Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobrý den všem.

To Chandler:
Jsem absolutní začátečník - tak poprosím o bližší vysvětlení. Díky moc.

držet vždy téměř až do
> LTD a tím dosahovat díky finanční páce opakovaně
> vyšších výnosů než trh?

1. Tam je nějaká pravidelnost ?
2. (MOžná vykoupená tím, že když pak přijde natvrdo na poslední den splatnosti, budu to chtít prodat skoro za každou cenu ???)
3. Jaký je rozdíl mezi S&P 500 a S&P 500(benchmark) ?
4. co je stock picking ?

A pak ještě otázka jiná:
S&P 500 je vlastně index na nejobchodovanější akcie.
1. Když bych měl ty akcie skutečně v době výplaty dividend, dostanu dividendy a poté cena cca o dividendy klesne. Je to tak ?
2. kdybych je držel na krátko, nedostanu dividendy, ale cena klesne, takže můžu realizovat zisk. (Ale zase bych asi měl tomu, komu jsem prodal ty dividendy zaplatit, že ?)

3. Index otázku dividend asi taky řeší tomu odpovídajícím poklesem a vzestupem, ale dividendy nijak nedostanu (long) ani nezaplatím (short) nebo ano ?

4. A teď to hlavní: futures odpovídajícím způsobem klesne nebo stoupne. Stane se ještě něco v souvislosti s výplatou dividend ? (např. že by se těm, co drží long, nějakým způsobem hodnota dividend přičetla a naopak.

MOžná se ptám hodně hloupě, omlouvám se, ale ušetříte mi moc hledání. Díky moc.

• Odpovědí 31
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Odesláno

horalm:Na dividendy nárok nemáš, protože si koupíš futures kontrakt, tzn kontrakt s budoucím datem dodeje. Na podkladové aktivum máš nárok až k určenému datu(po LTD), kdy jsi i povinnen doplatit zbytek ceny k marginu.

• Vytvořit...