Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Komentáře a tipy k vývoji měnových párů - II.

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 4,3k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

DarkMan Napsal:
-------------------------------------------------------
> Zdar,
> co si myslite o USD/CAD (1H) nachazi se to na
> silne rezistanci a je divergence, videl bych to
> short co vy na to?
>
> Mira

Radši bych si počkal co na to Housing v 14.15
Milan

Odesláno

Volf:
Sel jsem SHORT vyuzil jsem te pozice ktera tam byla. Vyraznejsi pohyb ocekavam zitra kde bude mit vliv asi hlavne
CAD Trade balance vs US Trade balance. Ale mozna ze jiz dnes bude impulz po druhe.

Mira

Odesláno

No momentalne je to na 1,1263 a to je najvysia hodnota zo vcerajska. Dnesna hodnota navysia 1,1273. Podla mna sa to bude pohybovat medzi 1,1260 a 1,1263-65 alebo stat dlhsie na jednej hodnote az po data. Pred datami to zacne asi lietat a az potom sa uvidi. Teda tie data idu pekne zasebou, prva a posledna ma prognozu rovnaku, ze sa nic nezmeni a stredna tam je zmena na pokles. Takze ten short pri tejto rezistencii je pravdepodobny, ale co sa stane to uvidime v rozmedzi nasledujucich hodin. A uricite medzi 14-15:30 hod. Teda tesne pred datmi a ponich.

14:15 CAN Housing Starts 218K 218K
Definition
Measures the number of new single-family homes or buildings constructed throughout the previous month.

14:30 CAN New House Price Index m/m 0.5% 1.2%
Definition
The New Housing Price Index (NHPI) measures monthly changes in the selling prices of new residential houses. The NHPI is used as the inflation measure of new home construction.

15:00 CAN BOC Interest Rate Statement 4.25% 4.25%
Investica Analysis
There is a 10% chance of a rate increase.
Definition
The Bank of Canada (BOC) Interest Rate Statement is released shortly after a meeting in which the BOC, headed by David Dodge, makes a decision on where to set short-term interest rates (overnight rate). The BOC focuses heavily on inflation, as their stated mission is to achieve price stability. They generally raises rates to fight rising inflation, and lower rates in the face of deflation or economic slowdown.

Odesláno

DarkMan Napsal:
> Zdar,
> co si myslite o USD/CAD (1H) nachazi se to na
> silne rezistanci a je divergence, videl bych to
> short co vy na to?
>
> Mira

...usdcad sa uz dlhsie mota okolo historickych minim, cez ktore ma problem pokracovat dalej down, kratkodobu prekupenost by som videl vrovnovahe s dlhodobou silnou prepredanostou...., moj skomny nazor.... ;)

Odesláno

Nj pekne se otocil, az jsem to neustal. Na easyforexu je ze v 14:55 je RedBook ten s tim asi hnul vubec nevim co je to za index :( na forexfactory nebyl. Nj aspon priste posunu na BE zase jedno drahy ponauceni :)

Mira

Odesláno

Ahoj všichni, potřeboval bych malou radu. Nevím zda jsem udělal chybu ve SL nebo se jedná o chybu mého brookera. Měl jsem otevřeno short na USD/CAD se SL a PT. Vzhledem k očekávání dat jsem SL zajistil na 2 loty tak aby se má pozice překlopila do long v případě proražení a tudíž byla opět s 1 lotem ve správném směru. Nevím zda to bylo pouze mé očekávání, ale místo toho aby se tak stalo se neuzavřel ani obchod ani se neotevřela protipozice, ale vesele pokračoval do ztrát navíc podle mého už se dvěmi loty (zde si nejsem jist - na výpisu z účtu nic nemám, pouze stržené prachy). Vzteky jsem málem překous stůl a chtěl bych to reklamovat u brookera, ale nerad bych se mýlil, proto vás prosím o konzultaci zda jsem někde neudělal koninu. Navíc exekuce dalších příkazů šla naprosto mizerně a téměř minutu jsem nemoh uzavřít další obchod který by byl v plusu a takhle skoncil na nule. Díky

Mate

Odesláno

Myslím, že dnes na CAD bol opäť klasický príklad toho, že ohlasovanie IR už nepatrí ku klasickým a ľahko interpretovateľným fundamentom. Ale pri zbežnom prečítaní analýz na nete bolo zrejmé, že všeobecne sa neočakávalo zvýšenie IR, ale boli investori, ktorí s niečím podobným kalkulovali. A keďže ich očakávania neboli naplnené, usúdili, že je čas zbaviť sa momentálne neperspektívneho CAD a ich sklamanie vyústilo do hromadného výpredaja CAD.

Odesláno

Mate Napsal:
> Ahoj všichni, potřeboval bych malou radu. Nevím
> zda jsem udělal chybu ve SL nebo se jedná o chybu
> mého brookera. Měl jsem otevřeno short na USD/CAD
> se SL a PT. Vzhledem k očekávání dat jsem SL
> zajistil na 2 loty tak aby se má pozice překlopila
> do long v případě proražení a tudíž byla opět s 1
> lotem ve správném směru. Nevím zda to bylo pouze
> mé očekávání, ale místo toho aby se tak stalo se
> neuzavřel ani obchod ani se neotevřela
> protipozice, ale vesele pokračoval do ztrát navíc
> podle mého už se dvěmi loty (zde si nejsem jist -
> na výpisu z účtu nic nemám, pouze stržené prachy).
> Vzteky jsem málem překous stůl a chtěl bych to
> reklamovat u brookera, ale nerad bych se mýlil,
> proto vás prosím o konzultaci zda jsem někde
> neudělal koninu. Navíc exekuce dalších příkazů šla
> naprosto mizerně a téměř minutu jsem nemoh uzavřít
> další obchod který by byl v plusu a takhle skoncil
> na nule. Díky
>
> Mate

No, čoveče, mě se stalo něco podobného u IBFX, měl jsem minutu před zprávami o sazbách v Kanadě +-15 pips entery a jakmile se to pohlo nahoru, nabralo to enter a hned vyhodilo na stopce. přitom cena dle bid tick grafu na můj stop vůbec nedošla (byla 11 pips nad). Tak jsem psal upomínku a teď čekám, jak se pánové vyjádří.
Milan

Odesláno

Volf:
Zkusím jim svojí lámanou anglinou vysvětlit problém a uvidíme, ale nejvíc mě zarazilo že absolutně ignorovali můj SL, kdyby aspoň pozici uzavřeli. Nikdy jsem s nima ještě neměl sebemenší problém, tak doufám že poprvé a naposled :)
Mate

Odesláno

mně se stala jiná věc: měl jsem na usd/jpy SL na 114,45 a v 6:55 mi to zavřelo pozici. nikdy to tuto hodnotu nedosáhlo, bylo max. 114,41. moc tomu nerozumím, jsem čerstvý začátečník, ale kdyby někdo věděl čím by to mohlo být .... :S

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...