Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Komentáře a tipy k vývoji měnových párů - II.

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 4,3k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Kedze viazne trh aj diskusia,dovolil som si prelozit prispevok nicka lavista4u z diskusie na stratobuilder.com k jeho obchodu po vcerajsom zverejneni FEDu.Myslim,ze stoji za to:

"Prekliaty swing! Stravil som na FOREXE vela casu a co so doteraz ziskal, v okamihu som vcera stratil! Trh vyletel 50 pips a ja som si pomyslel: wow! a siel som si rozruseny dat salku kavy. Ked som sa vratil,nechcel som verit vlastnym ociam! Trh padol ako po tsunami a vzal mi cely zisk. Moja prva myslienka bola: pokazil sa mi pocitac! Cela obrazovka bola cervena. Vsade cervena,cervena,cervena...
Preco je to tak vzdy! Chcem posunut svoj trading na vyssi level a zrazu padnem spet.To nemoze byt pravda.Dufal som,ze moje loty sa premenia na hrbu dolarov...do certa!..Trh mi ukazal...
Som tam,kde som zacal. Prave som stratil 60% svojho uctu Som zlomeny. Opet zacinam. Je to tvrde.
Nikdy som nemal ist na FOREX!!!! Kolko som tu stratil casu. Radsej som sa mal ucit webovy design. Nemam kam ist.Som strateny!!!"

Odesláno

zaujimavy postoj jedneho tradera aj on je priklad toho ze sa netreba vzdavat lebo on sa vzda a mozo uz to vzdal a zaradi sa k vacsine teda 80% traderov co skoncia na trhu...

Odesláno

herman

Nevystupuješ ty na StrategybuilderFX pod nickem Jessieblue? Myslím, že s tím strašením už vážně přeháníš. Jestli se tobě nebo někomu jinýmu nepodařil nějaký obchod(y), tak jediný co může pomoct jsou konkrétní poučky, v čem jsem udělal chybu, čeho se vyvarovat atd. ALE NE OBECNĚ PSÁT, ŽE TOHLE A TOHLE OBCHODOVÁNÍ NEMŮŽE FUNGOVAT NEBO CITOVAT NĚKOHO, KDO SI NATLOUKL ÚSTA ANIŽ BYCHOM SI Z TOHO MOHLI COKOLIV ODVODIT ČI VZÍT PONAUČENÍ.

Odesláno

LiP: naopak - na tomhle prispevku se da klasicky ilustrovat, jake pri tradingu lide delaji chyby.
1/ riskoval prilis velkou cast uctu - pokud mu to sundalo 60%, pak je to presne jak mel nandane stopky
2/ pokud to jde mym smerem a vezme mi to entery, rozhodne nejdu na kafe :)) To neni vyhra, ale zacatek boje.
3/ pokud jde trh pri fastbaru mym smerem aspon 20 pips, posouvam stopku na BE (proto se snazim dat entery spis blize k aktualni cene). Podle meho nazoru je dobre ochranit ucet pred nejakym podobnym vykyvem, ktery se obcas stava (specielne pri vyhlasovani urokovych sazeb, kdyz je vyhlaseno to co se ocekavalo).
Takze je to podle meho nazoru poucny pribeh.

Odesláno

LiP
:-) nie som jessieblue.A na forexe nie som stratovy.I ked pravda ani prilis ziskovy,ale zatial to povazujem za uspech.
Ale trosku mi vadi,ked sa veci maluju na ruzovo.Clanok ukazuje na to,kam vedie chybny moneymanagement.Nic ine.
Mal som dojem,ze sa k dnesnej doobednajsej diskusii celkom hodi.

Odesláno

dzink

Ano, přesně ty poučky co jsi napsal měli být u toho příspěvku, co napsal herman. To je to co začátečníci potřebují, rady (klidně ilustrované příběhem), ale ne jenom story, jak někdo prodělal, takových jsou tisíce. Všichni moc dobře víme, že psychika v tomhle obchodování je cca 80 % úspěchu, takže je potřeba se pozitivně motivovat. Sám vím, jaká je psychika prevít, až když podělám obchod a pak přijdu do fóra a přečtu, jak někdo shořel a lituje toho, že zkusil Forex, tak to akorát může psychiku podlomit ještě víc. Takže si raďme, motivujme se, ale neodrazujme se horror story bez komentáře.

herman

Promiň, ale za posledních několik dní jsem od tebe četl několik negativistických příspěvků, kdy jsi implicitně odrazoval od obchodování fundamentů (protože tobě se v tom nedařilo?), potom si lidi odrazoval od změny brokera, který nevyhovuje jejich stylu obchodování a teď sem jen tak hodíš horor story bez komentáře, místo abys k tomu přidal něco v duchu příspěvku dzinka. Ti co maj víc zkušeností, tak si z tý story vyčtou, co udělal za začátečnícký chyby, ale začátečník nebude vědět a může se nabít pesimismem a "jít se učit web design" v horším případě, v lepším bude mít větší strach z dalších obchodů, ale rozhodně nebude mít ponětí o tom, jak nedopadnout podobně jak autor původního anglického příspěvku.

Proto znovu prosím, hlavně pozitivně, pomáhat a radit.

Odesláno

Navrhoval by som zalozit nove vlakno s nazvom napr. Forex-volna diskusia, kde by sme si mohli vsetci pokecat aj o inom ako o forexe, napr. o tom kedy preparkovat jachtu, alebo ake je pocasie na Floride ..., trocha sa odreagovat ( nielen forexom je clovek zivy ) a to bez toho aby sa rusil priebeh diskusie na inom vlakne.
No a kedze ja zatial neviem ako na to, mohol by to urobit niekto zrucnejsi ...

Odesláno

A ještě jedna otázka :
půjde ještě ropa nahoru ? Co myslíte. Zlato stoupá, dolar se po včerwjší story s nervozitou obchodníků ohledně zprávy FEDU drží, ropa půjde o nějaký malinký tick nahoru... Takže logicky by Eur mělo posílit.
Co vy na tuto úvahu ?
Děkuji za případné odpovědi.

Odesláno

Miki01
A naco zbytocne zatazovat server financnik je vela diskusii kde sa da pokecat nepoviem sem tam aj nieco prekecnut na uvolnenie, ale nie o tom zacat tocit par stran tu by sa malo v prvom rade ucit obchodovat teda pracovat.

Odesláno

LiP

Vobec sa na teba nehnevam,myslim ze sa snazim ludom na fore aj pomahat.Osobne poznam 5 ludi,ktori obchodovali
na forexe.Styria z nich by sa mohli pod horeuvedeny clanok podpisat.A myslim si,ze brzdit v ludoch prilisny optimizmus,ktory by ich mohol pripravit o peniaze je tiez forma pomoci.

herman

Odesláno

:-) poslední dotaz - připomínka :

chystáte se někdo na Tokio ? dnes bude velmi zajímavé, troufl bych si říct že USDJPY dost spadne (podle výsledků akciových indexů).

PS : doufám že právě k takovýmto dotazům a debatám je toto fórum

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...