Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

JiMe!
Mohl by jsi ještě trochu upřesnit jak využíváš SR úrovně? Pochopil jsem, že k nim kladeš potenciální profit targety a u vstupů zřejmě omezuješ riziko pokud je k SR malý prostor. Máš ještě nějaké další filtry ve spojení formací Rh resp. 123 a SR úrovní? Díky za info. Jinak zkoušel jsem Rosse na FGBL a FESX v brzkých ranních hodinách, ale tyto trhy se mi ráno zdají na Rosse dost líné. Podstatně lepší bylo FESX od 15.30 - bohužel odpoledne mám většinou zapráskané schůzkami s klienty. Máš nějaký rozumnější námět na trendující ranní trhy - kromě Daxu, na který zatím nemám?

Odesláno

Břonda: SR úrovně jsou základním filtrem mého systému, , pokud mám formaci 123, případně Rh, posuzuji zda je u SR a obráceně, pokud identifikuji SR, čekám na formaci 123, RH. K tomu posuzuji EMA a celkovou situaci na grafech v různých tf. Když vidím SR a případně TR, můžu obchodovat v rámci TR jako předevčírem, kdy jsem si šel vícekrát pro nižší profity, přesto ale s omezeným riskem a RRR téměř 2:1. Ať se daří! (tu)

14018

Odesláno

gloom: že jsi chtěl nějaké screeny, tak sem občas dám nějaké příklady spíš zajímavých situací, dnes pěkná ukázka umísťování PT, takže tady máš dnešní seanci. Břonda: Ber to jako ukázku použití SR úrovní v praxi. 3x jsem zkusil short, ale pořádný jak koukám přišel pro mne pozdě. U prvního shortu v reálu vypadal graf malinko jinak, to mini 123 bylo jasnější! ;). Ať se daří! (tu)

14026

Odesláno

Zdravim Jime,
myslel som,že Roosové hl. vstupne signaly(123,Rh,...) sa daju použit len na dennom grafe...vidim,že ste to aplikoval dokonca až na 1min. :), Spravne som som pochopil, že SR využívate nie ani,tak na vstup,ale na pot.výstup? Smiem vediet aku máte uspešnosť na 123,Rh...?

Nech sa darí...

Odesláno

JiM36!
Díky za grafy. Takže vlastně čekáš, že v oblasti kolem SR se něco začne dít.
NihabaAshi si podobně vyznačoval nejen SR úrovně, ale celé oblasti, kde očekával akci.
Můj problém je v tom, že někdy vidím SR úrovně, či oblasti všude.

Odesláno

Břonda:

pokud se můžu zapoijit - ono to totiž tak je - člověk skutečně může vidět S/R regulérně všude..důležité je naučit se rozpoznávat ty silné..ha, to se lehko řekne, že :) možnost je např. soustředit se na kombinace více prvků, které tvoří S/R - S/R může např. podporovat hraniční oblast silné trading range, kulatá úroveň či zásadní retracement atd..člověku může hodně napovědět např. i pohled na více timeframe či intermarket pohled na korelující trhy (konkrétně např. určitou ne uplně významnou S/R na jednom trhu může podpořit fakt, že ostatní trhy jsou na svých daily/premarket/prior lows/highs)....chce to hlavně najít si svůj systém, jak to určovat..

já se např. hodně soustředím i na dění před dosažením/proražením/odražením určité S/R..pokud např. před S/R dojde k silnému obratu s podporou hned více paternů či fundamentu a trh následně danou S/R prorazí, tak je to pro mě jasný signál, že se chci na téhle S/R pokusit vstoupit...abych to vysvětlil - takový signál trhu přidá z mého pohledu i méně vyznámné S/R na důležitosti..

majkll

Odesláno

gloom:
Fibonaciho používám spíš na posouzení situace, kde se právě cena nachází vůči předchozím pohybům.

Břonda:
Tak ono se okolo SR vždy něco děje, ale v základu je to jednoduché, možnosti jsou 3 - proražení, odražení a nerozhodnost(CG,TR). Já čekám na signál k čemu asi dojde a pokud je to s omezeným riskem a dává mi to smysl, tak do toho jdu. No a pak to buď vyjde, nebo ne.

luo:
SR používám jak u vstupu, tak u výstupu, co se úspěšnosti týče, liší se podle použitého výstupu, 1 PT přes 90%, PT přes 80% a TSL přes 70%, pokud budu počítat i plusové BE+1.

Ať se všem daří!

Odesláno

Jime,
aj pri vstupe..potom pravdepodobne len v prípade pot. prerazenia?
"Nice" uspešnosti pri RRR 2:1...zaujimave, že obchoduješ TF...pri ktorom je potreba väčšieho SL...

Nech sa darí

Odesláno

luo: Obchoduji jak proražení, tak odražení, jak už jsem říkal. SR je v grafu ale velké množství, takže odražení od jedné může být zároveň proražením jiné. SR úrovně fungují na všech trzích a tf, viz screen z NQ dnes. TF obchoduji proto, že se mi nejlépe čte a jsem na něj zvyklý, navíc pokud dodržíš RRR 2:1 je úplně jedno jaká je hodnota ticku - vyšší SL = vyšší PT. Samozřejmě základní podmínka je, zda na to máš účet.

14048

• 2 týdny později...
Odesláno

Opět toto vlákno trochu vazne, tak sem hodim dnesni obchody. 1: Druhe prorazeno TR, zaroven Rh na tf. 3 min., vstup jako TTE maleho TR a po 123 TaG PT1 a PT2 ok, pak BE + neco malo 2:123 TaG, opet na 123 TaG pod hranou maleho TR, ktere jsem si rozsiril PT1 OK, PT2 kousek chybelo, pak BE+ neco 3: Bud a nebo, porat jsem veril short, do tohoto obchodu jsem sel se stop loss 2 pips. Byl jsem vyhozen 4: TTE na bile S/R, PT1 ok, pak jsem stop loss pritahl, protoze se dal predpokladat odraz od modre S/R 5: Od tohoto obchodu jsem cekal vic.. Vycerpal jsem obe moznosti, short i long. Trh se ani jednou neutrhl, tak jsem to pro dnesek ukoncil. Budu rad za jakekoliv okomentovani, predevsim, co jsem prehledl

14130

14131

Odesláno

1.ob.: Vstup na malém dvojitém Rh jako druhe prorazeni TR 2.ob.: Druhe prorazeni TR (bila horizontal line), sel jsm do toho, protoze zisk na obou PT by byl s dobrym RRR 3.ob: Stejny vstup jako 1.ob., Tag od Ema na 123 PT1 i PT2 dosazen 4.ob.: TTE velke formace 123, vstup na lehce deformovanem 123 po TaG (Byl zde lepsi vstup -hned na proraze low predchozi carky). PT1 ok, skoda toho PT2 (byl jsem driv vyhozen) Z meho celkoveho pohledu byl trh, stejne jako vcera, spatne citelny. Jsem rad za kazdy $.

14143

• Vytvořit...