Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Komentáře a tipy k vývoji měnových párů - II.

Doporučené příspěvky

Odesláno

Čau,

Dík za odpoveď.Takže od 9.00 do 22.00 hod. Mám trochu problém s tými plávajúcimi R/S. Totiž neviem presne čo myslíš s plávajúcimi. Myslíš tým vývoj cien v poslednom čase a tým aktuálnu zmenu R/S za posledné aktuálne obdobie od jeho zmeny? Na mojej platforme mám možnosť si definovať časovú sledovanosť S/R na jednotlivých periódach, len ak si neskôr spravím backtest vyzerá to ako 40dňový kĺzavý priemer na grafe. Teda ak pospájam jednotlivé plávajúce R/S úrovne z 1hod grafu za 24 hodín. No nič skúsim to skĺbiť s automatikou a uvidíme. Inak čo hovoríš na EURUSD teraz. Je totálne zavretý a nevie prejsť cez pásma. Už som z toho trochu na nervy pretože som ho predával na 1.2740 a nezavrel na minime. To je daň za nenažranosť. už dobré dve hodiny nechce ísť nižšie. Začínam mať divný pocit.

• Odpovědí 4,3k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Čau DarkMan,

Niečo v stručnosti o Chicago PMI: vyjadruje sa na posledný pracovný deň v mesiaci za prebiehajúci mesiac

Existuje viacero prieskumov regionálnej výroby, ktoré sú zoradené podľa dôležitosti regiónov a termínu ich vydania. Tieto prieskumy regionálnej výroby, a to najmä Philadelphský a Chicagský prieskum, ktoré sú najviac sledované hlavne kvôli tomu, že tieto regióny ponúkajú pravdivý prierez národných výrobných aktivít, môžu slúžiť na predpovedanie národného NAPM.
V podstate dáva objektívny predpoklad výroby v priemyselných oblastiach. pre menu je tewnto index dôležitý, nakoľko sa ad 1, predpokladá, že firmy produkujú toľko koľko súschopné predať a tak poukazujú na rast dopytu, prípadne rast spotreby. Ad 2, výroba je prvotnou zložkou spotreby a jednou z prvých v príjme do štátneho rozpočtu v podobe HDP.
Táto zložka je však samotne málo výpovedná atrh na ňu reaguje krátkodkobo svojim výkyvom. Je to i preto, že je jeden z prvých zverejňovaných indexov v danom mesaici. Takže obchodníci zatiaľ nemajú prehľad ako zapôsobila zvýšená výroba na infláciu, stupeň využitia výr.zdorjov (Capacity utilization) ako aj na stav podnikových zásob. Pokiaľ sa nezdvihne spotreba v danej krajine a Chicago ako ja Philadelphia index rastú, musíme pozerať na vývoz. Ak je aj ten stabilný resp. klesá je jasné, že stav zásob vzrastá a to je pre fx obchodníkov v podstate zlý signál, nakoľko možno očakávať zníženie cien pre ich odpredaj. To v podstate stabilizuje infláciu a to nikto z FX obchodníkov príliš neoblubuje. V každom prípade je rastový potenciál týchto indexov pozitívny a rast podnikových zásob rovnako, akurát že ho viac privítaju obchodníci s CP alebo akciovými titulmi, nakoľko vatvára priaznivé prostredie pre stabilizovanie inflácie.
To tak v skratke.

Odesláno

monster
o plovoucích pivotech jsem tady psal dříve v Indikátorech, zkus si to vyhledat - s určováním hranic S/R to nemá moc společného. Hodinové jsou pak ještě o něčem jiném. Euro jsem už dávno uzavřel na 1,2750 a cable na 1,8920, když to šlo Re... Vstupy jsem popisoval dříve. Dnešek byl typický postvíkendový, zítřek by už měl být normální a budou snad pro vývoj dolaru zajímavá i první lepší týdenní USA data..:-)
SID

Odesláno

Čau Nieil,

Tak si ma tu vyňuchal???? Ako si na tom? Máš niečo pootvárané? Už som zavrel ten Sell. nemá to dnes význam. čumím na crude, celkom dobrá pozícia. Tak zajtra, dnes končím.

Odesláno

Takove vzruchy, jake byly minuly tyden jsou spis bezne a nebo spis vyjimecne? Podle meho nezkuseneho oka spis vyjimecne, ale zajima me nazor zkusenych...

Dnesek byl vlekly a divny a hlavne zatim nekonci! :-), tak doufam, ze mi od tech ulozenych 108 lotiku nepomuze nejaka otevrena pozice... treba ten od patku otevreny otravny Jenik! :-)

Odesláno

Dnešek ve znamení PPI-USA - to bude možná hodně zajímavé a upozornil bych i na sérii cable-dat v 10,30 hod., tam se můžeme nadít po datech různého vývoje, protože prognózy jsou o ničem a nevím co si z toho vybrat...:-)
SID

Odesláno

Čau Side,

Presne tak cable je s CPI veľmi zaujimavý. Pri raste CPI neudem zaváhať ani na sekundu.
Poobedné čísla z US sú trochu zamotané. Ten Empira ma tam trochu mätie, tak len dúfam že pôjdu oba rovnakým smerom.

Odesláno

Inflace, zákaznický index, úrokové sazby Up, do toho náhlý pokles cable díky bombičkám, nyní ropa down - Rubikova kostka je proti tomu puzzle pro děti..:-)...za půl hodiny budeme chytřejší...
SID

Odesláno

Chtěl jsem na VT na cable zadat Entry, včera jsem nainstaloval jejich novou verzi. A ono to vůbec nereaguje, žádná hláška ,že ji odmítá a ani se nezobrazí ,že ji přijme, tak asi nebudu obchodovat , máte někdo stejnou zkušenost ???

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...