Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobrý den,
po přečtšní článku o Danu Zangerovi mi do hlavy naskočilo hned několik otázek... např. píšete že obchoduje 1500 trhů... to neni zrovna málo :D... dyť tolik jich snad ani neexistuje, nebo ano???.... mno ale hlavní věc kvůli které píšu jsou formace... doteď sem si myslel, že jich taky není nijak moc ... a ejhle Dan obchoduje s 11 a to ste psali že si jich vybral jen pár... Proto bych se tedy chtěl zeptat, kolik takovýchto formací, pomocí nihž se dá obchodovat existuje a popř. kde bych o nich mohl najít nějaké podrobnější info... zde na finančníkovi zatím uvádíte "jen" (v ŽÁDNÉM případě to neberte jako výčitku) S/R, Double Top, Kulatá dna a vrcholy, Head and Shoulders...

S Pozdravem Aleš

Odesláno

Mě to také zaujalo, že obchoduje tolik trhů.Není opravdu výhodnější hledat např. S/R úrovně na co největším množství komodit než se věnovat jen konkrétním komoditám s propracovanou strategií?Díky MArtin

• 8 months later...
Odesláno

Zdravím, chci se zeptat, vytvoří li se na RSI double top/bottom, může se toto považovat jako vstupní/výstupní signál, i když totožné vrcholy/dna na cenovém grafu nejsou vůbec ve stejné rovině (to samé i pro ostatní indikátory CCI...). Děkuji předem za odpověď. bullin

3594

Odesláno

To bullin:
presne ako Ti to už naznačil lukash. Ide o bearish divergenciu, kde cena vytvárala nové maximá ale indikátor nie. Podľa tejto divergencie býci strácajú silu ďalej nakupovať a ako je zrejmé z grafu nasleduje korekcia ceny podľa indikátora. Má to len jeden háčik: nikdy nevieš kedy k tejto korekcii príde ( cena mohla kľudne vytvoriť ešte jeden nový vrchol a indikátor by znova mohol naraziť na rezistenciu, ktorú si nakreslil.

S pozdravom Vlado

• 6 months later...
Odesláno

Ahoj ,

chtěl bych se zeptat jestli někdo používá formace čtverce, vlajky, praporky a trojůhelníky a tak něco..

Nebo jen support, resistence, divergence, pivoty, hlavu a ramena, trendy?
Přijde mi, že je to málo formací.

Znáte i jiné?? sem s nimi :D

Díky

AHoj

David ;)

Odesláno

Nejjednoduší je obchodovat S/R úrovně. Spojte čarou stejná high a stejná low a máte S/R úrovně. Nákupní příkaz dejte hned nad /pod/ tyto čáry.Stanovte PT, na russelu např.1 bod. Po proražení máte většinou do 4 minut vydělané.Pokud se trh náhle otočí proti vám, rychle vystupte.

Odesláno

Nejlépe je počkat až trh klesá nebo stoupá pod uhlem 45 stupnů a více a pak začít využívat tyto S/R strategie ve směru trhu. Při trendu totiž jsou nejlepší možnosti zisku a velice malé procento ztrátových obchodů.

Odesláno

to:david2007
Každý používá to co mu vyhovuje a k čemu se postupně propracuje. Někteří začnou jeko poziční obchodníci a skončí třeba u opcí, nebo i jinde, to je vývoj. Ten trh je přece obrovský, vem si jen Woodiho s jeho paterny, Rosse, Eldera, Wiliamse, Eliotovy vlny, spredy, opce , akcie... je toho spousta a proto je nutné se specializovat na to co ti bude vyhovovat.
Já používám vše co se týká grafu ( S/R, TL, Rosse) z indikátorů jen volume a občas CCI. A myslím, že toho mám až dost.
Láďa

Odesláno

Zdravím všechny,
nechtěl jsem kvůli tomu zakládat nové téma a doufám že to tady nebude úplně offtopic.
Chtěl bych se zeptat co je to divergence? A v čem je rozdíl mezi patternem a formací?
Předem všem mnohokrát děkuji za odpověď

• Vytvořit...