Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Komentáře a tipy k vývoji měnových párů - II.

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 4,3k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

radovan65
na FX panuje přesvědčení (pravděpodobně přebráno z komodit), že když x-tisíc lidí vydělá, tak x-tisíc musí opačně prodělat...ale tak tomu na FX úplně není...Měnový trh je "dopumpováván" anebo "odpumpováván" v případě potřeby národními bankami a zájmovými grupami - intervence(v tom jsou skrytě mistři Japonci) a neustálým přeléváním i jiných aktivit vázaných na měnu - dluhopisy, obligace (potažmo i ropa, zlato), úroky z těchto aktivit atp. - zkrátka prachy se pořád točí a to co možná platí v komoditách, na FX ani náhodou...:-). I kdyby dnes 100.000 lidiček vydělalo a 5 jedinců prodělalo, relativně nic se neděje - jen to možná pocítí později celá nějaká komunita - národ, investoři - kteří budou reagovat následně nějakou úpravou..Když to vezmu ad absurdum, tak např. když je v našich bankách roční směšný p.a. úrok, tak vlastně možná hypoteticky financují spořící Češi úroky např. amíkům....ale to by bylo na dlooooohosáhlejší povídání..:-)
SID

Odesláno

to Sid.
přesně tak to je. v podstatě můžou teoreticky všichni vydělávat. výsledkem bude akorát oslabení (posílení) nějaké měny. ale to je teorie.

to all:
už jste někdo long na večer? kdy budete dávat entry? minulý týden ve čtvrtek mi nestačilo 45min. před, už to prostě nešlo (VT). myslíte, že stačí 1,5 hodiny před fedem?

Odesláno

holoubek, SID:

Diky za lidskou odpoved :-). Myslel jsem si to, ale jsem zblbnuty z komodit (na live jsem je ale neobchodoval), kde to vlastne musi byt v rovnovaze...

No, zatim se to cuka opacnym smerem. Jak na EUR/USD, tak na USD/JPY... prijemny adenalin :-)
Jak rikam ve svem pripade plne vystizne, tak mam "vsazeno"! :-D

Odesláno

Promiňte mi jednu otázku mimo vývoj. Potřeboval bych vědět jak Sid a někteří další kopírujou ty obrázky tabulek obchodů které sem občas přikládáte. Myslím tím třeba uzavřené pozice z VT. Chci si pro sichr zkopírovat čísla a hodnoty svých objednávek pro případ že by to zase spadlo a já musel řešit nějakou reklamaci.
díky

Odesláno

radekter:
je možné, že minulý štvrtok to bolo preto, že ECB nasledovalo chvíľu po BoE. Preto už entry nešlo zadať. Ale myslím, že večer by to malo fungovať tých 30 minút pred správami.
Ale buď pripravený, aby si potom na mňa nenadával. :)

Odesláno

To Sid:

Základ výdělku/prodělku asi bude v principu obyčejné směny - tj. vydělá nebo prodělá exportér/importér (intervencemi se přece chrání vnitřní hospodářství) a potažmo vždy spotřebitel.

MN.

Odesláno

No ona to není jen teorie, ale i praxe...v ČR se třeba vyplatilo mít loni dolarový účet, eurový byl prodělečný..a další roky z5 tomu bylo naopak - tím chci říct, že na aktivity FX doplácí (nebo vydělá) následně celá nějaká mohutná grupa a nejen dílčí tradeři...(i to navýšení cen ropy vázané často na pohyb nějaké měny, následně zaplatíme všichni v benzínu) - 2 bilióny denních FX obratů se holt musí někde nějak projevit..:-)
SID

Odesláno

Man
stáhni si nějaký prográmek, který ti "vyfotí" monitor - na patřičných serverech je toho k stažení dost - osobně používám prográmek pod názvem ScreenShots..., ale třeba je i něco lepšího
SID

Odesláno

to MAN: CTRL+PrintScreen (cela obrazovka), prip. ALT+PrintScreen (aktualny program)
Potom CTRL+V -> Vlozi obrazok do programu. napr. malovani, email, word...
Ak mas WXP mozes rovno 'fotit' bez instalacie dodatocnych utilit.

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...