Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

dobry den...potrebujem poradit

na prvych strankach tohto vlakna sa rozobera minimalni pohyb a jeho hodnota a nejak mi to nesedi tak prosim o radu

na CME udavaju ze hodnota 1 ticku je 12,5...kolko tikov je jeden cely bod a aku ma hodnotu?? jedna sa o ZC

vopred dik

• Odpovědí 234
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

len na overrenie ...v niektorych grafoch napr. aj na barchart-e sa hodnota udava ako 752-0, 752-2, 752-4, 752-6, 753-0...potom je pohyb z 752-0 na 752-2 narast o 12,5$??

moze sa stat ze niektory poskytovatelia dat budu mat stupnicu 752-1, 752-2, 752-3, 752-4, 752-5... a tym sa hodnota jedneho ticku znizi na 6,25$....na toto sa pytam preto lebo sa mi zda ze uz niekde som takyto graf vydel len si neviem spomenut ze kde

Odesláno

hakatanka,
ten zápis 752-0 - 752-2 odpovídá 752,0 - 752 1/4, tj pohyb o jeden tick a tím páde o 12,5 USD .. jsou to jinak zapsané čtvrtiny .. v druhém případě je Corn uváděn ve velikosti tick 1/8 = 6,25 USD, tj 1/4 = 12,5 USD .. nic to nemění na hodnotě bodu 50 USD

M.

• 2 týdny později...
Odesláno

zdravim...poreboval by som objasnit par veci 1. ako je mozne ze sa mini- Corn obchoduje podstatne menej ako Corn? VOLUME pri mini Corne je malokedy viac ako 1000 a pri Corne sa bezne pohibuje okolo 100000 2. na nizsie uvedenom obrazku ktory je z webu CME je popisane oznacenie mini Cornu. zaujimalo by ma ze co je vlastne ten clearing pri elektronickom oznaceni. pitam sa preto, lebo CME oznacuje elektronicke mini Corn ako XC a napr. TnT oznacuje ten isty kontrakt ako YC. prosim o radu lebo to oznacovanie ma raz privedie do hrobu ...vopred dik

12681

• 1 month later...
Odesláno

hakantanka:

ad 1. O obchodování mini kontraktů na kukuřici je prostě malý zájem. Prakticky to znamená, že při realizaci obchodu je potřeba počítat s jistým cenovým skluzem nebo-li Váš příkaz se ne vždy zobchoduje za přesně tu cenu, kterou požadujete. Osobně, pokud bych začínal, asi bych se obloukem tomuto trhu vyhnul.

ad 2.
YC = obchodování mini kontraktů kukuřice na parketu (ještě v nedávné minulosti se kukuřice neobchodovala jinak)
XC = obchodování mini kontraktů elektronicky, YC=Clearing - podle mne to zřejmě signalizuje, že tyto dva trhy jsou vzájemně propojeny a ovlivňují se tak, že cenový proběh na obou trzích je de facto shodný.

Rozdíl mezi oběma trhy je tedy z našeho uživatelského hlediska zejména v komisích. Ty pro parketové trhy jsou obvykle podstatně vyšší.

Závěr: Pokud je na výběr, obchodujte raději elektronické trhy.

• 4 týdny později...
Odesláno

Zdravim,

je tu momentalne niekto kto v ramci treningu alebo live obchoduje s CORN? Rad by som si vymienal postrehy a nazory na priebeh grafu ako aj celkoveho prostredia pre obchodovanie. Ozvite sa mi tu alebo do PM.

s pozdravom, Z

• 4 months later...
Odesláno

ahoj,Zollino
s cornom som zacal obchodovat ako s prvou komoditou,lebo som si vo svojej naivite zaciatocnika myslel,ze sa jedna o pokojny trh.Napriek tomu sa mi zacalo darit v intraday,pri chytani malych pohybov systemom Finnwin od Tomasa a Petra.Darilo sa mi na 5min grafe pri 20cross na cci50a cci14,ale len dovtedy,kym som sa nesnazil dostat do pozicneho obchodu a chcel som zarobit viac penazi naraz,co ma samozrejme ako neskuseneho tradera zrazilo na zem a prisiel som o 8% uctu,potom som presiel na psenicu a tiez som nejake peniaze stratil a prestal som urcity cas obchodovat nazivo a papertradujem psenicu,corn a soj.komplex.
pouzivam signaly 20cross,0v,2v,ktore popisuju TaP vo svojej knihe a ema 34,momentalne som presiel na 2min graf.Vykazuje mi to slusne profity hlavne v long poziciach,ale papier je len papier,moja psychika dostala zabrat.pretoze v beznom podnikani,ktore robim nie som zvyknuty stracat... a ked si predstavim ze som mal kupenu psenicu v siestom mesiaci a keby som mal SL o 100usd vacsi tak som este v hre...
Ale uz som sa moc rozkecal,napis ako to skusas ty
ahojte

Odesláno

zollino
PM tady asi nefungujou. nebo teda nevim jak se to dela. kazdopadne, co by te zajimalo? vloz konkretni graf, otazku, cokoli. corn ale i dalsi ag obchoduji. jak na cbot tak pariz

• 2 months later...
Odesláno

snažím se obchodovat kukuřici, zatím mám za sebou dva měsíce a jsem na nule, tak uvidíme. Osobně bych uvítal další lidi, co obchodují corn, aby se podělili o své zkušenosti. Mě se například v druhé polovině listopadu vůbec nedařilo, zatímco říjen šlapal úžasně. P

Odesláno

>>>PetrPavel

grains jedes pozicne? po grains jsem pokukoval, ale na pozicni to chce velky SL (tedy aspon z meho pohledu :) ) a na intra tam neni moc velky volume. mini grains by byly ok, ale je zase problem s volume, proto jsem zvedavy, jaky mas pristup.

Odesláno

TO: PetrPavel
Dobrý den!
Skuste se podívat co bylo v říjnu dobře,ale v druhé půlce listopadu špatně.
Já sám začínám počtem obchodů a náladou,kterou jsem měl,když jsem obchodoval.
Speciálně proč jsem šel do konkrétního obchodu,co jsem od něj očekával a proč jsem musel vystoupit.
Dále pokračuji zjištěním výsledků reportů a různých jiných informací,které jsem si zapsal.
V naprosté většině případů mi to stačí,protože chybičku už mám.
Takže ji napíšu na velký papír a dopíšu co jsem mohl mít.
Často se mi stává,že nemusím nic psát,protože stačí vytáhnout papír s hromádky.
Čas od času si hromádku vezmu a všechny papíry si přečtu.
Odesláno

to blahetal,
jedu intradenně a sto až stopadesát se dá na kontrakt běžně udělat, vyjímečně přes třista. Zatím skutečně se v tom ještě fackuji, takže třeba tři čtyři dni vydělávám a pak to během jednoho dne smáznu, tak se zatím liskám kolem nuly. Ve zmiňovaném listopadu jsem udělal za čtrnáct dní 60% a pak zas dolů. Je mi jasné, že se musím ještě hodně učit a pětset měsíčně/kontrakt by mi v budoucnu určitě stačilo.
Taky mi příjde zajímavé do budoucna vyzkoušet zda nevstupovat v premarketu. V 1630 bývají úžasné pohyby, ale i velké riziko. kdyby se to podařilo vychytat znamenalo by to obchodovat jen půl hodiny denně! Což mi příjde úžasné. Ale zatím to nemám natolik vyzkoušené, abych si to dovolil. A možná jde i o hloupý nápad. Jinak jedu FinWin patterny 2V a 0/V na 2 min timeframe.

To profesor,
moc děkuji. uznávám, že se zatím v tom live potácím, jedu naživo teprve dva a půl měsíce. Moc by mi pomohlo a věřím i ostatním, kdyby někdo poradil, jaké fundamenty jsou rozhodující. Dřív jsem jel forex a tam to bylo jasné fundamenty byly dominantní, ale u kukuřice jsem to zatím nevychytal. Jinak díky za odpověď, každá podpora je mi vzácná.
P.

Odesláno

>>>PetrPavel
zajimave :), kolik mas SL a nemas problemy s plnenim? co jsem cetl clanky zde na fin., tak jsem dostal dojem, ze grains jsou spise dobre na pozicni obch., proto se ptam. predem diky za odpoved :)

• Vytvořit...