Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Komentáře a tipy k vývoji měnových párů - II.

Doporučené příspěvky

Odesláno

to radovan65
ještě kontrolní dotaz. A VT máš u CMS, nebo jinde. Jestliže u CMS a vše ti pracuje bez problémů, tak ti asi všichni můžeme blahořát a tiše závidět :))))

• Odpovědí 4,3k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

beda, radovan65

Ak mam dobre informacie, tak VT je platforma urobena len pre CMS. Takze u ineho brookera sa s nou nestretnete.
VT-cko je "chudobne" optoti MT v oblasti programovania a ma znacne poziadavky na PC, ale inak sa mi celkom paci. Je rel. jednoducha a prehladna.

Odesláno

Koukám že ohledně včerejška se rozhořela celkem pěkná debata. Taky používám VT, Taky CMS, live jedu pár měsíců ale zatím nebyla nikdy tak vážná situace že bych musel něco reklamovat. za minulý měsíc se mi stalo že mi to párkrát projelo SL nebo entr při poměrně klidném trhu a do pozice jsem musel naskočit či vyskočit manuálně, věřím že to bylo nějaké nedopatření či chybka v komunikaci. Včera mě překvapilo že přestože to entry zdánlivě projelo, tak je to po 20 minutách realizovalo za cenu kterou jsem požadoval, i když cena byla dávno o někilik desítek pips daleko, pamatuji nedávno kdy jsem uzavřel 2 pozice na určité hranici, objevilo se zelené okénko a 15 minut jsem čekal na uzavření, a i když PT postupně klesal, pozice se uzavřela na ceně kterou jsem požadoval přestože již pozice skončila málem na SL. Oproto tomu druhá pozice která dosáhla SL dříve než byla uzavřena se uzavřela za cenu SL. Takže beru to tak že je lepší někdy chvíli počkat, co se stane. Ale jak říkám zatím jsem nemusel nic reklamovat. Věřím tomu že občasné výpadky cms řeší a dolaďuje a tudíž občas něco funguje jinak než před měsícem, a to je to riziko se kterým je třeba počítat a brát v úvahu k velikosti účtu. Přesto jsou fundamenty a entry na obě strany nejjednoduší jak začít obchodovat i pro amatéra jako jsem já. Jen do budoucna dopiluji výběr těch nejfundametů, abych omezil ztrátové obchody, a věřím tomu že potom je člověk schpen realizovat 85-90 % ziskových obchodů. VT mi vyhovuje po všech stránkách, a myslím že ho využívám jen na minimum, pokud by mi v budoucnu nepostačovalo, poohlédnu se po něčem jiném. Jak tu někdo nedávno podotknul že SID sem dává jen zelené tabulky a červené si nechává pro sebe, tak si myslím že SID jiné tabulky než zelené nemá, pokud se někdy objeví nějaké políčko červené tak je to výjimka a myslím že je to právě výběrem těch správných fundamentů, optimální vzdáleností prvních entrů a velikostí SL.

Odesláno

to lisakus: to o SID ovych cervenych tabulkach som sem daval ja.Keby mal len zelene tabulky,tak by sme museli pripustit existenciu svateho gralu tradingu,co odmieta aj SID.A z toho dedukujem,ze ma aj cervene tabulky.Najvecsim nebezpecenstvom pre tradera je predovsetkym on sam a jeho bezbrehy optimizmus :-))) Spominam si na situaciu zhruba pred mesiacom,ked jedna sprava za druhou vymetala stopky na oboch stranach a tymto forom zmietala beznadej a skepsa.Stacili dve NFP rovne ako svieca a siutacia je opacna.Ale statistika vazeni,ta nepusti....

Odesláno

... asi zcestna a zacatecnicka "metoda", ale co mit vysoky pouzitelny margin a je v podstate jedno, kdyz dojde k vgelkemu vykyvu... proste se "pocka" az to pujde kolem a vybere se zisk .-) Ono to preci jednou kolem pujde, ne? Tusim, ze 16.7. nebo kdy to bylo jsem byl v min usu nekolik tisic... a pak jsem skoncil nakonec v zelenych cislech. Problem je, ze mi asi dva obchody vymetl margin call :-(.

Odesláno

To Herman

Jasně že pamatuji období kdy my to vymetlo entry na obě strany, a velká většina ztrát byla způsobená tím že jsem měl entry pouhých 15-20 pips daleko, kvůli možnosti mít navíc 10 pips jsem si připravil ztrátové obchody, v současnosti nejdu pod 30-35 pips na obě strany / což je koneckonců moje první nastavení které používám od začátku co obchoduji, ale jak říkáš přesně věřil jsem tomu tolik že jsem zmenšil vzdálenosti entrů a se zlou jsem se potázal / v případě důležitých fundamentů, pouze u některých osamocených zpráv používám nastavení 15-20 na obě strany. Nastavení 30-35 mi toto vymetání na obě strany výrazně eliminovalo, ale nutno brát taky v úvahu že některé měsíce to tak prostě může být že se nedaří, zvláště když je nějaká krize. Jinak SL použvívám volnější cca 30-35 pips včetně spreadu, který opět eliminuje mírné zakolísání trhu. Vzpomínám si na pár obchodních dní minulý měsíc kdy si někdo posteskl že mu to vymetlo entry na obě strany, a já jsem se nedostal ani do pozice, nebo jsem se dostal pouze do jedné která skončila v zisku. Je to jen o tom jak si každý svůj systém postaví.

Odesláno

lisakus: Mam presne zaznamy v tomto smere za posledne 2 roky.Venoval som im asi 3 tyzdne . A tiez mi z nich statisticky vychadza,ze najlepsie entry su 30-35 pips od vzniku pohybu.Ale entry oproti !!!. Prisnou selekciou typu sprav by sme urcite nasli lepsiu variantu,ale pri zovseobecneni sprav mi to vyslo tak.

Odesláno

radovan
spočítej si že kdyby jsi měl v trhu jeden minilot, musel by jsi mít mít na účtě několik tisíc dolarů aby jsi to udržel, protože některé měny za rok běhají pár tisíc pips třeba jen jedním směrem, a co pak uzavřeš to se ztrátou 3000 pips. A kolik tak asi vyděláš když celý tvůj účet bude vázán na 1 minilot který budeš držet celý rok. Pokud chceš přežít jako obchodník používej SL na 2-3 procenta svého účtu, úspěšný obchodník si vybírá co obchoduje, neleze jen tak do něčeho co skočí o 20 pips. Znám lidi co dají na otevřenou pozici SL 150 pips, protože se bojí aby je to nevyhodilo, a přitom jsou schopni když se dostanou do plusu 30 pips to zavřít , to je taky naprostý nesmysl. Pročti si pořádně toto fórum, zabere to pár dní, ale stojí to za to, vyhneš se tak nepříjemnostem aniž by sis vynuloval účet.

Odesláno

lisakus: Ale jo, forum jsem si cele precetl, chypu to, ale tohle se jeste neprobiralo. Ja nemyslim otevrit za kazdou cenu, ale take nemylsim za kazdou cenu uzavrit, pokud je silna opora v pouzitelnem marginu a realny predpoklad, ze se "to" vrati zpet. Navic loze na drzeni pozice pres noc neztratit na urocich, ale naopak vydelat, i kdyz bezvyznamne...
O celorcnim vykyvu nemluvim, ale treba o max. 2-3 dennim, tydennim... to neni preci 3000 pips...

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...