Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Komentáře a tipy k vývoji měnových párů - III.

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 2,8k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

To All: Co si myslite o JPY muj skromny nazor je ze JPY je nastartovany na dlouhodobejsi short trend a myslim ze by slo dnesniho posileni USD vyuzit k dobremu vstupu na SHORT USDJPY.

Muj nazor je zalozen na tom ze 4 centralni banky se vyslovili pro diverzifikaci USD do JPY, japonsko se chysta zvysovat sazby, china se vyslovila ze chce 2/3 z 1$ tril. diverzifikovat do jinych men, jediny hacek je v tom ze guverner cinske banky v patek prohlasil ze to nebude v nejblizsi dobe, ovsem podle komentaru treba NZD centralni banka jiz YEN nakoupila. Nevim jestli tak jiz ucinilo Rusko a Svycarsko a dalsi centralni banky pokud ano mohli by zacit branit vyraznejsi korekce tim ze prikoupi YEN.

Dobry clanek je tu www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601083&sid=awRRWLsAGpd4&refer=currency

Rad bych uvital nejake nazory rad se opet od Vas priucim :)

Mira

Odesláno

dzink
Já narážel na to co psal Dzarin...a sice dotaz proč se dolar vydal tolik na jih.
Ještě nejsem tak pevnej v kramflecích, abych nad tím nezapřemýšlel. Asi jsem to napsal moc složitě. Takže jasně a stručně. Vydal se dolar na jih? Nebo je to nesmysl? Protože i podle mého také posiloval....ale zas to nebudu tolik rozebírat. Možná to napsal Dzarin takhle, ale myslel nějaký pár, že?

Odesláno

realcia na yen.
Myslím si že zatiaľ k nejakej veľmi vážnej reakcii nepríde - skôr sa bude čakať na kroky, ktoré budú postupne podnikať centrálne banky. niečo mi hovorí že zrušenie zamietavého postoja usa na vstup ruska do svetovky nie je náhodne načasované a môžme v blízkej budúcnosti čakať ešte nejaké podobné ( možno aj iné )kroky diplomacie na udržanie či podporu dolárových pozícií.
Iný scenár vidím v razantnejšom postoji bánk a to by dolár poslalo tesnejšie k 1,3000 na eurovom páre.
na euro/yen si myslím že ešte euro posledné slovo nepovedalo - aspoň na pár dní. Nebol by som teda do short pozícií taký žhavý minimálne na tomto páre. Z dlhodobého hľadiska tam totiž žiadnu vážnejšiu rezistenciu nevidno... Toť môj názor.

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...