Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Komentáře a tipy k vývoji měnových párů - II.

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 4,3k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Zařadil jsem GBPJPY do svého (demo)portfolia na "naléhání" jednoho kamaráda.. vyčítám si to, poněvadž kdybych do toho nešel, byl bych v pohodě :-) Jo, už to dnes chápu, on to obchoduje total pozičně, malinkatý objem s jasným cílem. Já s tím neuměl dělat, zvyk jsem si akorát na EURUSD a cable, a tam je vše mnohem rychlejší. Aktuálně na něm mám 3 shorty, všechny ve více či méně mínusu, ztráty už jsem částečně přiznal a držím už jen minimální množství (i.e. 1 minilot) spíš pro demonstrativní účely. Aby mi to ukázalo, zač je toho loket, až dojde k tomu pověstnému DOWN ;-) Snad..

Odesláno

tritom
GBP/JPY obchodovat pozičně....no pokud do toho jde s méně než s jedním lotem a drží to dlouho s dobrými nervy, může mít při nabrání dobrého směru úspěch (ale pak to umění včas vypadnout..)
SID

Odesláno

SID
je to moravák, a když jsem se ho ptal jak že na tom onem shortu vydělal 240pips tak mi řek: "No on to byl taký pěkný kopeček. Já to věděl." Jiná kapitola: Když byl GBPJPY kolem 217 tak si btw dal longa na target 221 se slovy: "Fšak ono to tam donde".

To vše live, s dostatečným objemem, relativně malý objem obchodu (odhaduji 1/20 účtu).

Odesláno

tritom
:-)...intuice je někdy důležitá, ale je dobré ji něčím věcným podpořit...má ale recht, většinou to tam vždy donde..týden, měsíc, dva, tři, půl roku....ale donde..:-)
SID

Odesláno

btw Komentáře a tipy k vývoji měnových párů:

-cable od teď do rána bude posilovat, eurusd taky ale mnohem omezeněji.

Zakletý vedlejší GBPJPY konečně trochu oslabí.

Promiňte tenhle (czech amateur) forecast ;-) .. Možná by různé amatérky hádaly lépe :)

Odesláno

Sid Napsal:
-------------------------------------------------------
> tritom
> GBP/JPY obchodovat pozičně....no pokud do toho jde
> s méně než s jedním lotem a drží to dlouho s
> dobrými nervy, může mít při nabrání dobrého směru
> úspěch (ale pak to umění včas vypadnout..)
> SID

Ja mam pozici jednoho lotu uz tyden! :-)))

r.

Odesláno

r

No GBPJPY je zrovna už hodně dlouho sinusovka.. Ale jen tehdy, pokud teda její osu nahnu sakramentsky tak, že její levou stranou odtékají PROUDY vody kterou naliju na stranu pravou.

Odesláno

radovan65
tebe taky neřadím mezi normálni tradery..:-):-), pro mne jsi spíše přírodní úkaz v tom dobrém slova smyslu...:-).
Někdo tady něco podobného dával kdysi do vlákna "Forex a PDA" a byl jsem zdrbán, že se tady .sk linky našich spřátelených kmenů na východ od řeky Moravy volně pouští...na tom PDA to ale snad ještě je...koukni se tam...
SID

Odesláno

tritom
tak obchodovat podle fyzikálních zákonů jsem taky ještě neviděl (přelévání kapalin)....člověk se holt pořád učí...jak nám žíkali v Zahrádkách seučit, seučit, seučit..
SID

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...