Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 31
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Odesláno

Děkuji, děkuji,

tak jsem zase o něco poučenější. Našel jsem to jak přes Google, tak přes stránky IB. To víte někdy se člověk blbě zeptá, aby si uvědomil, že si to může najít sám :)

Tak ještě jednou dík a hodně zdaru.

• 2 týdny později...
Odesláno

Dobry den, nevite nekdo co se stalo v utery 15.8. zhruba v 7:30 rano....obrovsky rust mini SP 500 ?
Je to prirozeny vyvoj na zaklade dvojiteho dna(denni graf) nebo zafungovala nejaka fundamentalni zprava?
diky Jitka

Odesláno

Dobry den, Jitko,

byl vyhlasen Producer Price Index m/m, takze se to pekne rozjelo a i zbytek dne nalada pro longy pokracovala. Dnes se ve stejnou dobu ocekava podobne silny pohyb, pravdepodobne ale opacnym smerem.

Odesláno

dekuji za super rychlou odpoved Martine. Mohl byste mi poradit jak jste k teto informaci prisel(kde to najdu)?
btw: spise jsem cekala, ze to dnes pujde jeste vys. kazdopadne diky

• 2 months later...
  • 5 months later...
Odesláno

mám takový dotaz , teď si pročítám tuto diskuzi ( teprve se budu pouštět do backtestingu) a marginy skutečné zatim moc nestuduju ale když tady uvádíme že přibližně margin je 1,900 dolarů. není to nějak moc? vždyť e-mini trhy se doporučují lidem s menším kontem a 1,900 opravdu nebude dělat max 5% mého účtu. může mi to někdo vysvětlit?

Odesláno

Veroniko,

zamenujete dva udaje - v marginech se doporucuje neblokovat vice nez 40-50% uctu (coz zde odpovida) a na obchod se doporucuje neriskovat vice nez 2-5% uctu (tj. u uctu 5k USD cca $100 USD).

• 2 months later...
Odesláno

Dobrý den,

měl bych na vás v souvislosti s Futures na index S&P 500 jeden dotaz. Je možné futures na tento index opakovaně kupovat a držet vždy téměř až do LTD a tím dosahovat díky finanční páce opakovaně vyšších výnosů než trh? Tedy kontinuálně předstihavat S&P 500(benchmark). V případě, že ano: Proč to nedělají podílové fondy (jako třeba Fidelity) místo stock pickingu? Proč investovat do investičních certifikátů na index, když futures vám poskytne páku? Přece i kdyby margin byl 50% nebo 90%, tak se pořád ještě vyplatí. Objasněte mi to prosím. Opravdu to nechápu.

Předem děkuji za odpověď,

• Vytvořit...