace a vzdálenosti striku od aktuální ceny. C) Pro představu těch co to zajímá, přikládám aktuální ocenění opcí na EUR/USD se splatností 2 měsíce, implied volatility 5.80%/6.00 %, strikem na forwardu EUR/USD 2months.....jen pro představu, kolik to asi stojí, a jestli o tom má cenu přemýšlet ;)

2716

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...