Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Retro
ahoj neaktivovala se mě objednávka, na grafu vidím její hodnoty, ale 60 s před mojim požadovaným časem se nic nedělo, ta objednávka viditelně skočí dolů do pozic a nebo se to projeví až po otevření pozice?
Mám zapnutý amazing.

• Odpovědí 397
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Standby
protože se objednávka otevře, musí se zobrazit v pozicích, pokud dochází k dalšímu pohybu, jsou vidět i změny v objednávce. Jinak na počítači ve složce experts/files je uložený log soubor, kde se dá najít co vše se děje - (platí pro AmazingEA a AGE Soft NEWS). S AmazingEA jsem měl problémy, taky nedocházelo k aktivaci objednávky, protože výpočet MM zadával lot na 4 deset. místa, a to poskytovatel nebral. Dál asi bude třeba zjistit nastavení času, vím že např. MT od IBFX zobrazuje jiný čas než MT od SBFX. Je potřeba trochu si s tím pohrát, zkoušet se dá i v normálním čase nejen při zprávách. Samozřejmě je nutno mít aktivovaný Live trading pro AOS v jeho vlastnostech.
Přínos tohohle AOS je hlavně ve zjednodušení a zefektivnění práce, nastavení lze uložit a pak ho rychle aplikovat i na další páry a příp. jen u každého lehce doladit.
Co je amazing?

Odesláno

Retro
je to dobré funguje to dobře,
proč je tam čas poslední upravy objednávky? když ho tam nezadám tak to bude upravovat do poslední chvíle. Nerozumím jáky to má potom smysl zastavit opravu o něco dříve?

Odesláno

Retro mas tie programi, co uvadzas na prvej strane tochto vlakna aj pre VT pltformu??? Alebo vedel by si sem dat aj pre platformu VT?? Ja neviem skade si to stiahol a anglicky velmi neviem, tak po inych forach nesurfujem. Dik. :)

Odesláno

ICE [SR]:
No jauvajs, s tímhle AOS bych se na platformě VT tedy setkat nechtěl....
Vznikla by z toho maximálně tak naprostá demonstrace toho, jak věci fungovat nemají.... :-)
Jestli máš s VTčkem trochu zkušeností, tak musíš vědet o naprosté nemožnosti aktivovat pár minut před zprávami entry objedávku v nějaké rozumné vzdálenosti. O peripetiích s posouváním SL a možnosti jekékoliv modifikace pozice pár minut po vyhlášení zpráv, ani nemluvě.
Co je však nejpodstatnější, tak VT nepracuje v automatickém režimu zrovna ideálně. Pro technické obchodování vstupy a výstupy na close bohatě stačí, ale pro zachycení tržních pohybů bezprostředně po vyhlášení? Kdepak...
AOS ve VT vstupuje pouze za market a u tohoto systému jsou klíčové právě entry stop objednávky.

Odesláno

Mám takové tušení, že se tohle vlákno nevyhnutelně propracuje k diskuzím o plnění brookerů, kde uslyšíme stále tu samou písničku.... Protože přesně to je klíčové, pro dobré fungování podobných strategií.
V lecčem mně možnosti tohoto programu přimomínají možnosti obchodování přes FXENGINES. Jak tam dopadly první testy a pokusy, si ostatně můžete sami přečíst v příslušném vlákně.

Odesláno

images
kdy jsi naposledy osobně zadával na LIVE ve VT entry objednávku, že píšeš o "tak musíš vědet o naprosté nemožnosti aktivovat pár minut před zprávami entry objedávku v nějaké rozumné vzdálenosti." ?..V minulém týdnu to u některých zpráv šlo i pár minut před daty...omezení jsou většinou jen u hodně důležitých zpráv..
SID

Odesláno

Sid:
Chtěl jsem pouze poukázat na nevhodnost platofmy VT pro funkčnost podobného programu, na tom se jistě shodneme.
Vím, že nemáš rád dezinformace a očerňování VTčka od lidí, kteří s tím mají pramalou zkušenost, mně to taky vadí a většinou se VT v takových případech zastávám. VT je kvalitní plaforma, poskytovaná velice solidním brookerem. Ale tady jde o koncept automatického systému na obchodování zpráv a na to bohužel Visual Trading není nejvhodnější....

Odesláno

Standby
Možnost nastavit časové ukončení úpravy objednávky může být použita třeba z toho důvodu, o kterém tady psal gogo100. Databáze brokera nestíhá v určitém čase najednou vyřídit stovky tisíc příkazů, a tak se logicky příkaz na modifikaci posune až na dobu, kdy jsou již vyřízeny objednávky kompletní. Proto se u IBFx při reklamaci šťourají i v tom, kdy byla objednávka naposledy modifikována (viz gogo100 - i když ty 3 minuty jsou moc). Sám tuto hodnotu dávám vždy výše než 0.

ICE [SR]
Bohužel nemám, ale zřejmě by nebyl problém pro VT napsat.

Co se týká vhodnosti výše uvedeného AOS pro VT, pak určitě význam má v tom, že nahradí ruční zadávání objednávek a jejich kontrolu u několika párů najednou. Nechci se bavit o tom, jak je důležité upravit objednávku těsně před vyhlášením zpráv. Pokud to nejde, zadám větší rozptyl na obě strany, snížím případně PT a zvýším počet lotů.
Ad MT versus VT: Při obchodování komodit jsem dlouho přebíral jaký program použít, situace byla obdobná jako na Fx. Buď uživatelsky příjemný, nebo výkonný, příp. stabilní. Nakonec jsem objevil program, který shrnoval všechno dohromady a měl i něco navíc. Jsem přesvědčený, že časem se něco podobného objeví i na Fx. Do té doby, pokud sami něco nevymyslíme, musíme pracovat s tím co je dostupné. A jak to používat co nejlépe, to se dozvídáme na tomto serveru z vlastních sdílených zkušeností.
Howgh.

Odesláno

Retro:
Píšeš cituji:
"Bohužel nemám, ale zřejmě by nebyl problém pro VT napsat.
Co se týká vhodnosti výše uvedeného AOS pro VT, pak určitě význam má v tom, že nahradí ruční zadávání objednávek a jejich kontrolu u několika párů najednou"

Bohužel to co píšeš neplatí a je to velká škoda. Ve VT už programuji cca půl roku a jestli mně něco opravdu chybí, tak je to nemožnost zadávání limitních příkazů a stop příkazů v rámci AOS. Díky téhle absenci si nedovedu představit funkčnost, výše nastíněného systému. Možná tak v rámci API prográmku.

Jinak myslím si, že jak VT, tak MT jsou natolik kvalitní platformy, že si každý jistě k vybere k naprosté spokojenosti.
Plnění brookerů v době vyhlašování zpráv už je pak další věc....

Odesláno

K výše zmiňovaným Fx Engines: také mne zatím nenadchly výsledky zkoušek, alespoň od nich používám statistiky k rozhodování. V příloze hodnocení ekonomických zpráv pro tento týden.

2115

Odesláno

Retro:
Souhlas, ty statistiky považuji asi za nejužitečnější torzo, z těch stránek... :-)
Ostatně v kombinaci s historickými minutovými grafy a třeba stránky Forex Factory, si je schopek člověk takový přehled vyčíslit sám. Viz tuším že nick Adam občas uveřejňuje zajímavé statistické přehledy před určitou zprávou. I já si cosi zpracovávám v excelu a asi nebudu jediný....
Otázka je, jakou to má vypovívající hodnotu, vzhledem k faktu, že zároveň se sledovanou zprávou se může ten a ten měsíc vyhlašovat úplně něco jiného. A to nemluvě o proměnlivém sentimentu trhu a dalších aktuálních vlivech, které se mění jak počasí.... :-)

Odesláno

Zdravím,
také jsem začal používat systém na zprávy (jednoduchý upravený Hans123) a nechci si to nějak komplikovat. Jediné co teď potřebuji je cit pro jednotlivé pohyby po zprávách a to si myslím je to nejdůležitější. Zakresluji si denní pohyb trhu do deníku a zpětně vyhodnocuji. Zatím toho mám ale málo pro nějaké závěry.
Strašně si vážím info od lidí jako je SID(například jeho metoda double-entry je velikým přínosem). Pro mě jakožto nováčka na live, si myslím je metoda dvou entrů up i down prozatím řešením. Klasika nastavení entry před zprávou,přesun SL do BE+pips a nastavené TP je můj systém:o).
Ale jak daleko entry a TP, to už chce ten "cit" a hromadu vědomostí.
Chtěl jsem se zeptat, jestli z reportů a předpovědí Fx Engines se dá něco naučit. Zatím jsem se o ně moc nezajímal, a nemám zkušenosti s tím, jak jsou přesní...
Jinak děkuji za založení tohoto vlákna, budu častým návštěvníkem.
S pozdravem Jirka

• Vytvořit...