Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Kolik lidí se živí na světě tradingem?

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 33
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

• 4 months later...
Odesláno

Martinek Napsal:
-------------------------------------------------------
> No, me by spis zajimalo, kolik _ztraci_ z tech,
> kteri 1) poctive studovali, 2) poctive
> backtestovli/papertradovali, 3) zvladli svoji
> psychiku, 4) pouzivaji kvalitni MM, 5) maji
> robustni obchodni system. Je nepochybne, ze
> naprosta vetsina tech bezne ztracejicich
> obchodniku nema o vyse uvedenych bodech ani
> potuchy, takze nam jen zbytecne kazi statistiku.
> :-)
>
> --
> Martin Kysela
> "Když nemám co dělat, pracuji." -- Karel Čapek

Zdravím,

tak tohle by mě taky zajímalo, kolik z těch ztrácejících jde do tradingu po hlavě, doufám, že je to co největší číslo a doufám, že bude přibývat těch, kteří se defacto ani nechtějí nic ohledně tradingu učit, kteří nechtějí backtestovat a papertradovat a nezajímá je MM nebo obchodní systém a berou to jen jako hru buď/anebo... :) Osobně si myslím, že těch kteří k tomu tak přistupují je hodně. Nedávno jsem měl na návštěvě kamaráda a všiml si že mám zapnutý MetaTrader4 (už ho skoro ani nevypínám), tak mu hned zapálilo o co se jedná a chtěl vše vysvětlit v řádech minut :)) No tak jsem mu tedy pověděl základní principy a když už jsme byli u MT tak jsem mu pár věcí i názorně předvedl včetně indikátorů... pak už ho nic nezajímalo, ale bral trading jako vylepšenou hru červená/černá na ruletě, vylepšenou právě o indikátory a již ho zajímalo jen jak fundovat peníze kam a komu... tak jsem mu to raději rozmluvil

• 4 years later...
Odesláno

Mňa by zaujímalo trochu hlbšie rozdelenie, a to koľko je úspešných na forexe, komoditách, opciách a spreadoch. Ale to by som už asi chcel moc.
Niečo mi hovorí že tých profitujúcich "forexákov" bude asi najmenej :)
Keby mal niekto nejaké info ...

Odesláno

Nechapem v com by ti podobne rozdelenie mohlo pomoct i ked by bolo akokolvek hlbokeee. Co by ti to malo akoze priniest? Z coho konkretne usudzujes ze profitujucich forexakov je najmenej, podobny blud ti niekto zastepil do hlavy alebo si na to prisiel uplne sam? Nechcem byt OT ale podobne nezmysly k tomu zarucene vedu, to sa mozme zrovna zacat bavit kto ma vecsi kyblik a lopatku. Svet tradingu je roznorody a kazdy si v nom moze najst co mu vyhovuje a nieje potrebne posudzovat a hodnotit to, comu vobec nerozumies. Niekto dokaze zbohatnut na obchode s papierom a iny moze prist o vsetko pri obchode so zlatom.............nejde o to co obchodujes ale ako to obchodujes

Odesláno

čože tak agresívne? , žeby bolo treba upraviť ego? :)
je pravda že to rozdelenie mi v ničom nepomôže, ale aj tak by ma to zaujímalo, to že usudzujem že profitujúcich "forexákov" je majnenej (v %) je tým že na druhej strane vašej pozície je váš broker - vaša strata jeho zisk, netvrdím že u každého brokera forex brokera je to tak, väčšinou velké rozdieli medzi bid a ask (na ktorých forex broker zarába), je toho viacej

Odesláno

Nvm jestli sledujete, ale třeba u pan Kužel z global futures každej měsic zveřejňuje takovou malou statistiku o tom kolik čechu je u nich za daný měsic v plusu.
Např červen: 44% čechu bylo plus..což neni zlý imho....ikdyž on piše že je to špatný a že čekal nad 50% :)

Odesláno

Ak si vies vybrat brokera a rozumies ako ktory broker funguje, tak prvy problem ti odpada i cast z druheho. Ak nevstupujes do obchodu pocas vyhlasovania sprav a este k tomu za market, i druha cast z druheho problemu ti odpada. Inak, kolko sa venujes forexu, ked ti tolko veci na nom nesedi?
Nie ego, ale predsudky ma vedia rozladit.

Odesláno

paja1:
vďaka za link, zaujímavé to príspevky, od Gordona zo včera som sa v tretom bode úplne našiel, síce som účet nevymazal, ale bolo to poznať - ešteže som u IB (aj s prikupovaním do straty to nieje najjednoduchšie keďže majú vyššie marginy) no poučil som sa a už viacej ako 1/2 roka sa mi to nestalo a dúfam že sa mi to už nikdy nestane. Ešte doladiť výstupy a malo by to byť OK, bo už sa niekolko mesiacov motám na tom samom a hlavnú (nielen) príčinu vidím v tých výstupoch, no ale to je vlastne psychika, tak asi začnem vypínať computer po vstupe do trhu, aj tak viac ako jeden obchod za deň nerobím.

• 1 year later...
Odesláno

Přesně to říká Alexander Elder ve své knize tradingem k bohatství. Silné supporty a resistance platí maximálně rok, po této době už nebude na trhu 90% jejich účastníků, kteří obchodují dnes... Dalších 5% se plácá na místě a veškerý kapitál z trhu stahují velké investiční banky a ostatní profesionálové... Snad sem někomu nevzal iluze, ale zaslepenců se najde vždycky dost, že? :)

• Vytvořit...