Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Komentáře a tipy k vývoji měnových párů - II.

Doporučené příspěvky

Odesláno

to radovan65:
díky....
jojo, přikládání do pozic mě hodně bavilo, nebýt toho konce:-) bohužel porušil jsem jedno velmi důležité pravidlo, a to, že obchodovat se má s volným kapitálem a ne veškerými úsporami:-):-)...tak sem zas teď musel na chvilku do práce....nedá se nic dělat.Kolikrát mi cesta bez stoplosů přišla taková bez nervů, neboť sem věděl, že vždy když se odněkud vrátím a byl jsem v nějaký pozici, tak tam prostě budu pořád nebo se mi to zavře na limitu...., kdežto se stoplosem člověk přijde domů a často právě je zavřenej se ztrátou i když cena je někde daleko jinde v plusu a bez něj:-).takže dilema....na druhou stranu obchodovat bez stopu...., např. jsem čtyři měsíce vydělával víceméně bez strát, ale pak jsem se ani nestačil divit:-). 13 x znásobit účet za měsíc je fakt dost dobrý!!!Jen tak dál. Asi to vyřeším dvěma účty.Jeden se stoplosem a druhý bez.S jakým účetm jsi začínal? Teda jestli to není tajný.:-):-)
Pietro

• Odpovědí 4,3k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

zdravím,
sic máme před sebou týden slabších dat, ale právě proto bych se měl trošku na pozoru. Hurikánová sezóna v USA je v plném proudu a také menší moudro, které jsem si přečetl v jednom článku, by mohlo být trošku pravdivé:
Ropa:
Ceny ropy se v současnosti pohybují bez větších změn kolem 70 dolarů za barel. Na tuto hodnotu vzrostly poté, co ve středu v reakci na zprávu o výrazném růstu zásob ropy v USA díky téměř rekordním dovozům dočasně klesly až pod 69 dolarů. V hlubším poklesu však cenám brání především napětí kolem íránského jaderného programu. Brzké uvalení sankcí na Teherán se zatím nezdá pravděpodobné, přestože Írán odmítá přestat s obohacováním uranu.

Rizikem směrem k poklesu ceny ropy je série výrazně slabých makroekonomických údajů v USA, která by vyvolala obavu z recese. To by mohlo vést k masovému výprodeji spekulativních pozic. Vzhledem k jejich historicky vysokému objemu by mohla propuknout panika a propad by mohl být krátkodobě drastický. Směrem k růstu jsou největším rizikem geopolitické faktory, zejména vývoj situace kolem Íránu.
Co myslíte,...
Jirka

Odesláno

Pietro,
castku radeji takhle zverejnovat nebudu :-)

Podle me tohle jde s uctem radove v desitkach tisic. A zvicenasobit se necha hlavne pro to, ze se obchoduje s pomerne jeho velkou casti, coz je samozrejme nesmirne riskantni..., ale take nesmirne prijemne, pokud to vychazi = nesmirne vzrusujici :-).

Neumim si predstavit, ze bych mel na ucte castku a vzorne obchodoval jen napr. s 10% ... to je jako jen jeden prsticek na ruce :-)

r.

Pro novacky - neberte si ze me priklad, nemate-li rizikovy kapital a nemate vyjasneny vztah k penezum...!
Myslim to vazne! :-)

Odesláno

to radovan65:
OK:-)
S tím vzorným obchodování mi to připomíná dobu, kdy jsem např. na účtě s 10000 obchodoval 600-700k.A vzhledem k tomu, že jsem přehodnotil riziko, tak si to už nedovolím.....ale taky mě někdy svrběj prsty jít tam zase za "hodně":-).
Tak ať Ti to vychází dále!!!
Pietro

Odesláno

Pietro,
diky :-)

Usoudil jsem, ze obchodovat tak, aby pouzitelny margin tvoril polovinu meho majetku je prijatelne... za podminky, ze si spocitam, ze tento margin vystaci na pokryti zmeny kurzu rekneme do krajnich hodnot, ktere byly radovne behem tydne.

V soucasne dobe mam pouzity margin : pouzitelny margin v pomeru 4 : 3... zatim! :-)

Z vyse uvedeneho vyplyva, ze jediny strasak, krome levice, je pro me margin :-)

r.

Odesláno

Jenik tvrdne a dolarek mekne... nemelo to byt opacne? tedy ne, ze by mi to nevyhovovalo :-)

Uz jsem se na EUR/JPY docela i zahojil na prikupovani kratkodobych jiznich tahu a jejich zavrenim na rozumnem profitu. Ale ustajeny ty minulotydenni lotiky jeste nemam... cesta daleka :-).

r.

Odesláno

Snoopy:

ještě bych chtěl reagovat na tvůj příspěvek:

snoopy Napsal:
-------------------------------------------------------
> tak sa teda tiez "pochvalim" :-)
> Prvy obchod na full account.
> 12:30
> Sell gbp/usd -> Price: 1.9007 SL: 1.9027 PT:
> 1.8918 // -200$
> Sell eur/usd -> Price: 1.2803 SL: 1.2820 PT:
> 1.2748 // -170$
>
> Pozicia sa otvorila a ihned uzatvorila na SL.
> Dobra lekcia. Moze zato moja blbost.
> SL 20 na kabel a 15 na eur -> no comment
>
> Ale teraz by mala prist seria ziskovych obchodov,
> ze ano? ;-))))
>
>
> Pekny vikend.

ještě je důležité počítat s tím, že pokud budeš zadávat volnější entry objednávky např. 20-30 pips od akt. ceny a dojde k zpětnému pohybu, tak SL by měl být úplně někde jinde. Např. otevírací cena EUR/USD na FNP byla 1.2814, entry např. 20 pips od akt. ceny. Po datech byl zpětný pohyb na 1.2826, takže SL by byl 35 pips (32 pips + spread).

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...