Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Komentáře a tipy k vývoji měnových párů - II.

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 4,3k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

r65:

řek bych že se odvíjí hlavně od USDJPY a ta specifika (mnohdy značná) se odvíjejí od libry samotné.. Vždyť cable sám o sobě je pojmem pro svoji volatilitu. Srovnávat EURUSD a cable je mnohdy jako srovnávat prkenné pohyby začínajících SuperStar s Ginger a Fredem; ale to přeci víš.. v nátuře libry to vězí ;-)

Odesláno

radovan
Abych ti to osvětlil - páry GBP/JPY a EUR/JPY jsou z 90% "vyrovnávací páry". Sledují se všeobecně hlavně páry - EUR/USD, GBP/USD (cable) a USD/JPY - méně už USD/CHF.
To znamená, že v křížovém kurzu mezi EUR/USD, USD/JPY a EUR/JPY musí panovat nutně rovnováha..pokud je nyní eur/usd 1,2824 a usd/jpy 116,66 - musí být nutně kurz eur/jpy 1,2824x116,66=149,60..opačně se třeba stanovuje průběžně usd/jpy 149,60/1,2824=116,66...atd...dobře se dá toho využít, např. dnes odpoledne, kdy bylo jasné, že euro vůči dolaru oslabuje a usd/jpy jde mírně short taky - nutně to musí větším poklesem odskákat eur/jpy, a taky jsem do toho se třemi lotíky šel..To stejné platí v bleděmodrém pro GBP/JPY..zkrátka je dobré někdy sledovat, i jak silný je pohyb na hlavních párech, nejen to, že posilují/oslabují...OK ?..:-)
SID

Odesláno

SID:

napsal jsi to vyčerpávajícím (a nádherným) způsobem.. pro spoustu lidí tu (včetně mé maličkosti) je to jako když rozsvítíš baterku v tunelu; uvědomíme si tyhle zákonité závislosti. Nechci zde (spolu)budovat kult osobnosti jménem SID, ale doopravdy a moc moc upřímně Tě obdivuju.. ne(jen) za to co o FX víš, ale hlavně za to, že jsi OCHOTEN se o Tvoje know-how takhle dělit.

Nářez.

Odesláno

SID,
diky! Kdyz to vidim takhle napsane, je to docela jednoduche, proste selske počty :-). Jen jsem nevedel, ze USD/JPY je bran tak vazne, vubec proste, ze jen je bran jako mena, ktera muze neco ovlivnit. Vim o tendencnich tazich Japoncu a o usmernovani kurzu, ale to zase az tak s jenem nesouvisi... Bral jsem jako hlavni v uvahu hlavne USD, EUR a GBP... a co CAD? Vzdyt to byla jedna z prvnich obchodovatelnych men...

r.

Odesláno

tritom
:-)..díky..právě jsem utřel slzu a rozbalil další balení papírových kapesníčků..:-)..proč bych to měl tajit, FX je obrovský trh a mne to nepoškodí..:-)..a už jsem to psal hodně krát - nejsme o nic blbější než "zápaďáci" nebo amíci (pořád tvrdím, že v logice myšlení a selském úsudku jsme na tom možná i lépe) - jen holt nebyly prozatím pro nás ty možnosti..
SID

Odesláno

radovan
CAD to je kapitola sama o sobě, všeobecně je označován ve světě za "komoditní" měnu...a asi je to pravda.., trochu s tím souvisí i mírná historická nevraživost mezi USA a Kanadou..do toho lze jít, jen když jsou perfekt info o datech z druhé strany Atlantiku.., obchodovat to průběžně jen za pomocí třeba TA považuji mnohdy za šílenství - zkrátka chybí nám ty stěžejní a hlavně aktuální info...
SID

Odesláno

sid,tritom, all:

když tu byl v Praze Woodie, tak říkal, že rady v obchodování je jako když zapálíš svíčku jinou svíčkou. ta co byla zhaslá hoří a ta co hořela předtím hoří také, to že dala světlo jiné svíčce ji nepřipravilo o to její světlo. a tak nějak to je :-)

Odesláno

kunas,
promiň že reaguji až teď, musel jsem si ten obchodní den trošičku proklepnout. Dnes bych i ten pohyb na Jenu čekal.
Koukám sice pouze po USDJPY a tam už dnes jen dosáhl S2, ale pořád je ve středu range 5ti denního SR. Fundamenty jsou také mírně pro JPY. Nejsem žádný analytik, ale entry na obě strany to jistí. Půjdu ale spát a pustím na to Hanse, neboť mě víčka neudrží ani kladkostroj:o)
SID,
dnes jsem poprvé vyzkoušel tvé double entry na FOMC a povedlo se. Já jsem ale po minulém "prvním"týdnu o dost opatrnější, takže výdělek tomu i odpovídá. Je to super metoda a podle velikosti SL jsem mohl vstoupit i s větší jednotkou.
Moc děkuji
Jinak jste tady vážně skvělá parta......
Jirka

Odesláno

SID

chápu:-) btw.. kdyby ti došly kapesníčky, mám jich skladem dostatek:-) No naštěstí už ty možnosti jsou. Co si myslíš o JPY dnes v 1:50 jsi už napsal, takže mohu mít skromný (snad nevtíravý) dotaz:

Myslíš že nějaká VĚTŠÍ korekce JPY v dohledné době přijde? Vím, že jsi o ní taky už psal, ale jak tvůj náhled vypadá těrazky?

Odesláno

no mně to dnes vyrazilo entry ve čtyři i v osm na obou stranách a tedy nic moc. jak jste dopadli vy ostatní? taky jste byli vymeteni, nebo jste měli entry dostatečně daleko? já je měl asi zbytečně blízko.

Odesláno

kofis
:-)..tak to je super, že double zafungovalo..

tritom
teď jsem koukal detailněji na ten JPY, ty noční data sice hovoří pro JPY, ale je tady jedno ALE..:-)
Na některých zahraničních serverech jsou spekulace o tom, že oslabení dolaru pod 117 bylo jen díky výběrům zisků velkých hráčů a dolar bude mít pořád navrch díky daleko vyšším úrokovým sazbám (asi bych taky raději volil banku, která mi dá 5,25% a ne jen 0,25%, jako jsou nyní centrální úroky v Japan)..předchozí optimistická data se plně nenaplnila a JPY získal jen docela málo, pokud to bylo ještě na vrub oněm spekulacím o realizaci zisku, až tak moc růžově to posílení JPY nevidím..vše bude záležet na těch nočních datech, jen výrazné a to výrazné podtrhuji, dobré výsledky by mohli nynější kurz srazit short....hranice podpory na S1, je kolem 116,45..pokud to bude odpovídat předpokladům nebo to bude ještě o něco horší půjde podle mne USD/JPY long...i když to není moc profi, optimem asi bude vyčkat po datech a pak naskočit nebo trochu zariskovat a zadat oboustranné entry....víc k tomu asi neřeknu....bude dobré sledovat, ale to už jsem psal, vedlejší nehlavní páry, tam by mohl být dobrý šrumec...
SID

Odesláno

Radekter:

mozem sa ta spytat kolko ta v priemere stoji spatne nastavene SL?

Sid:
ja mam ten isty nazor. Europa je vzdelanejsia a sme v mnohych smeroch lepsi. Ale inteligencia a vzdelanost = neposlusnost . Velmi spatne sa vladne takemu narodu. Americka vlada ani nema zaujem o nieco ine. Opije ich hocikedy rozkom. Je to velky narod a ten musi byt manipulovatelny. A je.

Dneska si uz asi predavkovany. Ak by som sa rozhodla na takomto fore posobit a mala by som co ponuknut tiez by som to nebrala inak. Mam svoj ucet a idem si.
Dokonca si dokazem predstavit ludi ktori to mozu robit aj so sebeckymi umyslami : naplnit sam seba.
Kto je zatazeny na lichotky nie je nic lepsie.:-)

Radko:

davas dobre otazky. este :-)

Roxo:

ty kokso a co ja budem na takom vlakne robit? hm?

Odesláno

SID, all

pamatuji, před nějakou dobou kdy jsem začal FX oťukávat (.. a prozatím jsem jen demíčkář;), se BOJ rozhodovala zda po 6 (jestli se nepletu!) letech zvednout úrokové sazby z 0.00% na 0.25%. Všude jsem se dočet, že to musí mít rapidní vliv na vzestup JPY. Tehdy jsem dal shorta (jo řádně pár hodin předem, když trend byl na sever) a nestačil se divit, že tahleta IMHO dost klíčová událost s tím celkem nic a nic neudělala..

Fundamenty na JPY jsou pro mě osobně dost záhadou. Nedokážu ani říci, že "fungují" ve střednědobém měřítku. Asi se mám za co stydět, jsem proti Vám trošku diletant, ale JPY jak v majors tak bokem je jen vzestup-korekce-ještěvyššívzestup-korekce-ještěještěvyššívzestup-korekce.

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...