Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Komentáře a tipy k vývoji měnových párů - III.

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 2,8k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Maatej: no ja nevim, je to nad weekly pivotem a vypada to, ze se to od nej odrazilo... spis mi to pripada jako vlajka. S velkym SL by se mi do toho moc nechtelo. Je to necitelny, dneska se asi budu drzet dal.

Odesláno

To Miki01:
Myslím, že po řeči guvernéra Bank of Japan posílil jen, což mělo v asijským sessionu následek oslabení dolaru, no a ten pak oslabil i vůči ostatním majors. V evropským a americkým obchodování přes náš den to může klidně vyvanout díky opatrnosti před výsledkem voleb v USA. Celkově však čekám pro tento týden spíš UP pro Euro, pokud nebudou nějaká zdrcující data z Eurozóny.

To herman:
Jak říká dzink, magie nemagie, v dnešní době fibo úrovně vytvářejí dost silné (podtrhuji) psychologické předěly, díky tomu, že podíl drobných investorů na trhu jistě stoupá díky stále rozvinutějším IT a SW. Kromě toho Fibonacciho posloupnost je laicky řečeno jedním ze zdrojů vzniku matematického nástroje geometrie fraktálů, jehož pomocí se daří velmi přesvědčivě popisovat náš reálný svět a je zároveň účinou pomůckou v teorii chaosu, sloužící témuž účelu.
Souhlasím, že aplikace na trzích vypadá poněkud šarlatánsky a nepravděpodobně, ale je třeba s tím počítat. Nemyslím ostatně, že by jiné R a S vznikaly na zásadně jiných principech než psychologických a vpodstatě iracionálních. Časem z nich ale vznikl dobrý nástroj spočinutí v překotnéch těkání sem a tam, jak se snaží trh co nejoptimálněji výstihnout daný stav světa.
Saba

Odesláno

sabanasova
ty nedůvěřuješ fraktálům?
podle mě fraktál je dobrá pomůcka. V kombinaci s aligátorem jsou fraktály obchodovatelné. teda, aspoň si to myslím. přidej k tomu market facilitation index a pár sidových skvělých indikátorů (díky side) a máš skvělý pohled na trh. všimni si, že třeba fraktál+ sqat svíčka= vyber zisk

Odesláno

euforos Napsal:
-------------------------------------------------------
> podle mě je teď cable v kongesci aspoň na 15M
> grafu, čili bych obchodoval:
> long-1,9060
> short- 1,9030
> nebo by šel i obchodovat ross hook, pokud pohyb
> trendu nebude moc prudký...
> co vy na to?

... a proc neobchodujes?

Odesláno

Abychom to trochu zpestrili, co se takhle podivat na AUD a NZD?
Zitra rano (Australskeho a NZ casu) se v Australii rozhoduji sazby, a na NZ se uverejnuje nezamestnanost, respektive.

Aussie uz je celkem prekoupeny a zitrejsi temer 100% zvyseni sazeb uz je v podstate zapocitano v aktualni cene. Vseobecne se neocekava dalsi zvysovani az do jara (v AU podzim :) 2007, a kdo vi co se do te doby stane (je mozne, ze se nakonec muze i naopak snizovat). Rekordni australska sucha si pomalu vybiraji dan a australsky rust se zpomaluje. Osobne hodim lehky short entry kolem 0.7750, po uverejneni sazeb to podle mne i mnoha ostatnich aussie neustoji a polevi. Samozrejme americke volby mohou mirne interferovat, je treba byt v postrehu a pripadne korigovat.

Kiwi me trochu udivuje svym rustem, zitrejsi nezamestnanost hodne napovi. Kiwi je ve spolecnosti USD momentalnim jednookym kralem (s sedym zakalem) a momentalni vysoky kurz je podle me jen docasna zalezitost. Obligatni korelace s aussie bude patrne taktez hrat roli a tak bych to videl na brzke pristrizeni kiwi kridylek. Zitrek bude tedy zajimavy, zejmena pokud NZ nezamestnanost nedopadne nic moc a australska RBA se nebude konkretne zminovat o dalsim moznem zvysovani (nepravdepodobne). Osobne uz chvili drzim short kiwi.

Na kiwi a aussie je sympaticke, ze pokud uz se ony meny "rozhodnou" nekam vyrazit, tak to obvykle chvili vydrzi a trpelivost casto prinese pekny buket ruzi.

Hodne zabavy a trefnych rozhodnuti!

czaussie

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...