Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Komentáře a tipy k vývoji měnových párů - II.

Doporučené příspěvky

Odesláno

tritom

Ja bral demo take vazne. Mel jsem dva ucty, jeden na pokusy a druhy bral vazne :-)
Ale jak se doctes od vsech zkusenych, mezi ktere se ja zatim nepocitam, tak hraje velikou roli psychika.
A ta je na live o necem trosku jinem. Ale to neni hodnoceni tebe, treba budes tvrdak a ignorant jako ja :-))).
Proste se mi nechce zavrit pozice s cca -14.000 USD, kdyz vim, ze je vydelam zpet v tech samych obchodech... samozrejme za cenu uroku, ale i na ty se vydela a za cenu omezene moznosti obchodovani. Jednak o par tisicovek nizsi margin diky "bloklym" 13 lotum a druhak nemohu ty same pozice obchodovat v protismeru... ale od jenu si alespon odpocinu :-). Asi prestanu jist i ryzi! :-)

r.

• Odpovědí 4,3k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

radovan
tak, tak přemíra rýže není dobrá...občas je třeba taky přejít na hamburgery, myšleno jen dolarové páry..:-).
Používáš ty alespoň nějaký, třeba úplně primitivní, nástroj TA ?
SID

Odesláno

tritom

Uzavřít ztrátovou pozici považuji za velmi důležitý prvek v tradingu, a vize že si to v příštích obchodech vynahradíš k tomu určitě patří. Tyto dvě věci spolu úzce souvisí. Lehce napsáno, ale v reálu to vypadá trochu jinak. Proto máme SL, abychom o tom nemuseli přemýšlet a nemusíme odolávat pokušení nechat to ještě kousek jít. To že mám rizikový kapitál neznamená automaticky to že o něj klidně můžu přijít mez mrknutí oka. To ho klidně můžu darovat prvnímu bezdomoci a budu na tom stejně. Je dobré ke kapitálu přistupovat tak jako kdyby to byly Vaše poslední peníze a záleželo na nich celé Vaše živobytí. Když přijdu o 10 procent účtu, lehce se dostanu zpět, v jednom - dvěma obchodech když přijdu o 80 procent účtu, tak dostat se zpět bude velmi dlouhé a krušné období. Ovšem píši zde jen to co již bylo nespočetně řečeno jinými a zkušenějšími zde ve fóru.

Odesláno

lisakus

Pravdu dis, nepochjybne. I ja tak ke svemu, byt rizikovemu kapitalu pristupuji... proto mam take na kazdych vydelanych 10.000 USD cca 100-200 ztratovych. Se SL bych mel v soucasne dobe vic. Netvrdim, ze to tak bude trvat vecne, ale proc nesklizet, dozralo-li ovoce prave ted :-) Preci nebudu sit ci orat! :-)
Rozhodne se nedavam za vzor... to rozhodne ne... ale proste to takhle vychazi a kryt pomerne vysokym marginem to takhle zatim uspesne praktikuji.

r.

Odesláno

Cau Sid,

prosim ta mohol by si mi poradit lebo som neisty, ked otvaram 3 pozicie a kazda za 3 loty tak mam na kazdu poziciu leverage 400:1 alebo iba na jednu a ostatne dve pozicie mam s nizsim leverage ? Samozrejme hovorim o CMS

Diky

Odesláno

radovan
svatá ty prostoto...měl by jsi používat, alespoň nějaký jednoduchý MA, pro hrubou orientaci v terénu...nechápu..:-)

rtx
už to tady bylo někdy řečeno, stačí se kouknout do vyhledávání..
první tři loty jsou za 400:1, další nad tři do deseti za 200:1, nad deset do padesáti lotů za 100:1..bráno jako součet všech lotů na všech otevřených pozicích.. s tím, že existuje tzv. poměrný systém - když máš tedy celkem 9 otevřených lotů dá se to lehce spočítat..
SID

Odesláno

SID

Ale vzdyd vis, ze umim jen trosku rusky!!! :-) To samozrejme pouzivam, jen nevim, ze se to tak jmenuje...
Az dojedes, predvedu ti na live, kterak obchoduju... slibobica zajistena! bez ni to totiz nedas! .-)

r.

Odesláno

Tak jsem si to pročetl trochu dozadu a zase má ta diskuze trochu šťávu. Backtestisti(stoploosisti) vs. Radovan55. Zdravím Vás.
Otázka pro SIDa: Bloomberg pravidelně zveřejňuje přehled svých prognostiků (tak,jak jsi odkázal kdesi výše)?

R55: Stále se nemůžu vynadivit, když slyším nářky o vyhozených SL. Projel jsem si demo (ať vím, o čem je řeč). Když jsem používal SL (samozřejmě cca 30-100 pip's), výsledky byly dobré. Pokud jsem použil stop mentální (reagoval jsem na vzniklou situaci), pak byly výsledky lepší a pokud jsem vstupoval do obchodů podle citu a trval na zisku, pak jsem účet zhodnotil 2x až 4x za týden.
Když se na forex podívám z matematického hlediska, nemohu pochopit činost backtestu na tak výrazně fundamenty ovlivněném trhu a už vůbec nechápu trvání na poměru PT/SL 2-3:1. (MM uznávám, ale trochu jinak). Používání backtestu a vymýšlení složitých systémů vstupů a výstupů dokonce považuji za dětinskou formu finanční sebevraždy.
SIDe, řekni m upřímě, ty jedeš podle TA a nebo se jimi pouze necháváš inspirovat a používáš hlavu a cit?

Odesláno

Katko,
diky, jsi hodna, ale nemyslim si, ze potrebuji pomoci, abych prelozil co je MA, to by mylsim zadny prekladac nezvladl :-)
Proste jsem Cech, tak se vyjadruji cesky, i kdyz tady sklouzavam do slangovych vyrazu :-).

Zatim jsem se svymi vysledky spokojeny. A co ty, uz ses dlouho nicim konkretnim nepochlubila? :-)

r.

Odesláno

Radko

no ja som vcera zarobila 505 , 18 usd:-) a chcela by som do konca mesiaca zaokruhlit svoj uctik na 10 000.
zbozna predstava. ale snad so stastim a s vami sa mi to podari.

ten prekladac totiz preklada cele stranky vies a ked si otvoris akukolvek stranku o forexe prelozi ti to.
ale nie som ich dealer nechcem ti nic nanucovat myslim ze by ta to bavilo.

ja vzdy hovorim amikom ked im nerozumiem : moja anglictina je lepsia ako tvoja slovencina :-))

Odesláno

MN
Na Bloombergu se to objeví (souhrn názorů bank a expertů) občas před důležitými daty, ale jsou tam mnohdy dost dobrá objasnění toho co bude a komentáře jsou dost dobře udělené a zdárně sekundují Reuters.
Používání SL je pořád určitá forma pojistky, jak a hlavně v jaké výši je už jiná otázka.., každopádně nedám bez toho žádný obchod. I když se mohu při zpětném pohybu bít do hlavy, že jsem mohl vydělat o pár pipsíku více..ale pořád moje obligátní - vrabci a holubi..:-)
K tomu backtestu a vymýšlení "složitých systémů vstupů a výstupů".
To je asi období, kterým si musí projít každý. Taky jsem tomu věnoval poměrně hodně času a "vymýšlení" různých best systémů. Nakonec jsem dospěl k názoru, ale je to můj názor, že pro FX je více než polovina indikátorů TA absolutně na nic. Backtesty vůbec nedělám, považuji to u trhu FX za ztrátu času. Na každá data (která tvoří páteř FX) reaguje trh jinak, protože každá data doprovází jiná ekonomická situace, jiná politická situace, jiná očekávání, jiné zájmy těch velkých atp. atd. Zkrátka do stejné řeky dvakrát nestoupíš. Maximálně mi backtest řekne, jak mi ten který indikátor na to a na tohle reagoval. No ale k čemu mi to je ? Pomůže mi to zrovna teď v minutu M a okamžik O se nějak kvalitněji rozhodnout ? Asi ne... Ale na druhou stranu, jak píšeš "dokonce považuji za dětinskou formu finanční sebevraždy", kdo si hraje nezlobí..:-) a zase bych to úplně neodsuzoval. Třeba to někomu přináší i ovoce...
Problém je taky v tom, že ten který se seznámí nebo uslyší o FX si říká: co je na tom tak složitého, něco přečtu, něco odkoukám, možná něco překotného vymyslím - a stane se z něj přes noc "trader". Mnohdy bez alespoň základních znalostí ekonomiky, ale i matematiky, logiky atd. Je to stejná ptákovina, jako kdybych si přes týden přečetl knížku o pekařině nebo chirurgii a šel následný měsíc péct rohlíky nebo operovat - a ještě pak radil starým pekařům a chirurgům...Zkrátka FX není pro každého, stejně jako komodity nebo burza anebo jiné obory lidské činnosti...
Myslím, že spousta traderů (hlavně nováčků) pořád nechápe podstatu měnových trhů. FX tvoří z 90-95% hlavně ti velcí a ty zajímá pouze jedno: hranice (pivot), kde jsou nebo nejsou ochotni ještě nebo už nakoupit nebo prodat. O ničem jiném FX není. Mám za to, že ti velcí vůbec neznají většinou nějaké indikátory a z nějakých Elliot vln a z nějakých " hlav, ramen, vrcholů", padesátky indikátorů TA atd. mají spíše upřímnou srandu. To je určeno spíše pro nás plebejce...Letos na jaře (a trochu i o dovolené) jsem měl možnost se seznámit s tím, jak to u takových velkých funguje a tak vím, že většinou používají max. 100 a 200 MA a někteří RSI - nic víc, nic míň. Ale vědí, že na třeba 1,28 už to držet nebudou, protože se jim to zkrátka a dobře nevyplatí...a koupí to zpátky až na 1,27 nebo až na 1,26...
Osobně používám systém tří druhů pivotů, abych zhruba nějak odhadl, kde se pivoty a rozptyly těch velkých nacházejí - empatické myšlení -, a pak vlastní MA v kombinaci s ADX, ale ne jako automat, jen proto, abych viděl kam a jak trh jde. Zbytek je o hlavě, selském rozumu a o citu pro hru..:-).
Každý má ale jinou filozofii se kterou do obchodů jde, už to tady psal před nějakou dobou pěkně nick Namodro, třeba obchoduj podle TA, Vegase, Hanse, kávového lógru, podle horoskopu, ale musíš tomu co děláš hlavně věřit, že je to pro tebe to pravé ořechové a OK.
Až se někdy dokopu k tomu, abych napsal o FX nějakou komerční příručku, k čemuž se pořád bezúspěšně chystám, každopádně tam bude v nějaké podkapitolce zmínka o systému "Radovan"..:-)
Na FX je mj. krásné to, že každý den (myšleny intradenní obchody) je o něčem jiném, včerejší vítězství a prohry neplatí a každý nový den přináší nové výzvy a nové úkoly - a člověk tak alespoň nezakrní, protože je vlastně nucen dění sledovat...:-)..nějak jsem se zakecal...
SID

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...