Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím všechny obchodníky
a zároveň prosím o pomoc. Mám u IB otevřený účet a zároveň aktivovaný paper tradingový účet, ke kterýmu je přiřazen můj username a account number. Nevím však jak se na něj dostat. K ostrému účtu do systému TWS se přihlašuji pomocí username a passwordu a co tedy zadat v případě přihlášení do papertradu? Zkoušel jsem dle návodu zadat papertradový username a password k ostrému účtu avšak neúspěšně.
Další skromný dotaz se týká přístupu dvou osob z rozdílných míst k jednomu účtu a jejich nezávislému obchodování, tedy vstupů a výstupů aniž by opačný příkaz jednoho zrušil pozici druhému. Vím že v Account managementu lze něco takového nastavit, jako např. druhého uživatele, což jsem také zkoušel s neúspěchem.
Díky předem za odpověď
Martin

Odesláno

Dobry den,

po zalozeni papertradingoveho uctu ziskate username prave pro tento ucet (jine nez k hlavnimu uctu). Prihlasujete se pak jeho prostrednictvim.

ad vice osob - Nevim, nezkousel jsem, urcite poradi asi Tomas nebo nekdo jiny, kdo ma podobne veci nastudovane. Nicmene osobne si myslim, ze pokud jste se registroval jako "Individual", tak by to z principu jit nemelo a pripadalo by mi zvlastni, kdyby tuto moznost v IB zpristupnovali.

Odesláno

martymaker: Myslim, ze IB trva par dni, nez se ucet opravdu aktivuje (ikdyz v user managementu uz vypada celkem zivy). Mel by behem par dni prijit potvrzujici email (paper ucet zrejme podleha stejnym procesum jako klasicky ucet).

K obchodovani vice lidi - videl jsem tu moznost, osobne to chapu napriklad jako moznost kontroly stavu uctu ze strany Vaseho ucetniho (v mem pripade pritelkyne :). Mam za to, ze na Individuals account nejde obchodovat ve vice lidech (minimalne ne v jeden okamzik ten samy trh).

Odesláno

Paper trade účet mám aktivní už asi měsíc s potvrzovacím emailem, takže problém bude asi někde jinde.
Napadlo mě také, není-li k tomu nezbytné mít refundovaný účet nad 2k tedy moci obchodovat naostro a nejen mít účet založený s nulovým stavem.Prostě nejde a nejde :(
Martin

Odesláno

martymaker: Nizky ucet bude zrejme ten duvod. Jelikoz nelze obchodovat s hlavnim uctem a papertrade account je vicemene jeho klon, je vicemene zrejme, ze nepujde ani paper. Data v paper accountu jsou ta sama, ktera jste si predplatil u hlavniho uctu (a samozrejme jsou sice mirne, ale placena).

Odesláno

To slush:

no nevim jestli je to primo na tom zavisle. V paperu dostanete 100 000 $ k obchodovani. Navic ja mel ucet akorat fundovany 2000 $ a s paper uctem jsem mohl pracovat hned na druhy den od jeho aktivace

Odesláno

sebik: Souhlasim, ale pri fundovani na 2000$ jsou k dispozici data. Jak martymaker napsal, ucet u IB ma jenom zalozeny, nikoliv fundovany. Osobne jedu teprve paper, ale presto jsem si uz penize na IB poslal, abych mel k datum pristup. Verim, ze prave v tomto je zakopany pes, protoze paper account bez live dat je k nicemu.

PS: Od cervna 2006 je minimalni fundovani uctu u IB samozrejme 5000$ (viz www.finacnik.cz/wiki/Interactive_brokers)

Odesláno

Ale jelikoz jsem se doopravdy s timhle problemem jeste nesetkal a muzu se mylit (v trzich neni dulezite mit pravdu... vsak to zname:), doporucuju napsat na helpdesk IB a urcite uvedou veci na pravou miru. Howgh.

Odesláno

jo tak jestli ho nema fundovany, tak to potom ano. Sem se prehlid. Asi fakt potrebuji ty oci :-)
Ale tak to by si mel pospisit, jestli ho uz ma aktivni. Na poslani penez je max. 45 dnu.

Odesláno

Pozor, účet mám už skoro rok a obchodoval jsem s ním, jen jsem si před měsícem stáhl kvůli nedostatku času k obchodování v letním čase všechny peníze z účtu. Mám tam nyní nulu, ale živá data a grafy mi fungují v TWS stále dál!!!
Martin

Odesláno

A z čeho si IB bere poplatek za data, když tam nic není? Pochybuju, že to bude dlouhodobě tak fungovat. Další měsíc už data jít nemusí a ten sim. účet už může být teď blokován právě z tohoto důvodu.

Odesláno

Jestli si dobre vzpominam, tak zustatek na uctu, aby byl jeste povazovan za platny a bezela na nem data, musi byt $40 USD. Ale mozna si vzpominam spatne a je to vic... urcite to bude na strankach.

Rozhodne je ale nesmysl mit na uctu $0 USD, to je pak cely ucet zraly na zruseni a rozhodne nemuze nijak fungovat.

Odesláno

No nevím jak to je, ale každopádně již dva měsíce je můj účet na nule a data + grafy jedou vesele dál a účet je stále aktivní. Nevím tedy proč si IB strhávala 10$ měsíčně při nulových obchodech, když teď taky neobchoduji, nemají z čeho strhávat a data tečou pořád.
Apropo, kde se ruší paper tradový účet, nevíte někdo?
Martin

Odesláno

Martine snad vám domu nepříde nějaká pohledávka..:)) Třeba jako exekuce u nás, když nezaplatíte pokutu za to že jedete na černo. Upomínky nechoděj, až exekuce. :)) Tak ať vám to výjde....Třeba se mýlím..

• Vytvořit...