Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ludjo

... co k tomu využít kt. program a taky mi není jasné jak to funguje. ? Ja tiez pouzivam excel, kde zadavam datum , cas a cenu vstupu, hodnotu zakladneho stoplosu, hodnotu profit targetu a cenu vystupu. Potom vypocitavam zisk na kazdy obchod a celkovy zisk resp. stratu .
... Ale to je pro mě lepší už paper trading. ?? test jedneho roka spravim za tri dni, a keby som system teraz zacal papertraodvat, budem mat vysledky za rok
... Jak souvisí druh obchodování/ forex komodity akcie/ s výší mého účtů? Najmenej potrebujes na forex, kde mozes zacat s mikrolotami okolo tisicky usd, ak pravda vies co robis.
...ja bych chtěla zkusit obchodovat naživo e mini , je pravda že mi na to stačí menší účet olem 2000 USD? Emini nerobim, ale ak mam dobre info , tak na zaciatok aspon 5000, niektori pokladaju za minimum 10000
...Chtěla bych taky slyšet Váš názor i na program společnosti GCI ??? Videl som ho asi pred 5 rokmi, dost primitivne. Odporucam vsak vyhladat na financniku info o tejto firme, je na nu vela staznosti.
Urcite si precitaj clanky o backtestiingu a evidencii obchodov, je tam vela cennych rad.

Odesláno

Děkuji za odpověď Vladko. Myslela sem jaké grafy využívaš na ten testing? Jak dlouho se pohybuješ v tradingu? Chci se zeptat co obchoduješ a jak dlouho. Chci začít nějaké e mini, na forex stačí možno menší účet, ale to obchodovat nechci. Taky mě zajíma jestli si zkusil nějaký program na obchodování, je jich moc a podle čeho vybírat? Taky nevím jestli je program kt. umožnuje obchodovat všechno na jedné platformě. Díky Ludka

Odesláno

Ludjo:

pokud mohu doporučit, projděte si všechny články tady na webu (od nejstarších po nejnovější)...jsou v nich opravdu užitečné informace, které vám ušetří spoustu dotazů a budete překvapená, kolik věcí si čtením ujasníte..za prá dní čtení to myslím stojí..dále určitě doporučuji nakoupit nějaké knihy - české či anglické, cokoli..je jen na Vás, jestli budete hledat zkratky, nebo ne..

PS. co se týče softwaru All-in-one, ideální do začátků je pro emini např. bezplatný Ninja Trader s bezplatnými daty do Zen-Fire..lze na něm provádět backtest i papertrading...viz. www.financnik.cz/wiki/ninjatrader ..další možností je např. cenově velmi dostupná Sierra Chart..

michal

Odesláno

Ludjo
Na testing pouzivam take grafy aby som otestoval, to co idem obchodovat. takze ak chcem otestovat system na eurusd na 15 min, zobrazim si graf eurusd 15 min , vlozim potrebne indikatory a do grafu si vyznacim vstupne signaly.
Obchodujem asi 5 rokov, z toho 2 naplno, posledny rok 90 percent gbpusd a asi ostanem uz len u toho.
Pouzivam metatrader, ale ten je hlavne na forex.
Nepokusaj sa obchodovat vsetko, na zaciatok si zvol jediny trh . (YM, NQ, ? vo futures sa prilis nevyznam)
Pokial ide o programy na futures, neporadim lebo robim len forex.

Odesláno

Děkuji za rady, ten Metatrader je jedno od kt. společnosti se používá? Pořád to tady přečítám na finančníků, ale je toho moc. Ja právě zkoušela paper trading na programu GCI .kt. umožnuje obchodovat všechno. Ale ja zkoušela jenom dolar euro a dax ropu nasdaq , dax se mi líbí ale je hodně volatilní a prý se pro začátečníky nehodí. Chci se ještě zeptat Vladka jestli se účastnil kurzů finančníka. Díky Ludka

Odesláno

V pátek jsem byl na kurzu Základy úspěšného obchodování na komoditních trzích.Měl bych dotaz na Pitové vs Elektronické burzy. Chápu to dobře tak, že intradenní obchodník obchoduje pouze na elektronické burze, ale pouze v době, kdy je otevřený pitový trh? Např. kukuřice na CBOT od 9:30-13:15 místního času? A když otevřu graf v Gecku, tak open outcry jsou obchody, které proběhly právě mezi dobou pit burzy a elektronic, to jsou obchody, které probíhají i po skončení pit. burzy.

Odesláno

zdravím, mám takový blbý dotaz,
pročetl jsem místní materiály o opcích a nechápu jednu věc, proč se vertikální opční spread jmenuje vertikální když se jedná o proražení horizontálních úrovní cen?
Jedná se o spekulaci na pokles ceny jištěného nahoře SL pomocí druhé opce, co to má společného s vertikálama ve smyslu svislých os?

www.financnik.cz/komodity/zkusenosti/opce-vypisy-9.html
-popisek pod obrázkem

Odesláno

radim2:

Na obrázku je graf kde:

Horizontální osa – čas
Vertikální osa – cena

Horizontální (kalendářní) spread – vypisujeme a kupujeme opci (spread) na stejné strike ceně, ale s jiným měsícem expirace

Vertikální spread - vypisujeme a kupujeme opci (spread) ve stejném měsíci, ale na jiné strike ceně

Odesláno

Ahoj,
mám menší dotaz. Pokud zadám vtup na trhu YM, tento vstup se mi dejme tomu v 16h exekuuje a já si zadám obchranný SL, poté vypnu počítač, odpojím net a zapnu PC až třeba ve 20h tak:

1) pokud šla cena proti mně v době vypnutého PC, tak SL mě ochránil = nezáleží na tom zda je pc vypnutý, prostě SL byl držen na serveru brokera a já jsem skončil s definovanou ztrátou

nebo

2) SL je držen u mně v pc, které musí být připojené, takže v podstatě jsem v neomezeném risku...

Díky za odpověď.
Romario

Odesláno

Ludjo
Rozni brokeri ozu davat v metatraderi rozne menove pary, rozne spready, rozne swapy, roznu rychlost plnenia a neviem este ake rozdiely ale metatrader je len jeden.
Ci som bol na kurzoch nema vplyv na tvoje vysledky.

Romario
Skus sa opytat svojho brokera alebo to najst niekde na jeho strankach.

Odesláno

Ahoj Vladko,
brokera jsem již dotazoval, viz níže. Jestli tomu dobře rozumím tak ano SL jsou drženy u nich, taže bych neměl být v neomezeném risku, že? Chtěl jsem se ale raději zeptat ještě lidí na foru...
R.

Hi Roman,
Stops are held on the exchange, but orders are good for the day only, after the day is over, orders are canceled.

Odesláno

2 Romario :

"takže bych neměl být v neomezeném risku, že? " ....

Ne tohle ti nepisou. Pisou ti, ze prikazy jsou drzeny na burze, nicmene v dobe uzavreni hlavnich obchodnich hodin ti je zrusi. Takze kdyz se ti neco nepovede a ty tu pozici neuzavres, tak v ni zustanes pres noc bez SL a zustane ti jen ta neochranena pozice.

• Vytvořit...