Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Posílám dnešní obchody. Vše jsem zapsal do grafu. Posílám jen první dva, které se povedli, pak jsem chytil ještě jeden SL. S tím se chlubit nebudu, byla to moje blbost. Ale SL jsem přijmul v pohodě, beru ho jako ponaučení. Vstoupil jsem do obchodu v momentě kdy už trh byl v pohybu a já zapoměl vstoupit, tak jsem vstoupil, protože jsem chtěl trh "dohonit". Porušil jsem svoje pravidlo obchodování "Když mineš pattern a nevstoupíš včas, tak už trh nehoň a nevstupuj. Počkej si na další vstupní signál" Pavel

12386

Odesláno

AND1:

ten opomenutý vstup bych asi osobně neobchodoval jako 1-2-3 Low Break vrcholu 2. Osobně mám radši když je formace 1-2-3 taková souměrnější. Ve tvém případě je velký prostor mezi 1 a 2 a naopak malá korekce mezi 2 a 3.
Já bych to viděl jako, že cena opustila Congestion utvořené na Low dne a pak se v uptrendu vytvořil Rh.

Berto jako můj názor, rozumím, že to každý může vidět jinak ;-)

Pavel

Odesláno

pavel436
mas pravdu, da se to brat i jako Rh. Na ostanich trzich (NQ, ES, YM) se vytvorila 123 formace, kterou si zobchodoval i ty. Na TF jsem cekal az to prekona predchozi swing na 3 min grafu, opusti zahustenou oblast a udela korekci (takze Rh, nebo 123) (tu)

Odesláno

Pavel K: Všechny obchody prezentované jsou live, co se týče výstupů, možností je velká spousta, já používám PT v kombinaci s posouvaným SL. Jinak včera jeden rychlý obchod před odjezdem z domu, byly i další příležitosti, ale již beze mne. Ať se daří! (tu)

12391

Odesláno

Tak dnes byl nejlepší obchod ještě před otevřením, ale i poté se nějaké formace J.Rosse našly. Protože někteří chtěli vidět výstupy, přidám pro dnešek i je. Poslední možný obchod jsem jen zakreslil, já obchoduji pouze do 16:30. Ať se daří!

12400

Odesláno

karelk:
Já tedy ninju nepoužívám, ale zjednodušeně - problém bude zřejmě v tom, že máš nastaven počet kontraktů 2. Já používám nastavení v DOM na 1 kontrakt a při vstupu si umístím do stop příkazu kontrakty po jednom. Pak mohu i libovolně vystupovat po jednom.
Ať se daří! (tu)

Odesláno

Dneska celkem 3 obchody: 1.obchod Short SL -9t 2.obchod Short TSL +9t 3.obchod Short TSL +15t V 17:33 se vytvořila formace 1-2-3 Low, která se dala obchodovat jako průraz bodu 2. Nešel jsem do toho, protože byl bod 3 moc blízko bodu 1. Prostě mám radši když je bod 3 cca v poloviční vzdálenosti mezi 1 a 2. Dalo by se to podle vás zobchodovat (Long 17:36) na proražení bodu 2? Jak se na to dívate vy? Pavel

12417

Odesláno

pavel436: No vidíš jak ti to jde ;) K tvým obchodům: Obchod 1 - pokud obchoduješ proražení formace 1,2,3 SL patří nad bod 3. Je li to přílišný risk vzhledem k velikosti tvého účtu, do obchodu nechoď. Posouvaný SL by tě udržel v obchodě až do výstupu z obchodu 2. Obchod 2 - naprosto v pořádku, proražení RH na SR úrovni Obchod 3 - do toho já bych už nešel, dost daleko od EMA, vstup již na 3 korekci, blízko před SR, naštěstí pro tebe to vyšlo. Z mého pohledu nejlepší obchod jsi ale vynechal - proražení RH těsně u EMA po jejím otočení a odrazu od SR úrovně (td) Co se týče tebou zakreslené formace 1,2,3 Low, z mého pohledu jde již o RH, protože formace 1,2,3 Low má z mého pohledu bod 2 již na tvém bodu 1. Tvé body 1 a 3 tím že jsou téměř na stejné úrovni, tvoří naopak formaci DB. Ideální vstup byl v rámci TTE na proražení dvojité rezistance na Hi úšečky tvořící tvůj bod 3. (tu) Ať se daří! Jinak na TF dnes z pohledu J.Rosse ze začátku nic moc, nakonec se jeden pěkný obchod narodil. Následný downtrend již beze mne.

12421

Odesláno

Tak dnes z pohledu J.Rosse nic moc, formace 1,2,3 proražena v rámci fundamentu, kdy já neobchoduji, nakonec se jeden obchod narodil, ale žádná sláva to nebyla. No jak mi poradil jistý Dr.Elder, mým cílem pro každý den je jít domů bez ztráty a to se povedlo. (tu)

12429

Odesláno

JiM36:

Diky za komenty.

k Obchodu 1: souhlasim, mel jsem SL na bodu 3, ale pak se mi na 1min vytvorila korkce a ja ten SL utahnul
k Obchodu 2: tou S/R urovni myslis High predesle Congestion?
k Obchodu 3: jakou S/R jsi mel na mysli?

k neobchodovanemu vstupu: Myslel jsi ten vstup v 17:00? Short

Ta dvojita resistance na High usecky (bod 3) a jejim zobchodovani o kterem pises je ted mozna jasne, ale myslim, ze je tento tvuj nazor ovlivnen tim, ze vidis jak to dopadlo ;-) Ta nasledujici usecka je opravdu krasna, ale zkus si predstavit, ze tam jeste neni. To pak ten graf vypada uplne jinak :-)

Mohl bych se zeptat jakou mas strategii pro "utahovani" SL. V kterem okamziku a do ktereho bodu? Ja posouvam na korekci, ktera se mi vytvori na 1min grafu (obchoduji 3 min) plus 2 ticky. Nebo kdyz vidim, ze se mi zacina nepotvrzovat muj vstupni pattern a tvori se mi CG, TR, nebo pattern opacny.

Dik

Pavel

Odesláno

V poslednim Joe Ross' Chart Scan Newsletter byl popisovan pristup ke ztratam v obchodovani a mne tam zaujala jedna veta.

"The loss doesn't mean anything. It is just feedback."

V mem pripade mam v posledni dobe dost feedbacku na kterych misim zapracovat a poucit se z nich :-)

Pavel

• Vytvořit...