Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Komentáře a tipy k vývoji měnových párů - II.

Doporučené příspěvky

Odesláno

lisakus
nápad je to dobrý, udělám třeba květen. Německým zprávám bohužel moc nerozumím, ale na forexfactory se dají taky zpětně prohlížet, jen nevím, které brát v úvahu. Zkusím ty červené.

• Odpovědí 4,3k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Adam Napsal:
-------------------------------------------------------
> lisakus
> nápad je to dobrý, udělám třeba květen. Německým
> zprávám bohužel moc nerozumím, ale na forexfactory
> se dají taky zpětně prohlížet, jen nevím, které
> brát v úvahu. Zkusím ty červené.

Super díky ale zkus se držet německého webu

čas u důležitých zpráv je evropsky a vybírej jen zprávy s červeným bleskem / kardiogramem
tady máš link na květen, listuješ šipkami na další Woche / týden

nemusíme vědět o jakou zprávu se jednalo, potřebujem pouze čas den abychom určili správnou svíci

www.derivatecheck.de/termine/index.m?pagetype=16&terminkat=0&month=5&year=2006

Odesláno

Tak duben 2006 hotov, takže sem jen ve stručnosti přikládám výsledky, pro cable, podmínky jsem uvedl výše a bral jsem kardiogramy pro US data, entry byly zadávany přesně 30 minut před zprávami, ve vzdálenosti 35 pips včetně spreadu a SL 35 pips včetně spreadu. V několika případech kardiogram nedosáhl ani na long ani na short v následujících hodinách a tak jsem se ani nedostal do pozice.

celkový počet obchodů duben 8
počet ziskových 5
počet ztrátových 3
ztráty v pipsech -140
max možný zisk pips 602
při použití Tr.SL 30 pips 452

čistý možný pravděpodobný zisk 312 pips

Pouze jeden den došlo k vymetení obou entrů které skončily na SL 26.4. 2006. A pouze jednou došlo k zachycení entru a následnému reversu. Max možný zisk je počítáno s max. pohybem který pár dosáhl v následujících hodinách, čistý možný pravděpodobný zisk je po odečtení ztrát a užití Trailing SL 30 pips.

Odesláno

sorry kecám 4 ztrátové pozice, už ani neumím počítat, ten posledni SL šel do sice do reversu ale nedosáhl na entr do opačné pozice, ale počet ztrátových pips je uveden správně -140 pips 4x-35

Odesláno

tady je to opravené, prostě trdlo při sčítání jsem si špatně posunul tabulku v excelu, výpočty správné, pouze jsem špatně sečetl počet obchodů

celkový počet obchodů duben 11
počet ziskových 7
počet ztrátových 4
ztráty v pipsech -140
max možný zisk pips 602
při použití Tr.SL 30 pips 452

čistý možný pravděpodobný zisk 312 pips

Odesláno

to radovan65:

podle mne je obchodování bez SL gambling. už toto slovo použil někdo přede mnou a mně se zdá celkem výstižné.

ve Státech je možnost obchodování daleko snažší a tak je tam celkem běžné obchodovat na burze a dělají to naprosto obyčejní lidé, kteří si přečtou článek v tisku ála Blesk nebo Metro a nebo si koupí v metru příručku Traderem snadno a rychle popř. Traderem za týden apod. Tito lidé potom obchodují pouze na základě pohledu na cenový graf, bez jakýchkoliv elementárních zásad.
(já si taky dvakrát do roka vsadím ve Fortuně dvě stovky na náš tým při MS a vůbec tomu nerozumím, ale nikdy bych nevsadil 100.000,- na základě článku v novinách kde naši borci prohlašují jak budou vycházet ze zabezpečené obrany atd..... Ale vím o lidech, kteří tomu rozumí a stabilně vydělávají)
a tito lidé podle mne obchodují bez SL a tvoří těch 90%. já chci být v těch 10% a proto SL vždy používám.
ale klidně to zkus akorát tě upozorňuji, že live a demo je obrovský, OBROVSKÝ rozdíl. :)

to lisakus:

není lepší dávat trochu menší SL cca 15-25? když jdou data, tak jdou většinou jedním směrem a pokud se to obrátí tak akorát snížím ztrátu. většinou to po datech nedělá hup zpět a hned zase do směru, nebo ano?

Odesláno

herman Napsal:
-------------------------------------------------------
> lisakus:
> Mozno mam lepsi napad.Mam totiz tie data
> zozbierane za dva roky dozadu,ked si odkryjes
> mailovu adresu tak ti ich poslem a mozes si to
> pohodlne vyhodnotit sam.Ja sa fundamentami
> momentalne nezaoberam,ak s tym nieco dokazes
> urobit,tak budem len rad.Akurat su v surovej
> podobe,nie prilis userfriendly,tak ti k nim budem
> musiet pripojit nejaky navod

Myšlienkou, ktorú načrtol lisakus sa tiež už nejakú dobu zaoberám a keďže obchodujem čisto fundamenty, Tvoje dáta by som skutočne uvítal. Ak by si bol ochotný a poslal mi ich na mail, bol by som Ti veľmi vďačný. Dík.

Odesláno

Zdravím při pondělním ránu všechny.

herman pokud mi to můžeš zaslat na můj email, tak už je vidět, a děkuji za data.

Jinak jsem zapoměl zohlednit ještě jednu metodu co používám při oboustraných entrech a tou je že pokud dojde k proražení entrů na jedné straně tak posouvám protisměrný entr zhruba 10 pips od SL entru který je v obchodě. Používáte někdo něco podobného?

Odesláno

K tem stoplosum reknu jen dve veci. 1/ SL ma pro me ochranou funkci - je to ztrata, kterou si predem u kazdeho obchodu definuju, protoze nevim (stejne jako nikdo na svete), co trh udela v pristich minutach / hodinach.
2/ cekat, ze se trh obrati, a dolevat penize na ucet, je mozne pro cloveka, ktery se obchodovanim bavi. Pokud to nekdo dela jako byznys, nema cas cekat pet let, jestli nahodou euro bude ku dolaru zase 1:1. Proto urizne ztratu vcas, kdyz trh jde opacnym smerem, a ceka na dalsi prilezitost vydelat.
Nejvetsi burzovni spekulant vsech dob (pry ;)) Livermore obchodoval bez SL. Byl hrozne bohaty, protoze mel na trhy cuch a ztraty proste vysedel, dokud trh zas nesel jeho smerem. Pak se trh parkrat nevratil a on zkoncil na mizine. Spachal sebevrazdu.
U kazdeho obchodu mam definovane, kdy do nej budu vstupovat (a jak), jak postupovat v pozici a kdy je cas na vystup. Nerikam, ze to je perfektni, ale me staci vydelavat penize, nehledam perfektni system. Obcas se to obrati proti me, obcas vystoupim pozde nebo predcasne. Nekdy i minu signal. To jsou vsechno ale marginality, protoze jsem zjistil, ze nejvice penez me stoji obcasne nedodrzeni planu.
At se kazdy rozhodne sam, jak obchodovat. Ale novacci na foru by meli vedet, ze se SL neobchodujeme bezduvodne ;))

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...