Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Komentáře a tipy k vývoji měnových párů - III.

Doporučené příspěvky

Odesláno

ADX MA je super pouzivam ho ako podporu pre moj system ak sa moj system zhodne s ADX MA je to na 90% signal, ktory skonci v zisku na mojom PT, ak k tomu priratam ze beriem iba signal v trende je to este o poznanie lepsie.
Takze vdaka SID

• Odpovědí 2,8k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Trh se začíná nějak plácat, asi bude čas na těsnou stopku nebo to raději vše uzavřít...:-)..Dnešek byl po dlooouhé době ve znamení dost jasných signalů, jak v TA, tak ve FA a dobře zasignalizoval i obraty.., doufám, že všichni live něco vydělali..:-). V nějaký další re-obrat dnes už moc nevěřím...
SID

Odesláno

MN Napsal:
-------------------------------------------------------
> Jó kvalita přechází v kvantitu - úkaz ne moc
> pravidelný, mnohými filosofy opomíjený (né-li
> zrovna odvrhovaný)- ale zde dozajista prospěšný.
> Mějte se hezky, synek má prázdniny, tak jdeme ven.
> PT nastaven, více si od této chvíle nežádám.

TO je spravny pristup! Nastavit pasti a venovat se i jinym vecem :-)
Coz nerikam, ze se mi dari kazdy den... nekdy si priovstanu a cucim na grafy i 26 hodin denne! :-) FAKT! :-D

Odesláno

Sabanosova Napsal:
-------------------------------------------------------
> To r65:
> Naskočil jsem na 1.2674 a ještě na looniem a
> franku proti dolaru a na euru proti jenu. Na CHF a
> CAD jsem vyměk´ a po 20 pps jsem vylezl, na
> EUR/USD se mi to zavřelo na 1.2715 a na jenu
> dostávám pěkně na p.del.
> To all:
> Jen posílil za hodinu přes 100 pps proti euru i
> dolaru! Nevíte co se děje? Nikde jsem nenašel ani
> zmínku, dokonce ani na Kyodo News není nic.
>
> Saba

Dolarojen mi dal take pekne pres drzku :-( Alepspon bude co redit :-) a uroky v zadech... skocilo to celkem o 140 pipsu a IMHO hlavne kvuli oslabeni dolaru... posili-li jen sam o sobe, pujde to jeste niz, coz tusim hned po oteviracce.. No tak jeste prikoupime :-)

Odesláno

MN Napsal: ------------------------------------------------------- > r65 > > No, já spíše myslel GBP/USD a EUR/USD (proti > inkasu úroků). Já mám poslední dobou úplnou nechuť > létat z kopce (v těchto měnách - já tedy jedu > hlavně GBP - mám s ní absolutně nejlepší výsledky > - např. od 11.10. jsem zdvacetinásobil účet - u > CMS a to neskalpuji). Když se trend ale obrací - > tak mi dlouhou dobu trvá zase nalézt jistotu a > fičet na vlně aspoň dva dny. MN, tady mas jasny dukaz, ze jsem sel vcera long! :-)

2530

Odesláno

Dolarojen mi dal take pekne pres drzku :-( Alepspon bude co redit :-) a uroky v zadech... skocilo to celkem o 140 pipsu a IMHO hlavne kvuli oslabeni dolaru... posili-li jen sam o sobe, pujde to jeste niz, coz tusim hned po oteviracce.. No tak jeste prikoupime :-)

Jen aby jis Radovane nemusel "redit" celou cestu dolu na 110 ........ sentiment se muze zcela obratit proti $ .... US volby ..... trh je vyprahly po trendu ... a vypada to, ze velike fondy take zatim nemaji nejlepsi rok, posledni dva mesice .... takze good luck!

..a hezkej vikend vsem!

Odesláno

20x väčší účet od 11.10. do 27.10. je fantastický úspech. Môžem sa dozvedieť niečo bližšie o používanom systéme na GBPUSD? (aký časový rámec grafu, ktoré indikátory, aké stoplossy, limity, prípadné aké iné výstupy z pozícií?)
Aj ja to robím. Na deme som celkom úspešný, ale naživo mi to ide zle. Za 10 dní som získal 17 000 USD, ale potom som o všetko prišiel.

S pozdravom

Tedak

Odesláno

Jeste poznamka k yen parum: pokud se fondy zacnou zbavovat tzv. "carry trades", yen muze posilit hodne a kdykoliv, staci pohled do ne tak davne historie...( Dec 05, spring 06)... gbp/yen, nzd/jpy, aud/jpy...a de facto i eur/jpy a usd/jpy...na sever po schodisti, na jih vytahem....gl/gt!

Odesláno

Tedak

Podrobnosti (budeš zklamaný):

časový rámec - M15-30 pro posouzení trendu, M1 na vstup - většinou odhaduji dna a nebo vrcholy (podle nálady trhu)
indikátory: - vesměs žádné (mne zajímá spíše potenciál ekonomik), spíše si čtu supporty a resistence a někdy nakreslím trend line
strategie: - skalpuji nebo swinguji v 80% ve směru trendu dlouhodobého (M30 až day)-obchod držím většinou do dvou dní (a nebo do plusu - Radovan ví, očem píši)
- pokud špatně odhadnu např dno (a jsem ve směru hour - day trendu), jednoduše ten samý obnosem podpořím předchozí vstup
- s tím souvisí objem obnosu (vkládám většinou tolik lotů, kolik unese margin call -300 pips )-ale není to pravidlo, spíše koupím tolik lotů, kolik si jsem jistý mojí vizí
- mentální SL je většinou okolo -100 pips (maximální riziko bylo zatím -67 pips)
- výstupy z pozic - podle síly trhu (mnou cítěné) si dám PT 20pips + (skalpy 5-10 minimum) - a delší obchody podle supportů a resistancí (a nebo kulatých čísel - viz včera a jak to vyšlo hezky - o jeden pip)
- pokud nejsem přesvědčen o pohybu po datech, tak nevstupuji (krátkodobé pozice uzavírám) a nechávám jen dlouhodobé (tam stejně v pohodě toleruji i 50 pips korekce - je tam dobrý zisk a balzám na nervy)
- nevymýšlím ptákoviny typu Hedging (většinou jsem se do toho dříve v lehké panice zamotal a po konečném sčítání zajíců po honu jsem vždy zjistil - že mne to o pár tintíků připravilo)
- nikdy mne ani nenapadlo provádět strojový backtest (17x jsem si testl dema různých brookerů - a po té, co mi to hodilo přibližně stejné výsledky jsem šel do ostra.)
- zjistil jsem, že není až tak nutné aby platforma měla graf (i když CMS je má skvělé), není až tak nutné úplně bleskurychlá reakce brookera a není už vůbec nutné mít extrémně nízký spread (i když Crown ho má).

Malá rada - jestli na demu vyděláváš, najmi si někoho, kdo ti tajně zamění demo za reál (abys to něvěděl) a pak jeď demo dál. Ne, vážně - obchoduj jak u dema a měj víru v sebe - toť vše.

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...