Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Komentáře a tipy k vývoji měnových párů - III.

Doporučené příspěvky

Odesláno

czausie

ale na příkladu AUD je krásně vidět jak je forex nevyzpytatelný, Při NFP minulý pátek klesla nezaměstnanost o 0,2 % a odhad prac míst vyšel ne moc dobře a ale dolar to bral pozitivně, v Austrálii včera klesla nezaměstnanost o 0,2% ale pracovní místa dopadla špadně a AUD reagoval poklesem. Samozřejmě dvě naprosto odlišné ekonomiky, a spousta jiných aspektů, ale je vidět že záleží na trhu jakou stranu si vybere pro svůj směr.

• Odpovědí 2,8k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

lisakus
samozrejme mas pravdu, dve stejne veci se na forexu chovaji odlisne a to par dni od sebe. Jinak by ty fundamenty byly uplna brnkacka. Mnohdy si clovek rika, tak to je jasny long/short, jdu do toho... a ejhle, spalene prsty a SL. Aussie je ovsem nizkoprofilova mena, zadne megaobraty (z pohledu kvantity) jako EUR ci USD a tudiz mi casto (a to uz na aussie a kiwi koukam pekne dlouho) pripada, ze po fundamentech na jizni hemisfere to nelita nahoru a dolu, ale spise se to pozvolna soupe tim "spravnym" smerem. Ale samozrejme by asi netrvalo moc dlouho najit vyjimky... holt na tyto veci nejsou sablony. Hlavne ale, kdyz je na konci dne par pipu navic, neni to tak?

czaussie

Odesláno

dzink
ty GB data byly už asi započítány v ceně a navíc vyšly téměř "na chlup"...myslím, že trh spíše čeká co BoE provede v jednu hodinu, kdy se souběžně otevře i N.Y... a na USA data - to je myslím zatím velká neznámá..ještě si něco pročtu...:-)
SID

Odesláno

Radovan65

to bylo zajímavé s těma trojnásobnýma úrokama, až teď jsem si to přečetl. Ale na to aby jsi dostal trojnásobný úrok ve středu, musíš mít otevřenou pozici z pondělí, je to tak ?

Odesláno

Francois Napsal:
-------------------------------------------------------
> Radovan65
>
> to bylo zajímavé s těma trojnásobnýma úrokama, až
> teď jsem si to přečetl. Ale na to aby jsi dostal
> trojnásobný úrok ve středu, musíš mít otevřenou
> pozici z pondělí, je to tak ?

Ne, staci ji otevrit ve stredu ve 22:58 :-)

Odesláno

radovan65

Si si isty? Lebo v tom pripade mam SWAP v stredu u eurusd a usdjpy na OANDe vyssi, nez spread. Nie ze by to bol nejaky balik,ale nechce sa mi verit,ze by v tejto hre hralo nieco v moj prospech,okrem mna samotneho.

herman

Odesláno

ciril
:-))) tohle se proste u nas rika, bez ohledu na viru... neber si to nijak osobne... je to proste primer.
Stejne jako "jednooky kral mezi slepymi", "ani kurku bych si od nej nevzal" a podobne :-)
... nejvic me na tom mrzi, ze se u toho rozcili ostatni, spis kvuli tobe :-)

ALL:
Jsem v nucene ceste na sever na dolarojenikovi.
Dnes zatim neco malo pres 7k :-) /SIDe promin! :-)))/, ale zda se, ze to uz zacina slabnout... tak uvidime co po pul treti. Jinak blahopreji vsem shortarum na librojenu... ja do toho nesel, i kdyz bylo dost jasne, ze to pujde dolu. Setril jsem si margin na zelena dolarojenikova pole :-)

Sledoval jsem posledni dobou (asi tyden) aussie a i pri dost jasne tusenem pohybu je to lenoch, na ktereho nejsme z hlavnich paru zvykli. Zajimalo by me od zkusenejsich, jestli se takhle chova tradicne, ze i pri vyhlasovani velkych zprav je pohyb "nic moc"...? Diky.

Jinak k tem urokum... dlouho mi to take nebylo jasne. Myslel jsem si, ze musi byt drzeny dokonce pres vikend, aby byly ve stredu 3x, ale ne... i jsem to nekde tady uz psal, tak to dementuji... Ta zprava je primo od CMS...
Uroky se pripocitavaji i k hedgovane pozici, ale to potom "nula od nuly pojde"... tedy pokud tento primer nekym neotrasl? :-)

Hezky den, jdu pocitat drobne... :-D

Odesláno

herman,
u CMS si jisty jsem... fakt je ale ten, ze se pred pripisovanim uroku deji na grafech divne veci, ktere maji za ukol odradit urokove skalpery .-)
Coz ale nas, kteri drzime menove pary dlouho jako prosincovou kukurici :-))) odradit nemuze! .-)

To hedgovani a uroky jsem zkousel jen na demu a muzu zkusit znovu... neni problem.

Odesláno

radovan65
vtipálku s tím short librojenem, já skončil na SL, ale na 225,10 jsem to toho šel znovu a už jsem posunul SL na BE, ach jak já sem nenapravitelný. Ono ti úrokáři zase zapracují neb od zítra budou dostávat o almužnu více když nám britové zvedli sazbu. :)

Odesláno

lisakus,
no jo, ja zapomnel na ty vase SL! :-))) ale pri dnesnich zpravach se na tom dalo vyvezt, ni?

Porad se mi tlemite kvuli urokum! .-) A je tady mezi vami clovek, ktery ma za to uz ode me na krku mafii!!! :-D
Tak bacha!!! :-)

No, tak jen na urocich mam za tenhle mesic bez par drobnych 7k :-)

Odesláno

to radovan65,
jen tak narychlo ohledne aussie. Je treba se na to podivat z jineho uhlu - 30 bodu na aussie je ekvivalent rekneme 50 bodu na euru. viz pomer 0.7/1.3
Ale obecne receno mas pravdu, aussie a kiwi vetsinou nedelaji forexovy vitr, ale me osobne je ten jejich konzistentni vanek po fundamentech sympaticky.

czaussie

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...