Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Komentáře a tipy k vývoji měnových párů - III.

Doporučené příspěvky

Odesláno

Saba
Už to tady vlepil BOML(odkaz)...nic se holt neutají..:-)
K Tomášovu výroku...má bohužel pravdu v tom, že pernamentně si stěžovat na kraviny(a bohužel taky bonzovat) je negativní národní skorovlastností..mohu ti garantovat, že nás takto vnímají mnohdy i venku...O českých hlavách nepochybuji, už jsem to tady psal vícekrát....nejsme o nic hloupější než amíci, ba právě naopak...

Lisakus
dost dobrý...:-)...jedna připomínka..nedávej tady ale obrázky ze kterých je patrno tvoje číslo live účtu (nebo je začerni)..zneužít se dá všechno....
SID

• Odpovědí 2,8k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

to saba:
no tu si doívolím polemizovať. HDP znamená naštartovanie hospodárstva, zvýšená aktivita v celom sektore, tlak na zvyšovanie diosponibilného príjmu, ktorý zvyšuje tlak na infláciu a ten zvyšuje tlak na zvyšovanie úrokových sadzieb. A toto je jednoznačne takto všade. Ale možno máš na to iný názor, o ktorom ja neviem. Sem s ním...

Odesláno

haha :) To jsem vyvolal zajimavou debatu o vlastnostech obcanu CR :) Doufam, ze muj prispevek nevyznel jako bych si stezoval. Psal jsem to spise abych pobavil, protoze mi prijde usmevne, kdyz obcas nekdo lamentuje nad deseti pipsy, o ktere mohl byt bohatsi.
Nektere okamziky chodim od trhu pryc, aby me nahodou nenapadlo do toho vrtat kdyz nemam - proto vyjimecne ti The Simpsons :))

Ve zpravach nejsem tak zdatny. Na fxstreet.com u te zpravy meli tri vykricnicky (znaci velkou volatilitu), takze jsem ocekaval nejaky pohyb. Ovsem jeste pred 1900 se trh nejak divne mrcasil, takze jsem zadne pending orders nenastavil, protoze se mi to nezdalo (pokud me zkusenosti neklamou, tak kolem 1900 se to na FX uz moc nehybe).

Fundamenty bych rad natrenoval (prozatim jsem vice technikem).Tak zacnu hned ted.
Nov 16, 10:00 GMT European Monetary Union !! Consumer Price Index (MoM) 0 % 0.10 %

Takze na EURUSD to vidim na pohyb po zpravach tak 20 maximalne 30pips smerem na sever. Dava ma to smysl?
Udelal jsem si dedukci dle selskeho rozumu - ekonom. vzdelani nemam, tak snad jsem to trefil :))

Hezky vecer! Tom :)

Odesláno

mluvi se o tom, ze Fukui bude velmi hawkish dnes v noci + moznost prekvapeni ze strany BOJ, na druhe strane existuje strach BOJ z moznosti nahleho a rychleho unwindingu tzv. carry trades...g/l vsem!

Odesláno

Pokud ma nekdo zajem, zde je dnesni morning report UBS:

Following better than expected Q3 GDP data in Japan earlier this week, attention is now focused on BoJ Governor Fukui's press conference at the end of the two-day monetary policy meeting today. While we do not expect the BoJ to hike rates at this week's meeting, the governor is likely to have been encouraged by the GDP outcome and to keep open the option of a rate hike at the Dec. 18-19 meeting. Conditioning the market's expectations for a near-term hike is therefore likely today. Ahead of the next BoJ policy meeting, the key releases for policymakers and investors to watch are monthly CPI and unemployment on Nov. 30 and the Tankan on Dec. 15. The economy aside, it is worth noting that while Japan - the source of the funds - has spoken of the risk of a disorderly unwinding of carry trade affecting currency stability, the RBNZ - a major recipient of these funds - yesterday too spoke of the dangers of the growing carry trade. With global central banks now openly worried of this financial imbalance, more such comments are likely and the BoJ is again likely to lead. Moving beyond today's BoJ statement, the next forum to watch on global exchange rate policy concerns is the G20 central bankers meeting in Melbourne on November 18-19. Although the G20 will not issue formal guidance on currency markets, there is plenty of scope for comments from the sidelines. As the BOJ normalises interest rates further we expect the currency to recover lost ground against both the EUR and USD, targeting EURJPY to initially fall back to 148 over the next one to three months. But the JPY does need more action from the BOJ first on interest rates as well as more talk to scare investors out of their carry trades and prompt a more significant JPY rally.

Pozn. k Sidovi, jakozto moderator tohoto fora: pokud vadi, ze obcas pisi v angl. nebo uvadim odkazy v angl., anebo pokud je to v rozporu ... ozvi se. Jinak g/l vsem!

Odesláno

to lisakus

Pre mna je Fukuiho zatlkanie ovela prijatelnejsie,nez trebars de Villpenov vystrel do tmy v utorok.V podstate robi to,za co je plateny - zahmlieva situaciu,aby nerorozkolisal trh.

herman

Odesláno

TO Cavee

O využití opcií pri FX obchodovaní som sa dozvedel od dealera z banky. Hovoril mi že si s opcema poisťuju každy obchod a aj keď ich zavrie stopka na FX tak opcia im pokryje stratu ! Ale pri zisku na FX ,na ocii stracaju ale tiež nie vždy !???
Preto ma zaujíma takato strategia . A najme či sa to da použiť pri intaday obchodovaní alebo len pri pozičnom ???

Odesláno

to rbitter

Sice si neoslovil mna ,ale ja si (podotykam,ze teoreticky,nemam s opciami ziadne skusenosti) viem predstavit vyuzitie aj v ID. Napr. obchodujes v trende, istis sa opciou proti trendu a podla moznosti proti SWAPu,takze by nemala byt prilis draha.
Ked sa trend otaca,zacnes mat viac strat,ale zacne rast cena opcie,takze ti mozno pokryje vyssie straty z toho ,ze hras chvilu ID proti trendu.Ak sa trend neotoci,opcia ide do haja,ale ty mas vyssie zisky z toho,ze trend pokracuje.

herman

Odesláno

TO Herman
Aj mne to tak prišlo logicke ! ale musíš mať RRR aspoň 1/2 aby to zarabalo ! A potom DD by mal byť skoro nule !!!??? Preto ma to velmi zaujalo či to je aj prakticky realizovatelné !? A určite to nieje jednoduche .

Roman

Odesláno

to rbitter
Podla mna to s RRR vobec nesuvisi - ide o zaistovanie pozicie. Treba si uvedomit, ze riziko len znizujes, neodstranujes.Moze sa stat, ze je dlhsi range,primarny system je stratovy a opcia expiruje.Ale na zlepsenie DD to ma urcite priaznivy vplyv.Chcelo by sa tomu poriadne povenovat a preskumat rozne konstrukcie,ako by sa to dalo prakticky aplikovat.Ja to mam v dlhodobom vyhlade,len vzdy sa mi najde nieco, co prieskum opcnych konstrukcii odsuva

herman

Odesláno

caba
"Pozn. k Sidovi, jakozto moderator tohoto fora: pokud vadi, ze obcas pisi v angl. nebo uvadim odkazy v angl., anebo pokud je to v rozporu ... ozvi se. Jinak g/l vsem!"

v rozporu s ničím to není, ale bylo by asi prospěšnější pár větami v češtině (slovenštině) nastínit o co v článku, který zde english kopíruješ z jiných zdrojů, jde a co data pro FX a konkrétní měnu znamenají...Ne každý tady vládne angličtinou a podle mne to jen přelétne očima, aniž by se pídil po obsahu....což je škoda, protože zdrojů a info o fundamentech není nikdy dost..:-)
SID

Odesláno

TO Herman
RRR by malo mať na to vplyv. Lebo keď na FX zarobíš tak na opcii musíš prerobiť !? aby to bolo zyskové musíš mať RRR podla mńa aspoň 1/1,1 !? ale nejdem sa hadať je to len moja logicka uvaha . Počkame ako sa k tomu vyjadrí Cavee keď s tym ma skusenosti.

Roman

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...