Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Komentáře a tipy k vývoji měnových párů - II.

Doporučené příspěvky

Odesláno

kubrt
nebo-li má u Saxo pár EUR/CZK spread 43 pips a USD/CZK spread 50 pips...no tak pokud porovnám cena-výkon, tak je to o ničem....i když připouštím, že se dá na napohybu koruny občas vydělat.....včerejší příklad je sice dobrý, ale dolar šel dolů vůči všem měnám...při těch spreadech na CZK mi příjde rozumnější jet v cable nebo v euru s méně než desetinnovými spready a s daleko větší volatilitou......
SID

• Odpovědí 4,3k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

kubrt
to jsem nevěděl že to je už tak málo, ale pokud se jedná o částku o velikosti 100.000 us tak při 5 halířích z Kč se dostanu na částku cca 11000 kč pokud beru kurs 22 kč/usd. jestli to tedy chápu správně??

Odesláno

To lisakus:

Já nevím, jestli jsem mimo, ale proč se na to pořád díváš z pohledu USD.? Já nepsal 5 centů, já psal 5 halířů...
Bid 21,765 Kč za 1 USD => 100.000 USD = 2,176.500 Kč
Ask 21,815 Kč -> 2,181.500 Kč => rozdíl 5.000 Kč

To SID:

A kdo tady mluví o intradenním obchodování? Já to beru jsko vhodný doplněk (jednotky dnů, max. týdnů). Když se dá předpokládat skok o 30 hal. - jako že se předpokládat dá - je to při několika lotech a kombinace s EUR i USD docela pěkný (a jistý) balík - aspoň teda pro mne... (ten včerejšek jsem uvedl jen jako příklad, kolik to může být za den).

Odesláno

kubrt
o intradenním nepadlo v mé zmínce ani slůvko, ale jsa odkojen spready kolem 2-5 pips, příjde mi psychicky dost neúnosné otvírat jeden lot ihned ze startu s potencionální ztrátou 500 USD. Teď se koukám i na spread u GBP/CZK - 120 pips...:-). Je logické, že u tak (z celosvětového pohledu) bezvýznamného páru se broker obrovským spreadem sichruje. Nevím zda jsi odborník na vývoj české koruny, ale ta v 90% kopíruje vývoj eura vůči ostatním měnám a jen občas se významně hne, když se objeví nějaká zmínka o ČNB nebo o investiční náladě ve střední Evropě, či když jsou volby... Ale pokud jsi odborník na českou měnu, proč nakonec ne..:-)
SID

Odesláno

Dík za názory, odborník rozhodně nejsem, právě naopak, jen opakuji, připadá mi to čitelnější z hlediska selského rozumu (vy tomu vznešeně říkáte fundamentální analýza :-))) Indikátory téměř nepoužívám. HUF, PLN, SKK - všechno tohle má podle mne potenciál...

To dzink - však já už to zkusil (a i něco "málo" vydělal), jen jsem chtěl znát názor zkušenějších. Na druhé straně, pokud se člověk "naučí" dělat profit s 50 pips spead, po přejití na 3 pipsy může být vysmátý, ne?

Odesláno

Francois
tak, tak..:-)..dopoledne jsem tomu dost věřil a až teď to nabralo teprve ty správné otáčky...ale už bych do toho nyní nešel, na 1,8880 (pokud se tam vůbec dostane) bude asi dost silný odpor...navíc v 18,00 Philadelphia FED a zase může být všechno jinak...
SID

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...