Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Komentáře a tipy k vývoji měnových párů - II.

Doporučené příspěvky

Odesláno

no Japonci šli spát a myslím, že přes den bude korekce up. v noci jsem byl short na eur/jpy a docela dobrý :-) ovšem kdybych vzal gbp/jpy tak by to bylo výrazně lepší.
večer asi opět půjdu short.

• Odpovědí 4,3k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

radovan65,lisakus:
Z toho co jsem různě čet, tak pravděpodobnost dalšího poklesu na EUR/JPY je silná. Hodně velkých hráču je v krátkých pozicích.
ALe je to předvídáno z dlouhodobějšího hlediska, takže dle wcci se myslím i na menší korekci dá vydělat. Aneb malá ryba taky ryba... :-) Každopádně do long bych taky nešel.

Odesláno

Sabanosova

Jmenoval se Bambini, poslední příspěvek 24.8. 2005

ale ten nejlepší je dobré si připomenout jako ponaučení, snad se nebude admin zlobit že ho sem zkopíruji, ale občas je dobré osvěžit si paměť.

Vloženo uživatelem: bambini
Datum: June 23, 2005 12:08PM
Statut uživatele:

to SID
25.3. 2005 jsem buy EURO/USD za 1,30. :(. Čekal jsem, že to půjde pořád nahoru, a že se to ještě jednou může dostat na 1,33-1,34. Když to bylo asi na 1,31 tak jsem to ignoroval (prostě chrapún). Nevěděl jsem v té době nic o FA a TA. Nevěděl jsem, že existuje DEMO a obchoduji se spreadem cca 30 pips. (je to tady v CZ ale raději se neptej kde). Nicméně stačily mi zbytky co odpadají od stolu bohatým. Hrál jsem to jako ruletu nahoru/dolů. Co je to Stop loss vím teprve chvíli. No ale dál k mému kurzu. Když to šlo dolů, tak jsem to bral jako hru a pořád jsem nakupoval Euro. Naposledy 12.5. za 1,2757. Od té doby jsem totálně paralizovaný. Nejdříve jsem těžce spával, hubnul a vymýšlel ty nejčernější scénáře. Pak jsem se začal o FOREX zajímat víc, učit se ....atd. V obdob od 25.3 do 12.5 jsem tohoho Eura nakoupil 19 lotů !!! s průměrným kurzem 1,2904 (vše bez SL). Od té doby to pořád SWAPuju a čekám na zázrak jestli se objeví. Teď momentálně jsem -157.800 USD. Tedy žádná sranda, pokud k tomu připočteme to, že margin mám na úvěr. Naštěstí ještě dost velký, protože teď mám strach jakýkoliv obchod uzavřít.

Chtěl bych se zeptat na Tvůj subjektivní názor. Nechat to Euro jak je (pořád SWAPova) a čekat že se karta otočí a i když se už na 1,30 asi nedostanu, tak i když by to šlo na 1,25 tak ztrátu alespoň snížím (marginu mám dostatek) mebo to raději ukončit hned jak to je, a začít dělat nové (rozumější) obchody a pokusit se po malých krůčcích ztrátu snižovat takto. Věříš, že ten USD ty deficity obchodní bilance ustojí, když ještě příliv kapitálu není nic moc nebo to jednoho dne musí prasknout a USD prudce oslabí. Přece když obchodníci otevírali své pozice USD short tak to jednou budou muset dorovnávat a budou to Euro pořebovat, nebo ne?

Děkuji

PS: Žádný obchod bez SL (pokud nechcete dopadnout jako já)

Odesláno

lisakus
jj, teď si to vybavuji...trkla mne hlavně ta KB, kde si půjčil x-miliónů na jejich FX se spreadem 30 pips a byl pak nucen obchodovat jen u nich, vypovědět to nešlo...smutný příběh...
SID

Odesláno

Ano, smutný určitě je. Přesto jsem rád, že jsem takových příběhů už slyšel více a trvale mně to tak zbavilo pokušení obchodovat bez SL, kterému jsem občas v začátcích taky podléhal....

Odesláno

Raději o něčem veselejším...ranní cable short jsem uzavřel na 1,9040, kde se mi zdál odpůrek nějaký stabilnější (se solidními +105 pips) a hned naskočil opačně do long...SL ale raději nadoraz, čert věř cable...pondělní ráno budiž pochváleno..:-) SID

2169

Odesláno

Zdravim
chci se zeptat na jednu vec: otevrel vam nekdy VT pozici bez vaseho zvoleni ? respektive bez toho, ze by ste neco zadavali. Mne se to stalo, jen sem slysel ton otevreni pozice, kouknu na VT a pozice otevrena. Tak sem to hned uzavrel a reklamoval, avsak odepsali mi, ze prikaz pochazel z me IP adresy. ...

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...