Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dostala se mi do rukou kniha Grahama Jonse a Adriana Moorhouse: Jak získat psychickou odolnost.
Je to zajímavé čtení pro všechny, kteří se chtějí naučit odolávat psychickým tlakům at už v práci, vrcholovém sportu, tradingu. Jsou zde uvedeny různé příčiny stresu a dokonale rozebrány. Dále popsány techniky jak vše zvládat. Jak se naučit vytěsňovat rušivé vlivy apod. Jak se soustředit na vlastní výkon i když v životě se zrovna dějí různé věci. Je zde rozebrána složka motivace a víra, která je velmi důležitá k posunům na vrchol.

• Odpovědí 558
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

me zaujaly tyto knihy, spadly by pod psychologii...

eduard tomas - uvod do integralni jogy

echart tolle - moc pritomneho okamziku (the power of now)

v obojim se vlastne uvadi stale totez, co pise treba i mark douglas... dokud nami zmitaji emoce, nebudeme objektivnimi analytiky, je fajn precist si o tom z jinych pohledu a videt, jak ruzne obory uvadeji jinymi formulacemi tytez veci, jako by slo o stale jedinou pravdu na kterou ruzni lide prisli...

Odesláno

Zdravím,

jsem začátečník s určitými teoretickými znalostmi a než přistouím k papertradingu chci prostudovat nějakou literaturu, abych si ještě prohloubil své znalosti. Podle recenzí na finančníkovi a příspěvků ve fóru (nejen tomto) mě zaujaly knížky oéd Eldera, Douglase a samozřejmě tomáše a Petra:)

Určitě bych si chtěl přečíst Disciplined trader, ale váhám, jaké další tituly přidat. Příjde mi, že např. Trading in the zone, Komplexní průvodce ..., Tradingem k bohatství (Elder) se docela "přkrývají". Proto budu rád za každau rado ohledně kombinace správného mixu literatury pro začátek.

Díky M.

Odesláno

douglas - disciplend trader - super, verim ze to prectes vickrat nez jednou a je mozne ze pokazde to bude o necem jinem:) nenispatne it za sebou par chyb aspon z paper trade dema, nez to clovek zacne cist

jak se stat intrad. financnikem - to je kultovka:) je dobre to mit, jedinecna vec z cech

trading for living - bezva

trading in the zone - ano dost se opakuje co je jiz v living, ja si to vzal v bazaci v anglictine a vytezil z toho jeste trochu jazykoveho vzdelani... ale par kapitol sem uz preskocil

williamsove jsou oba dobri a zabavni, taky dobry

ve vetsine pripadu potesi i samotna kvalita knih, asi se pocita ze s tim budeme chodit po barech, lihat ve virivkach, letat po svete a lezt po horach:)

asi v techto klasikach nebudes litovat, prostuduj obsahy a vyber si co te nadchne, jednu po druhe

mrkni tez na curysske axiomy - motivujici+prakticke rady, ktere pak v praxi docenis

• 4 týdny později...
Odesláno

hodne se mi libi kniha: no limit hold em, theory and practice, autori: david sklansky, ed miler,
kniha by mela byt dostupna i v cestine. je sice o hrani pokeru, ale nebudete litovat, obzvlaste
pokud mate pocit, ze potrebujete nejaky novy pohled a nove podnety!

Odesláno

Zdravím a chci se zeptat na knihu Kompletní průvodce úspěšného finančníka. Nakolik je tato kniha přínosem pro ty, kteří před ní vlastnili knihu Jak se stát intradenním finančníkem. Tu mám již prostudovanou a je výborná. Nyní váhám zda koupit Kompletního průvodce a nebo The Daily Trading Coach: 101 Lessons... od Steenbargera.
Takže nějaká malá recenze Kompletního průvodce by mi pomohla při rozhodování. Jde mi o to, nakolik se v knize opakují info z Intradenního finančníka a kolik je tam nových informací pro intradenní obchodování.
Děkuji předem.

Petr

• 3 týdny později...
Odesláno

Pro Petra a Pavla
Dobrý den,
plánujete v blízké době napsat knihu o obchodování spreads nebo opcí.
Rád bych to věděl, protože pokud ano, počkám si na ni a nebudu kupovat jiného autora.
Vaše knihy jsou velmi kvalitní a čtivé. Mám obě a každou jsem přečetl již 3x.
Děkuji za brzkou odpověď.

Odesláno

j.husar:
Myslel jsi pravděpodobně Petra a Tomáše ne?

Ke knize Kompletní průvodce úspěšného finančníka. Nakonec jsem se rozhodl koupit tuto knihu.Rozhodlo: osvědčení autoři, je v češtině. Kniha mě nezklamala, je jinak pojatá než Jak se stát intradenním finančníkem. Věnuje se i jiným druhům obchodování - spready opce, poziční. Jsou tu i další nápady a doporučení pro intradenní obchodníky, např. z oblasti Price action, risk managementu, psychologie. Takže knihu můžu doporučit. Steenbargera si pořídím k vánocům :-).

Ahoj

Odesláno

Velice se omlouvám, samozřejmě jsem myslel Petra a Tomáše. Psal jsem přízpěvek pozdě v noci. Překlep mě velice mrzí. Teď k obsahu. Co je obsahem knih Petra a Tomáše vím moc dobře, když jsem je četl 3x. Můj dotaz zněl, jestli se nechystají napsat novou knihu, která by byla specielně věnována spradovému obchodování nebo opcím.
Děkuji

• 4 týdny později...
Odesláno

Rád by som vám doporučil jednu z posledných kníh ktorú som práve dočítal je od Randy Gage :Proč jste tak hloupí, nemocní & bez peněz... Jedná sa o motivačnú literatúru, ale je písaná kapánek inak ako podobné knihy ktoré som z touto tematikou čítal. Niekomu sa bude zdať kontroverzná a názory autora za provokujúce, ale ja som ju doslova zhltol. Takže ak nemáte ešte darček pod stromček, tak túto knihu vám vrele odporúčam.

Odesláno

Chtěl bych nalézt pod stromečkem jednu z knížek od Petra a Tomáše. Jsem začátečník, přečetl jsem jen pár knížek - Eldera, Williamse, mám nějaké teoretické znalosti ohledně indikátorů, TA, money managementu, teď jsem se zasekl na backtestování a tvorbě strategií, ale to je vedlejší..
Kterou z těchto dvou knížek - Jak se stát intradenním finančníkem a kompletní průvodce úspěšného finančníka bych měl přečíst jako první? Nebo je to jedno a nenavazuje to (i když ta prvně jmenovaná je starší) a můžu říci přítelkyni ať nějakou koupí a aspoň budu mít malé překvápko? :)

• Vytvořit...