Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Komentáře a tipy k vývoji měnových párů - II.

Doporučené příspěvky

Odesláno

lisakus: taky zalezi na tom, jak rychle posouvas stopku. Kdyz mas enter 10 pips od aktualni ceny a trh poskoci o rekneme 30 pips, pak lze posunout na BE a pockat, jak se to vyvrbi. Jsi v klidu ;)
Kazda metoda ma obdobi, kdy stoji za nic, a obdobi, kdy funguje dobre.

• Odpovědí 4,3k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

to radovan:

nie je to ani scestne ani zaciatocnicke mam velmi podobny nazor ako ty a kym som sa ho drzala isla som pomaly dopredu akonahle som zacala sachovat zo SL zvysil sa mi pocet stratovych obchodov. kedze pracujem aj s demom kde nepouzivam SL byvam v zisku aky by som si priala mat na live ucte.
ja si tiez radsej pockam a zatvorim v pluse ako hromadit kopu minusovych obchodikov na ucte. daytrader zo mna nebude a tak nemam problem cihat na dobre pohyby hocikedy a vcas reagovat.

to richee:
vzdy je to o tom co komu vyhovuje nech sa toho drzi . ochodujeme tak ako zijeme, rozmyslame, ako sme boli vychovani aku mame zivotnu filozofiu.
techniku sa musime naucit vsetci rovnako ale samotne obchodovanie musi byt tvoje nie odkukane inak to nefunguje.

su ludia ktori to hrozne riesia, su ludia prilis kratkozraki, prilis opatrni , prilis optimisticki atd.
vlastna skusenost, viera v seba a nadhlad to je podla mna cesta.

Odesláno

dzink
souhlasím s tím že každá metoda má někdy slabé okamžiky, ovšem VT neumožňuje po fundamentech tak blízko a rychle pousouvat SL, takže raději těch 20 pips oželím a počkám si na příští šanci, koneckonců u tvého systému je stejně tak možné že se po minutě necháš vyhodit na BE a potom budeš naskakovat znovu později , ale tentokráte o 30 pips později a budeš na tom stejně jako já, nebo nenaskočíš vůbec a budeš na tom hůře než já.

radovan

no za 2-3 dny to může být několik set pips, ale v případě, hurikánu, zemětřesení, teroristického útoku to jistě bude v tisících pips, takže není o co stát.

katka
no myslím že ti co něco odkoukali Wodieho či Sida nebo někoho jiného jak to dělají si dovolí nesouhlasit, odkoukat od někoho něco když to umí není nic špatného, nehrajem si na prvnáčky kteří mají zakázáno opisovat. Pokud se spálím o plotnu, stane se, ale když mi někdo kdo má výsledky a je důvěryhodný řekne že je ta plotna horká abych na ni nesahal, tak mám dvě možnosti, buď si sáhnu a spálím se, nebo mu budu důvěřovat a nespálím se. To záleží na přístupu každého tradera. Já osobně bych si nesáhnul, takže raději se budu učit od těch kde mám šanci něco pochytit, než abych improvizoval s ostrým účetm. Od toho je tu demo, abych si vyzkoušel co jde a nejde, a možná za pár let to převést do praxe, ale pokud se nemýlím všem nám jak tu jsme jde hlavně o vydělávání pipsů, takže když nechceš od nikoho nic okoukat a chceš vlastnit něco co budeš mít jen ty sama, bude to stát docela hodně času a hodně ztrátových obchodů.

Odesláno

Ja vim, ale jednou to pujde zpatky kolem, ne? :-) Teroristicke utoky a hurikani nejsou zase na dennim poradku a je to riziko pro vsechny... SL je SL, ale je to pokorne prijeti omylu. Nechci jit za kazdou cenu proti proudu a ani to nepovazuji za profi metodu :-), ale je to alternativa, o ktere se muze mluvit, i kdyz vybocuje z ucebnic...
Sedim u PC cely den, mam max. cenovy alert, at porad neziram na grafy :-) Se SL a nestaranim se o trend jsem mel vic ztratovych obchgodu, souhlasim s Katou55...
Demo uz radeji nejedu, tam jsem milonar :-).

[bold]Plavat se nauci clovek lepe v bazenu, nez v telocvicne... [/bold]

Odesláno

radovan 65:

Suhlasim s tebou,ze obchodovanie bez SL je tema , o ktorej je nutne hovorit. Je to totiz velmi lakave...ziadne straty,v najhorsom pripade len cakas.Je to ako ked ides po prazdnej ceste,nikto oproti,veselo mozes obiehat. Nevies totiz o tom,ze na ceste chyba most cez priepast.Je to naozaj velmi lakava predstava,ktorej zaludnost je v tom,ze tento system dlho vychadza.Ak sa trafis do spravnej periody,dokonca mozes byt ziskovy. Ale ten most v dialke chyba... Ten chybajuci most spociva v tom,ze su cenove spicky ,ku ktorym navrat trva velmi dlho,a su take ku ktorym sa nevrati mozno 20 rokov.A pocas nich prepad dajme tomu 5 000 pips,a ty platis kazdy den poplatky za prerolovanie obchodu.
Napriek tomu je mozne mat z kratkodobeho pohladu uspech.Ale z dlhodobeho pohladu statistiky neuprosne ukazuju krach.
PS:Ja nepovazujem SL za pokorne prijatie omylu, ale za racionalne prijatie reality trandingu
PS2:Je to len moj nazor bez naroku na objektivnost

herman

Odesláno

herman
Suhlasim z tvojim nazorom aj podla mna je obchodovanie bez SL "cesta do pekla" ale ak mam niekto rad tento druh obchodovania a chce sa popalit sam myslim ze mu v tom nikto nezabrani. :)

Odesláno

herman: Napsal jsi to moc hezky a souhlasim s tebou. Jsou myslim ale momenty, kdy je vyhodnejsi zustat v obchode. Ale jak pises - cenove spicky. Ty netusi temer nikdo a i kvuli nim je 80% obchodniku ve ztrate. Nedavno tu nekdo psal cislo tusim 89,2%... des, bes! :-)

Odesláno

Prvy krat som pocul a vydel o obchodovani na burze v TV a bol to prave film Wallstreet a tu ma nadchla myslienka: "Nic nevlastnis a len kupujes a predavas." Povedal som si super, to by sa mi pacilo, no tam aj ukazovali, ako sa daju informacie ziskat (nelegalne) zneuzit a islo hlavne o akcie. Vtedy to bolo mozne len pre majetnejsich a musel si clovek najst brokera, ktory mal pravo ist na parked a obchodovat z vasimi prostriedkami. Po dlhsom case prisiel sem internet a na internete sa nasli rozne platformy a aj toto forum. Tu na fore pise vela ludi a je tu aj vela nazorov, co a ako kdo robi. Treba si uvedomit, ze nazori su rozdielne a tak uvazuju tradery na celom svete a aj preto ide trh roznimi smermi a reaguje na vyvoj a dianie vo svete. Otomto sa dalej nechcem rozpisovat, pretoze otom pise Sid vo svojom seriali tu na financniku. Tak som naskocil do tohto vlaku a skusil som to u CMS na (zatial) demo ucte z platformou VT. Jej graficke spracovanie sa mi paci a vyhovuje mi aj to, ze je v ceskom jazyku, ktoremu rozumiem a navise je tu certifikovany externy pracovnik pre CR a SR, na ktoreho sa mozem obratit v pripade problemou a nemusim ovladat anglictinu. Z technickou podporou je to uz horsie (anglictina je asi nutna). Na tomto fore pisali aj ludia, ze nepouzivaju stoploss. Priznam sa tiez som, ho sprvu nezadaval, lebo ked som ho zadal, mal som obchod zavrety v strate, no SL bol prilis blizsko a nedal som trhu sancu dychat a vela krat, ked mi trh nadelil stratu SL, sa potom trh otocil a obchod by bol ziskovy. Vyskusal som vselico, vsak demo tak podme skusit toto a tamto. Vyslo mi pri jednych datach a 10 lotoch zarobil som 1000$, reku parada a druhy den nadseny, som dotoho siel zase z 10 lotmi, hned na zaciatku to malo pribeh ako predtim -800$ a reku klasika ako vcera som mal, zachvilu sa to otoci, no neotocilo sa a ja som az do -4000$ nebol sochopny akceptovat stratu a zavriet poziciiu. Teraz sa ucim obchodovat cisto len na fundamenty. Zadavam Stoploss, aby som akceptoval urcitu stratu. Kedze ho neviem este presne zadavat zadam to co mi platfoma povoli, potom ak ide situacia dobre a dostanem sa do plusu (nie na nulu), tak posuvam SL a idem kam ma trh pusti a vyberiem si zisk, aky mi trh dovoli a vsimol som si, ze je to spravna volba. Lebo si mynimalzujem stratu, respektive strata je mazana dalsim ziskom. No mazem aj stratu z minulosti a to ma tesi. To je taky moj pribeh a skusenosti z dema v tradingu. Nerozumiem ale Vam ostatnym, co pisete, ze nezadavate SL. Podla mna neviete rozumne zadat stoploss (ja sa ho tiez len ucim) a poniektory neakceptujete stratu, ktoru Vam SL da, no napriek tomu ste ochotny zlikvidovat svoj ucet na nulu a dohadzovat tam dalsie a dalsie peniaze? To neni potom obchod, to je hazard! Niekdo tu pisal na fore neviem kde presne to je pisane, ze ani banky nepouzivaju stoploss. No banky obchoduju uplne inac ako je tomu v nasom pripade a z milionmi a nie par stovkami ci tisickami, ako mi. No tam maju ovela lebsie informacie, ako mi a je tam viacej ludi z niekolko rocnimi skusenostami v tomto biznise a maju urcite mnozstvo strat, co sa da akceptovat, ale su tam hlavne nato, aby produkovali zisky. Inac im hrozi vyhadzov a tak ktomu pristupuju urcite inac ako mi. Tolko k stoplossom. Inac da sa, aby Vam pri zadavani entrov na obe strany nevymietlo stoploss, nezadat ich ale si ich napisat a vstupit rucne, po datach, ked uz viete vysledky, no moze sa Vam stat, ze to vybehne hore tak rychlo, ze uz nestihnete zareagovat a pridete tak o dobry obchod. :)

Odesláno

lisakus:
ano mas pravdu ucime sa od inych ale pointa je v tom ze preberies len tu vec s ktorou sa vies stotoznit a ktora vyhovuje tvojmu naturelu ... SL pouzivam na live ale zrejme neviem stale odhadnut jeho vzdialenost kedze mi vyrobil dost strat za posledne dva tyzdne.

Odesláno

katka55: podla mna stop loss nevyhovuje naturelu ziadneho tradera na svete...:-) Akurat ti co ho pouzivaju dospeli k nazoru,ze naucit sa s nimi zit a obchodovat je jediny sposob,ako na trhu dlhodobo udrzat .

Odesláno

Ja proti SL nic nemam a uznavam, ze to s nim neumim... radeji cucim do monitoru a rychle reaguju. Kdyz dojde k velkemu skoku, lze kryt vykopnuti velkou rezervou pro margin. Na tom se shodneme? je to jen konstatovani :-)

Odesláno

Zdravím všechny v pátek podvečer, napadla mne zajímavá myšlenka pro fundamentalisty, tedy alespoň pro ty kteří si vybírají dle důležitosti fundamentů na německém webu, vzhledem k dostupnému archívu fundamentů a velmi snadném listovaní v minulých termínech jsem dostal nápad zpětně otestovat důležité USA fundamenty / tzv kardiogramy/ vzhledem k tomu co VT dovolí tak při 30 minutovém grafu se dostanem někam do března což je docela krátká doba, každopádně bych byl rád kdyby to udělal někdo se mnou , vzal bych si na starost třeba duben

Kritéria by byla asi taková.
entry 30 min před fundamentem na obě strany
entry 35 pips daleko včetně spreadu od hodnoty která byla 30 min před fundamentem.
SL 30 pips + spread

zjistit tyto věci
pár GBP/USD
vypsat vstupy den a čas
max. zisk v pipsech od entru / za jaký čas např. do 60 minut po fundamentech
v kolika případech došlo ke vstupu do pozice a vyhození na SL nebo vstupy na obě strany a vyhození na SL.
kolik bylo ziskových pozic a kolik ztrátových.
jaký byl celkový zisk při jedné otevírané pozici.
a důležitý poznatek ke každému vstupu kolik kardiogramů bylo ve stejnou dobu najednou, jeden , dva, nebo tři.

Nebo máte někdo lepší nápad, tak sem s ním.

díky lisakus

Odesláno

lisakus:
Mozno mam lepsi napad.Mam totiz tie data zozbierane za dva roky dozadu,ked si odkryjes mailovu adresu tak ti ich poslem a mozes si to pohodlne vyhodnotit sam.Ja sa fundamentami momentalne nezaoberam,ak s tym nieco dokazes urobit,tak budem len rad.Akurat su v surovej podobe,nie prilis userfriendly,tak ti k nim budem musiet pripojit nejaky navod

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...