Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Komentáře a tipy k vývoji měnových párů - III.

Doporučené příspěvky

Odesláno

Pietro 001,
vecer a v noci mam volno, a proto obchoduji :-) Vyhovuje mi to... mam prehozeny rezim uz nekolik let... asi jsem Australan :-)

Zacal jsem s jednim celym lotem a jednim menovym parem, nejcasteji s euro/dolarem /nez jsem prisel na chut jenikum :-)/ a pak jsem pridaval menove pary, ne loty v jednom paru...

Neskutecne me provokovaly SIDovy tabulky s 3*3 loty. To jsem si pral, az budu jednou velky jsem si rikal...
Nu vot! A SID se dal dnes pomalu na piti /ale jak jsem jiz drive uvedl, nepije a whisky pro nej posilat ke mne! :-)/, kdyz vi, ze oteviram 5-10 lotove obchody... v podstate jsem v posledni dobe uz mene, jak 5 lotu najednou neotevrel.

• Odpovědí 2,8k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

To Radovan:
jasný..:-).ale nemohl jsi mít moc ztrát resp.velký pokles kvůli marginu, ne?teda pokud jsi počítal s tím, že budeš ředit pozici,pokud půjde proti Tobě...To se mi totiž kdysi stalo..,že jsem ředil a ředil, než jsem zlikvidoval účet:-)
ještě se zeptám kolik pips jsi tak průměrně bral při obchodu. Teď totiž počítám s tím (kvůli práci), že budu obchodovat pozičně(tak 100 pips profit průměrně).Bohužel mnohokrát ten potenciál takový není, tak potřebuji najít nějaký kompromis:-), tedy nedávat pevný PT, ale spíše dle trhu....
Jinak taky jsem teď long usd-jpy, tak doufám, že vyjde:-)...můžem si popřát hodně štěstí:-)
Pietro

Odesláno

R65: hezky se to čte Radovane a je to velmi povzbudivé, myslím si však, že nám něco podstatného skrýváš či utajuješ
tvá blazeovanost je asi jenom zastírací manévr jinak bych tě musel nutně považovat za geňu, forexového geňu.
To jenom aby jsi ty mladé moc nezdivočil a ti nenabyli mylného dojmu o "procházce růžovou zahradou".
"Insider trading" přes bratrance třeba?
Odesláno

Sorríso Napsal:
-------------------------------------------------------
> Radovan65,
> a kolik máš lotíků na tom USD/JPY ?
> Sorríso

V soucasne dobe 45 a 5 chci co nevidet zavrit a uz neotevirat, at netrnu hruzou, pokud by to slo pod 116,00 :-)

Odesláno

Pietro 001 Napsal:
> To Radovan:
> jasný..:-).ale nemohl jsi mít moc ztrát resp.velký
> pokles kvůli marginu, ne?teda pokud jsi počítal s
> tím, že budeš ředit pozici,pokud půjde proti
> Tobě...To se mi totiž kdysi stalo..,že jsem ředil
> a ředil, než jsem zlikvidoval účet:-)
> ještě se zeptám kolik pips jsi tak průměrně bral
> při obchodu. Teď totiž počítám s tím (kvůli
> práci), že budu obchodovat pozičně(tak 100 pips
> profit průměrně).Bohužel mnohokrát ten potenciál
> takový není, tak potřebuji najít nějaký
> kompromis:-), tedy nedávat pevný PT, ale spíše dle
> trhu....
> Jinak taky jsem teď long usd-jpy, tak doufám, že
> vyjde:-)...můžem si popřát hodně štěstí:-)
> Pietro

Mel jsem samozrejme ztraty, zejmena kvuli MC a nebo jsem to pred MC rucne zavrel = SL :-)
Kolik pipsu vzit pri odchodu z obchodu jsem resil pomerne dlouho... Svuj prvni plusovy obchod jsem uzavrel se 13 pipsy = 130 USD, stastny jak blecha :-) ... pak jsem si rekl, ze 1 lot = 100 USD. Na pipsy si to prepocitej podle menovych paru... u nas v konzumu pipsy neberou :-). Pozdeji 300 USD na lot, ale posleze jsem zjistil, ze se to nekolikrat otoci pred limitkou a padi dolu a pak znovu a znovu a ze pokud bych dal jen 200 na lot, ze jsem se s tim vyvezl a svezl nekolikrat... Takze krome odvaznych entru a limitek v dobe dulezitych zprav (to davam tak 300-400USD/lot) davam standardne 200USD/lot... Nedavno jsem si udelal statistiku a vysla mi 160/lot... mohu to ted za mesic rijen spocitat znovu...

Reci o tom, ze je to malo a ubohe a v podstate nic moc vysledky a trefeny trend jsem tu uz na svoji adresu cetl... prirustky na uctu mi ale jen vyluzuji usmev na tvari :-) Pokud sem SID napise, kolik minuly mesic zarobil (ja to vim), napisu to taky (take to vi). Ma-li nekdo lepsi metodu a tedy i vysledky, hluboce se mu poklonim a pujdu pokorne do uceni...

Pro ty, co me mene znaji... to neni nabubrelost, ale jak jsem psal uz drive... nekdo obchoduje, nekdo keca, nekdo pise a nekdo jen zavidi :-).
Ja se snazim obchodovat... nejsem se sebou uplne spokojeny, ale prozatim me uspokojuje vzrustajici ucet...

Tvuj profit 100 pipsu/lot je z meho skromneho pohledu odvazny a panbuh ti prej, aby ti to vychazelo a urcite prodrbes mene na spreadu, nez ja, kdyz kazdou chvili nakupuji a prodavam... ale lepe to zatim neumim... ale aby ti to v konecnem vysledku i vice prineslo...

Odesláno

Holoubek Napsal:
> > R65: hezky se to čte Radovane a je to velmi
> povzbudivé, myslím si však, že nám něco
> podstatného skrýváš či utajuješ
> tvá blazeovanost je asi jenom zastírací
> manévr jinak bych tě musel nutně považovat za
> geňu, forexového geňu.
> To jenom aby jsi ty mladé moc nezdivočil a
> ti nenabyli mylného dojmu o "procházce růžovou
> zahradou".
> "Insider trading" přes bratrance třeba?

:-D cekal jsem takovouhle poznamku daleko drive :-)

Jedine, co tajim je heslo do meho uctu... Jinak myslim pisu az moc otevrene, coz si myslim, ze take neni dobre... kdo jste tu kdy napsal konkretne, kolik jste ten ci onen den vydelal?

Ale az konecne pan SID, ktery - jak jsem jiz mnohokrat uvedl, nepije :-), tak az prijede na besedu, muze zasednout k memu stroji a najet si do online vypisu a vse pro potreby zdejsich tazatelu zrevidovat a stvrdit... nemam s tim nejmensi problem

Mlade nedivocim a nebudu psat do kazdeho sveho prispevku prohlaseni, ze svoji metodu nedoporucuji novacky, sic se sam za novacka povazuji... to je veci kazdeho pro co se rozhodne a rozhodne za to nebudu citit spetku zodpovednosti... "takhle" obchoduji ja... to je vse. Konstatovani. Ne rada ci doporuceni. Pokud bych tim obtezoval, tak vez, ze jsem natolik vytizeny, ze nemam zapotrebi travit cas psani romanu na financnika...
Obdivuji tu ale zdejsi atmosferu a zejmena SIDa a dalsi, kteri zcela nezistne pomahaji tapajicim... a tak bud prinesu trosku do mlyna i ja, ci alespon pobavim nejakou kravinou no a nebo zmizim... ale fx opustit nehodlam :-)

Kdyz mi napises cesky, co je to "Insider trading", tak ti odpovim... bratrance mam dva. Jeden jse soustruznik a druhy drevorubec... to jen pro pripad, ze bys potreboval neco ci nekoho preriznout nebo obrobit... :-)

Odesláno

To Radovan:
díky, bohužel takhle krátké obchody teď nemohu z časových důvodů plnit, proto jsem se rozhodl jít na delší PT, možná 100pips přehodnotím...uvidíme:-)Každopádně Ti přeji hodně moc úspěchů v dalších obchodech, neboť přesto že metodu bez stoplosu spousta lidí odsuzuje, mně se stále moc a moc líbí. Přesto, že jsem přišel díky ní dříve o svůj účet, byla pro mě daleko méně stresová, než se stopkou 25 pips nebo tak nějak(neustále mi je to vymetalo). Takže se k ní opět vracím i když s úplně jiným přístupem:-):-). A vím z vlastní zkušenosti, že funguje.....!!,díky Tobě mám mnohem lepší pocit s funkčností podobných metod a psychické stránky věci..takže díky za podporu!!
Tak teď hodně moc štěstí s jenem, ať se přes noc trošku pochalpí:-)
Pietro

Odesláno

R65: dík za odpověď, v tom případě ti tiše závidím, já se zatím při forexe nadřu jak ten tvůj bratranec v lese.
Mám co dělat abych tak zhruba pochopil o co jde a to vím celkem přesně kdy do trhu vstoupit a kdy ne.
Nechám na hlavě, v každém případě jsem rád, že existuješ a toto vlákno hojně naplňuješ. Pac a pusu.

Odesláno

Pietro 001,
100 pips/lot je urcite profesionalnejsi a pokud trefis trend, muzes jit od stroje a pak jen posbirat chechtacky... ono to ale neni pokazde tak jednoduche :-).
Mam moznost byt 24 hodin u stroje.
V case, kdy si dovolim spat, coz byva vetsinou za bileho dne mam u PC staly dozor a tedy i manualni SL zajisten :-)

Diky za prani a preju i ja tobe at mas mnoho uspechu a stesti... :-)

Odesláno

Holoubek,
OK, vse v dobrem :-)

Ja se take nadru a take jsem ve stinu i desetitisicovych ztrat... ovsem diky absenci SL stale otevrenych... takze bud to pujde jednou kolem a nebo mi to sezere ucet... ale nikdo nikde netvrdil, ze to neni rizikove :-) A ja jsem svepravny, tedy alespon zatim, coz zalezi zejmena na dalsim vyvoji dolarojenu :-).

Odesláno

Tak sečteno podtrženo - Radovan byl tenhle měsíc o 31% lepší mne...Na svou obhajobu jen uvádím..:-), že jsem obchodoval asi se 40% lotů oproti Radovanovi...:-)..Ale i tak je ta porážka krutá a kurňa i poučná..:-)....čekal jsem tak jen 20-25% v můj neprospěch..Blahopřeji upřímně k win !!
Protože žijeme v ČR, vůbec bych tady částky nezveřejňoval, nikdy nikdo neví kdo to čte, kdo si to přebere jinak a pošle "v dobré víře" dále...Dokud si neudělá Radovan patřičná opatření (a už na tom myslím pracuje) nedoporučuji nic ani náznakem zveřejnit...vlastně co je komu do toho, výsledek je uveden výše...V listopadu se těš, Radovane s 65 !..:-)
SID

Odesláno

SIDe diky,
tva pochvala, resp. to, ze jsem te nastval :-))) je pro me velikym uznanim a vyzvou do listopadoveho turnaje! :-)

S neuvadenim castek souhlasim... byla by to jen exhibice, ktera by nas mohla prijit draho a take nekoho zbytecne znervoznit :-)

Odesláno

chlapci ja vas zdravim

Radovan:
byt iny a este k tomu uspesny bolo vzdy podozrive. neda sa to prehliadnut. a preto a vobec sa necudujem takemu zaujmu o tvoju osobu.
skladam ti poklonu ako dokazes celit niecomu co mozno ani za to nestoji. miestami to uz urazalo mna aj za teba :-)
najviac ma beru ti ktorych zaujima blaho novacikov a aby sa z tohoto fora nestal chat a pod.
Chcela by som vediet ci si ludia uvedomili ze maju jedinecnu prilezitost " nazivo " sledovat dva uplne odlisne obchodne systemy, obidva prifitabilne a vediet si z nich vybrat pre seba to najlepsie. Od Sida k Radovanovi.
Bez zbytocnych kecov okolo, invektiv a podozrievani.
Trochu respektu pani k niecomu s cim sice nesuhlasite ale niekde na pozadi "vam to predsa len neda spat".

Rada citam niektorych ludi pre ich vycibreny styl a zmysel pre humor je to velmi obohacujuce.
A este mam rada chlapov ktori "plodia" chlapov pretoze mam rada chlapov. :-) /Lisakus/

Hlavne nezabudajte na toto: ... Toto fórum je místem pro lidi, kteří si rozhodli navzájem pomáhat a podporovat se na cestě stát se úspěšnějším traderem.

najskor som mala napisane nieco ine potom som si to sama scenzurovala aby nemusel SID.
Nech sa vam vsetkym dari!

Odesláno

katka55,
v prvni rade vitej z5 disidentko! :-) a ve druhe rade diky za podporu, ale o tom uz dost, at tu z toho neudelame fanklub :-)

Ja sam vim, ze zijes a forexujes, neb jsme spolu v kontaktu i mimo forum na financnikovi... ale pochlub se i ostatnim, jak se ti dari... a ze to nebyl tvuj krach, ktery te primel odejit... no proste jak forexujes? :-)

Jsem moc rad, ze tu jsou normalni lide, mezi ktere patris i ty... a kterych tu je, nastesti vetsina, ktera tu nabubrelou mensinu prevalcuje a pokud ne v diskusi, tak na fx a o tom to je, no ni? :-)

Myslim si, ze diskuse o fx na financnikovi jsou nejen hodnotne po odborne strance, ale i po lidske, cloveci... a je to urcite proto, ze je prave takovy i SID. Byla-li by to tu sama sucharina, uhryzali by se nudou i suchari :-)

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...