Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobrý den všem,

předem bych moc chtěl poděkovat autorům těchto stránek a obdivuji jejich píli a ochotu podělit se s ostatními se svými zkušenostmi. Komoditní obchody mě po pročtení kompletně celého serveru tak nadchlo, že jsem začal číst a číst a číst a právě dočítám poslední knížku recenzovanou na serveru.

Věc je ta, že je mi 20 a studuji VŠE v Praze, kde se nic podobného jako technická analýza- která mě zajímá snad ze všeho nejvíc- neučí. Nemá někdo ponětí, která vysoká škola by měla otevřený obor na technickou analýzu. Může být klidně soukromá, ale měla by být v Pze, protože VŠE se mi nechce opustit.

Děkuji všem moc za případné info a reakce. Všem přeji hodně štěstí a jednou se mezi vás snad taky dostanu:-)

S pozdravem Lukáš

Odesláno

to Lukass:
pardon, ale nač obor TA na VŠ? Vždyť to vše se v pohodě, klidu a bez školních nervů u zkoušek můžete naučit a velmi rychle sám, stačí si pustit patřičné webstránky, pak grafy kurzů a TA aplikovat na ně. Jak to vše funguje si můžete ihned také otestovat v reálu, akorát za cizí/fiktivní peníze na demoúčtu asi ze začátku.
Kde je tu problém? Myslím nikde - třeba jen začít a zde to jde hned když je chuť!

úspěch Vám,
miciko

Odesláno

Lukasi,

pokud touzite po nejake certifikaci v oboru TA, pak je asi nejlepsi volbou certifikacni program IFTA (International Federation of Technical Analysts):

ifta.org/certifications/index.html

Osobne si ale myslim, ze je to s prominutim kravina. Prectete si v pohodli domova par knizek a jestli nechcete na nekoho machrovat a tahat z nej penize, ktere mu budete za provizi zhodnocovat, nema smysl se nejakym certifikatem zabyvat. Tudiz nema ani smysl studovat TA na skole...

Odesláno

Lukáši,

jenom soukromá otázka - chystáte se tradingem vydělávat peníze, nebo jen studovat TA jako vědní obor? Jsou to totiž dvě velmi, velmi odlišné věci. Znám desítky lidí, co celý život jen studují TA, vědí o ní od A do Z a přesto nikdy nevydělali ani dolar. A znám jedince, kteří ovládají ani ne 5 indikátorů, o TA vědí jen co opravdu potřebují a vydělávají miliony. Nenechte se mýlit tím, že čím více v tradingu budete o TA vědět, tím lepší budete obchodník. Takto to rozhodně nefunguje. Pokud však chcete TA studovat pouze jako vědní obor nebo čistě akademickou záležitost a neplánujete se obchodováním živit - pak je to samozřejmě něco jiného. Přesto však sám nevím o žádné škole, kde by se něčemu takovému učilo. Nejlepší je nakoupit a studovat literaturu v angl.jazyce, které je v zahraničí skutečně obrovské množství.

• Vytvořit...