Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Komentáře a tipy k vývoji měnových párů - III.

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 2,8k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

gogo100

Tak teď jsem z toho "jelen"

1) psal jsem(chtěl jsem vyjádřit), že pohyby nejsou výrazem absolutní síly ekonomik - ale změnami jejich stavů
2) US ekonomika brzdí - přesně to jsem napsal - nepsal jsem, že stagnuje
3) moje ekonomická logika říká - masivně zaměstnej obyvatele - zvýšíš kupní sílu - roztočíš spirálu růstu (vládní dluhy, jak je známo, ekonomiku nebrzdí - viz dlouhé debaty o statním rozpočtu 2003-6)

Co se týče gramatiky
1) - ad(add) znamená přidávám (odvolávám se na)- není o gramatice, je to o logice - a ta volná není
2) - volné chápání gramatiky by nemělo být na přítěž srozumitelnosti

Jinak, nic ve zlém.

P.S.: Myslím si, že USD v dobré kondici není a, jak jsi poznamenal, stav blízký jeho minimům to potvrzuje.

Odesláno

to Herman, to uvidíme o 10, ja si mýslím že ak sa nezamestnanosť zníži trebárs len na 10,1-10,2 tak to bude dobrý výsledok, lebo ako som pozeral odhady tie uvádzajú zníženie len na 10,5 % z 10,6. a to by mohlo povzbudiť nemeckú ekonomiku a tým aj euro. a teda aj mňa lebo idem long :)

Odesláno

nejdůležitější pro dnešní den je samozřejmě tiskovka Tricheta v 14:30, pro další vzestup EUra bude důležité zda uslyšíme od něj "silná slova", to že trh počítá s dalším zvyšováním sazeb v prosinci to je zřejmě už započítané, jde
pravděpodbně o to jak to bude vypadat v r. 2007. Pokud jeho vyjádření nebude tzv. "hawkish" a na druhé straně data
o nezaměstnanosti v USA nebudou protidolarová (mohou i positivně překvapit) tak se bude EUro spíš prodávat.
U GBP je další vývoj v rukou BoE, každopádně závěr týden bude velmi volatilní tudíž dostatek příležirosti k obchodováni..

Odesláno

Holoubek
nějak tak to asi bude...dnes "do Tricheta" jít asi proti dolaru, pak ven a počkat čím nás frantík oblaží.. Zítra, mimo nezaměstnanosti USA, mi ještě příjde důležitý maloobchodní prodej v EU - 11,00 hod. Konec týdne bude asi opravdu pořádná houpačka..:-)
SID

Odesláno

Ked sa tu uz zacina hovorit o NFP,tak pomaly pokracujem na vylepsovani mojich statistickych prehladov US sprav.Toto je (zatial) posledna verzia tabulky pre cable.Ocakavam kriticke konstruktivne pripomienky a namety,co by tam este mohlo chybat.A chcem sa podakovat vsetkym,ktori mi s tym pomahali,alebo pomoc ponukli - vachnix,maty,LUKY,... herman

2578

Odesláno

herman
hodně pěkné a zajímavé....Něčím cafrat do tak dokonalé práce, by bylo jen její znevažování. Bez připomínek a máš můj obdiv (včetně pomocníků)..:-)
SID

Odesláno

A tady je ta příčina, mrška jedna.
02 Nov 2006 04:39
LONDON, Nov 2 (Reuters) - The yen rose against the dollar and the euro on Thursday after Japan's top financial diplomat said there is no reason for the Japanese currency to weaken given that the economy is recovering.

Hiroshi Watanabe, vice finance minister for international affairs declined to comment on recent moves in the foreign exchange market.

Odesláno

to Sid

Vdaka vachnixovi,ktory mi urobil automaticky zber dat by som mohol tak do mesiaca urobit top US spravy pre vsetky majors.A niekde tu to dat k dispozicii v exceli,len neviem akym sposobom by to bolo najlepsie.Neviem,ci sa da do wiki umiestnit format xls a mam trochu obavy ,aby tam nejaky vtipalek neprepisoval data .Ked to dam do vlakna,tak to zase zapadne prachom a v buducnosti by to mohol byt problem najst.
Mas nejaky napad,ako to urobit ?

herman

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...