Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Komentáře a tipy k vývoji měnových párů - II.

Doporučené příspěvky

Odesláno

dzink
dočkej času...v 9,00 přinášejí poslíčci těm nenaž....nenajedeným, kteří nestihli snídani první hamburgry a kolu a pak až se to rozjede.:-)...na sever by to mohlo hopsnout...
SID

• Odpovědí 4,3k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Do práce nechodím už leta, nepřišlo mi divné, že by finančníci na Wall Street začínali v tuto důstojnou hodinu. Tenhle časový údaj mi sdělil před pár lety jeden soukromý makléř, který mne seznamoval se základními pojmy okolo FX. Pravda , dodatečně jsem zjistil, že ohodnotit jeho misijní činnost slovem laxní je ještě eufemismus... Nicméně, pokud nemám zastaralé informace, NYSE otvírá stále v 9:30 a.m. ET a zavírá 4 p.m. ET. Jeho výkonný ředitel John Thain měl gebíry otvírat dříve, ale myslím, že se mu to zatím nepodařilo prosadit. Není to mimochodem první CEO, který se touto otázkou zaobíral, ale zatím nikdy nebyla šance to změnit.

Odesláno

Saban.
1. FX jede pernamentně 24 hod. denně (mimo víkendů, ale u některých brokerů i přes víkend)
2. většina finančníků (ti kteří dělají do měn) na východním pobřeží USA zasedá ke strojům už před 7,00 hod., protože např. kanadská data jsou vyhlašována v 80% případů už v 7,00 hod. (13,00 u nás) - a vím, že někteří "horlivci" se už doma v 6,00 hod. netrpělivě koukají, jak začal den v Tokiu...
3. Nespojuj tady NYSE a FX - to je o něčem jiném...
SID

Odesláno

tak tak :) Jsem zvedavy, jak daleko se to muze vydat, je to zrovna v te kriticke oblasti. Nic neroste do nebe, ale kdyby to pichlo tu rezistenci v pasmu okolo 1,9000, bude to hukot.

Odesláno

to Radekter:
Události, které zmiňuješ, jsou zítra.
Hurikán má zatím sílu tropické bouře, na Floridě jsou připraveni k evakuaci , čekají tam Ernesta ve čtvrtek, předpoklad byl až 210 km/hod, zatím to tak zdaleka nevypadá.

Odesláno

kunas:

čekám a nečekám, protože jsem stejně GBPJPY short a doufám že jeník dřív či později (ale rozhodně v dohledné době) zkoriguje svoji imho momentální podhodnocenost.

Odesláno

Zdravim panstvo,

zopar mesiacov to tu uz sledujem, aj ked so zatial moc neprispieval. Neviem ci ma s temou supporty a rezistancie neposlete niekde do indikatorov, ale potreboval by som poradit.
Ak som to spravne pochopil, S/R si niektori stahujete zo serverov, ktore uverejnuju analyzy trhu, alebo je na to nejaky vypocet. Par desiatok stran dozadu bol v tejto diskusii odkaz, ze niekde na financnikovi je postup, ako sa to pocita, hladal som vyhladaval a nenasiel. Vie mi s tym niekto pomoct, ako sa dostat k R1, R2 .... Vidim, ze sa tu o nich bavite nezavisle od seba, cize kazdy z Vas dospel k tym cislam nezavisle. Zatial som pouzival S/R iba na zaklade vypoctu cez fraktaly pre AOS, ale to nie je to prave orechove.

Diky moc.

JJ

Odesláno

Vrtak

Mam tady vzorec na vypocet resistance a suportu, popis je v angline - snad to nebude velky problem rozlustit.

PIVOT POINT = PP

H = PREVIOUS DAYS HIGH
L = PREVIOUS DAYS LOW
C = PREVIOUS DAYS CLOSE

PIVOT POINT: PP = H+C+L / 3

FIRST RESISISTANCE : R1 = 2PP - L
FIRST SUPPORT : S1 = 2PP - H
SECOND RESISTANCE : R2 = 1PP + H - L
SECOND SUPPORT : S2 = 1PP - H + L

Odesláno

SID,
minule si mi skvěle poradil, děkuji. Chtěl jsem se zeptat, na co se zítra připravit u EURUSD a cable.
Ráno asi na EUR v 8:10 German Consumer Confidence :může být- entry up,down 5-8pips, SL 20pips(přesun na BE po +15pips) TP40pips, nebo na následujícím S/R. Dále asi v 16:00 USD ConsummerConfidence na GBPUSD entry up,down 10pips,SL 25pips (přesun na BE po +20pips) TP 60 pips, nebo následující S/R.
Potom bych zkusil na FOMC Meeting Minutes tvé double-entry s odstupem 10 pips a PT podle denních úrovní.
Co myslíš, je možné zítra čekat větší pohyby při vyhlášení.
Doufám že se neptám příliš neohrabaně.
Jirka

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...