Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Komentáře a tipy k vývoji měnových párů - II.

Doporučené příspěvky

Odesláno

dzink
nerad bych se mýlil, ale dnešek na USA data i pro trh bude trochu roztahaný....první data - podpora v nezaměstnanosti ve spojitosti s Kanadou (věřím spíše v posílení USD) a samozřejmě s Evropou (těžko odhadnout), druhá (Leading Indicators) v 16,00 něco předchozího potvrdí nebo vyvrátí a třetí (a podle mne dnes nejdůležitější vzhledem k nynější situaci) - Philadelphia Fed v 18,00 na nějakou dobu navodí směr dolaru. Cable jsem po poledni s mírným ziskem uzavřel a jsem stále long na EUR/GBP, teď už s kvalitním SL..:-).. zkusím spíše něco vymyslet s kanadským dolarem a do eura a cable se po 14,30 moc nepohrnu, až co hukáže trh..:-)
SID

• Odpovědí 4,3k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Ja jsem vyvoj pozorne sledoval :)) a vzhledem k hoodne opatrne reakci trhu na data jsem entery odstranil. Jak tam neni dynamika, nevidim to ruzove.
Leading indicators jsou jenom dohromady indikatory, ktere uz byly opublikovane, ne? Taky predpokladam, ze vecer Philadelphia by mohla byt zajimavejsi...

Odesláno

dzink
jj, na tradičních párech nic moc.., ten kanadský vstup se celkem povedl a jsem tam od 1,1170., uvidíme jak na dlouho, uvažuji i o dalším někde kolem pivotu...jj, Leading indicators jsou kumulované indikace z minula a trh jim globálně velkou váhu nepřikládá, ale někdy se objeví i upravená data než původní - po revizi - a občas je to pak nářez..:-)...
SID

Odesláno

Je tady někdo kdo obchoduje, nebo ješte lépe, kdo se specializuje na CEE měny? Připadají mi "čitelnější" než např. NZD×JPY ;-) I naše CZK během posledního měsíce udělala celkem předvídatelně 2* nahoru a dolů o 50 halířů jak u EUR tak i u USD, což jsou při několika full lotech celkem pěkné penízky...

Odesláno

lisakus
já tam nemám žádný PT, jen SL teď na 0,6780 - a u tohoto páru se vůbec neodvažuji tipovat "kam až"..podle toho co se ale nyní děje 0,68 se třese v základech...více mne teď dráždí CAD..:-)
SID

Odesláno

kubrt Napsal:
-------------------------------------------------------
> Je tady někdo kdo obchoduje, nebo ješte lépe, kdo
> se specializuje na CEE měny? Připadají mi
> "čitelnější" než např. NZD×JPY ;-) I naše CZK
> během posledního měsíce udělala celkem
> předvídatelně 2* nahoru a dolů o 50 halířů jak u
> EUR tak i u USD, což jsou při několika full lotech
> celkem pěkné penízky...

Jistě pohyb by tu byl ale nejdřív musíš vydělat 300 pips spread, takže otevři jeden lot a hned budeš 300 pips v mínusu.
Nevím jaká je hodnota bodu u tohoto páru ale pokud je to + - stejné hned si na jednom lotu v mínusu 3000 US, to jde, ne?

Odesláno

To lisakus: asi každý hovoříme o jiném lotu a velikosti pipsu. Jsem ještě z pipsů a lotů zmatený, protože podle mne je to pro každý pár jinak, ale: Já beru lot 100.000 USD, spread má Saxo 5 halířů, takže když otevřu 1 lot, jsem -5.000 Kč což je snesitelných cca 250 USD. Pokud CZK poskočí o 20 halířů, jsem +15.000 Kč na jednom lotu (a že včera posílila vůči USD o 20 halířů to asi víš)...

To SID: 4,3 halíře na EURCZK a 5 halířů na USDCZK. Nejmenovaný český broker, u kterého jsem byl dříve 1 měsíc měl EUR 10 hal a USD dokonce 12 - přesto de dalo docela pěkně vydělat, jak jsem psal dříve... (tu)

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...