Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Komentáře a tipy k vývoji měnových párů - II.

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 4,3k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Je úsměvné sledovat, jak si dnes každý háze ty hladiny resistanci a supportu dle svého nejlepšího vědomí, indikací, vzorečků a kdo ví ještě čeho... :-)
Pár serverů už jsem dnes prolezl a nikde se nedokáží shodnost, kde ty významné bariéry vlastně jsou. Tam píšou- velký počet SL na té a té hladině, tam zase předpokládají odraz od pivotu, které si urči podle retracementů, atd. atd. atd..
Jak kdysi psal Dzink: "vsude neco je"... :-)

Odesláno

Jak tak pročítám víkendové příspěvky, pamatujete na nick tuším "bambino"? Nevíte, co je s ním? Asi půl roku jsem finančníka nečetl, a nechtělo se mi pročítat všechny prošvihlé diskuze. Pro připomenutí, ten člověk nakoupil nad 1.30 EUR, nejdřív mu bylo líto malé ztráty a pak se to snažil ustát, měl v tom snad nějaký firemní peníze, nebo na nějaký příšerný úrok vypůjčený. V jednom z posledních příspěvků, který jsme od něj četli, uváděl, že to ustojí někde k úrovni 1.17. Snadno si zjistíme, že v záři 2005 bylo euro vůči dolaru na 1.1640. Věřil, že k tomu nemůže dojít, když 1/4 roku předtím byly solidní prognozy, že se euro může dostat až na 1.40 a jedna banka dokonce uváděla do dvou let 1.80.

Saba

Odesláno

radekter
a proto si raději stanovím vlastní S/R..:-)..ale třeba ta Danske Bank má hodně dobře stanovené pivoty (jak to tak občas pozoruji) a mnohdy i dobré tipy na vývoj měn (i když se občas seknou)...ale i dluhopisy, burzovní indexy, ropu atd. atd.
I když se podle toho neřídím a ani to nedoporučuji, je dobré si někdy konfrontovat názor s jinými (s těmi slabšími..:-):-) )
mediaserver.fxstreet.com/Reports/07d15f57-e884-445a-8b2a-1f802db8da95/dcb8524a-2396-4e46-ab8a-bce06da321a1.pdf
SID

Odesláno

Sid:
5 bank- 5 názorů- nejen že to hezky zní, ale většinou to je i pravda...:-)
Kdysi jsem tady dával k dobru indikátor pro doplňovani S/R přímo do grafu. Vycházel z hodnot, které se právě objevovali na podobných www stránkách... Občas to pak po doplnění v grafu vypadalo jak v cirkuse. Zvláště při pondělkách... :-)
Z těchto důvodů už jsem se omezil jen na použování klasicky počítaných S/R z daily pivotu. Na nějakou tu stránku teď kouknu jen tak pro orientaci, občas pomůže, občas to ještě více zmátne, jak třeba dneska... :-)
A pak samozřejmě není nic lehčího, než kouknout do grafů- dá se hodně vypozorovat třeba na 30min, nebo 1hod TF.

Odesláno

Saba
pamatuji matně.., tuším, že psal něco kolem 4 miliónu, 3 mil. které si půjčil v KB na jejich bláznivý Forex a ještě něco navíc ve firemních penězích...ten nick jsem tady už dlouho neviděl
SID

Odesláno

Sid:
Mám pocit, že zmizel právě po tom září 2005. Byl jsem zvědav, zda nedošlo od něj k nějaké ventilaci na stránkách Finančníka, když jsem tady nebyl, podle toho co říkáš, tak to zřejmě zabalil totálně. Saba

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...