Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Komentáře a tipy k vývoji měnových párů - II.

Doporučené příspěvky

Odesláno

Vrtak

právě v tom vlákně by ti jeho autor p. Kreslík určitě dokázal odpovědět. Já osobně se spíše zabývám obchodováním jako takovým a ty podrobnosti mě opravdu vůbec nezajímají. Ale při denním obratu přes 1,3 bil. USD je určitě i těch 1000 lotů, jako když plivneš do moře.

• Odpovědí 4,3k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

lisakus
nad AUD jsem taky přemýšlel, protože se mi zdá zbytečně silný...posílil v posledních 3 dnech jak k euru, tak i téměř 100 bodů k dolaru... Předpovědi "domorodých" bank a ekonomů jsou tak 25:1 pro zachování stávajících 6% a o zvyšování na 6,25% se snad bude uvažovat až v 4.Q. 2006 (15:11) - doufejme, že se nemýlí..:-)..lehčí entry na propad AUD by možná neškodilo..:-)
www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601081&sid=auAbD3aqcBLE&refer=australia
SID

Odesláno

Zdravím,
považujete zajtrajší Fed's Beige Book za fundament tohto týždňa? Rozmýšlam či ho vôbec obchodovať, nakoľko v minulosti nepriniesol tak jednoznačný pohyb (v Júly za hodinu 30pips, Jún cca 40p). Nič nepokazím 20pips kontraentričkom? :o) Dík

Odesláno

To TEQA:

Jasne, podrobnosti asi nezaujimaju vacsinu ludi. Skusim hodit otazku na to vlakno, hadam sa p. Kreslik ozve. To vlakno vyzera dost mrtvo, uz vyse dva mesiace ziadny prispevok.
Diky

JJ

p.s. Ked ja som taka sprosta povaha, vsetko musim rozobrat do sroubika. Ale vzdy to poskladam nazad, zasa to funguje :)) A vacsinou mi ani neostane ziadny sroubik navyse :))

TEQA Napsal:
-------------------------------------------------------
> Vrtak
>
> právě v tom vlákně by ti jeho autor p. Kreslík
> určitě dokázal odpovědět. Já osobně se spíše
> zabývám obchodováním jako takovým a ty podrobnosti
> mě opravdu vůbec nezajímají. Ale při denním obratu
> přes 1,3 bil. USD je určitě i těch 1000 lotů, jako
> když plivneš do moře.

Odesláno

lisakus
dal jsem ho na rovných 0,77....:-)..ještě mne napadnul i pár AUD/JPY, i když je tam šílený spread 10 pips, jpy by mohl něco získat...i když odpoledne dost ztratil...navíc o dvě hodiny později po sazbách, bude v Austrálii zveřejněn HDP a meziroční prognózy signalizují spíše pokles...kvartálně je to tak šul nul...Pokud opravdu sazby nezvednou a HDP bude v propadu, klokani budou mít asi dnes v noci vaky poloprázdné...
SID

Odesláno

Taky bych to videl na short na AUDUSD dokonce jsem uz vstoupil na 7713... V soucasne chvili si myslim ze i FA (rozebral Sid) a TA (jsme na vyrazne resistanci, na 1H divergence) je pro oslabeni ale pokud se nemylim tak aud je silne vazano na vyvoj zlata a to dneska docela posilo takze uvidime co klokani vymysli :)

Mira

Odesláno

Vrtak
Obecně je valná většina brokerů, bank a dalších investorů napojena na systém Reuters (který de facto FX v nynější podobě založil), te´d se to jmenuje nějak jinak, ale vypadlo mi jak..nějaký název a číslo...Systém je samozřejmě placený a účastníci podléhají kontrole dozorujících orgánů... funguje obecně tak, že se globalizují data od účastníků se schváleným sw (nejen brokeři, ale i hedgující banky, velcí investoři, národní banky atd.) a tento dílčí sw přenáší dál data do centrálního systému.., jak centrální systém přesně funguje nevím (jede na 6 desetinných míst, JPY na 3 - viz xe.com) , při obratu FX cca 2 bilióny dolarů denně a při datech, kdy se během pár sekund obrátí 300,400 miliónů to raději ani vědět nechci...:-)
SID

Odesláno

radovan
Evropa už se chystá do hajan, N.Y. končí (mýdlo končí, ručník končí) a Sydney otvírá až za 15 minut...nemá kdo hýbat s trhem (mimo tebe)..:-)
SID

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...