Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahojte, prosimvás můžete mi někdo pomoct nemužu nikde najít tu tabulku jako je zde ke komoditám ohledně toho jakou cenu má pohyb např. o 1/100 tak tohle najít ale na forex. děkuji moc :(

• Odpovědí 1,3k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

• 3 týdny později...
Odesláno

Zdravim Vsechny,
Zajimalo by mne co si uspesni FX traderi mysli o mem umyslu:
zvazuju backtestovat EUR/USD, SL $60 PT $180, cas obchodovani 9:00 - 11:30 SELC DENNE, TF 3M, Winfin, 3 EMY. Zasadne se chci vyhybat tradingu pri vyhlasovani zprav.
Je to realne - zajimave RRR? Ma nekdo s temito malymi SL zkusenosti? Videl jsem tady tradery co si rikaji ze 80 pips na trade neni nic moc!? Nevim. Traduje tady nekdo s malym uctem a malymi SL na zivo? Jestli-ze ano jak jste uspesni ?
Ma nekdo zkusenosti Trading FX na Ninja trader platforme? Ja jsem zacal pouzivat PFGBEST. :S

Odesláno

cookj:
V tvém příspěvku postrádám, s jak velkou pozicí uvažuješ. A také na jakém timeframe.
Pokud 1 Lot, tak $60 je 6 pipu a to se mi zdá dooost málo. A to ti z toho třeba 3 pipy sežere spread
Pokud 0,1 Lot (minilot), tak $60 je 60 pipů a to už je dost. To už by ti mohlo možná stačit i na denní grafy. Hodinové určitě
Pokud 0,01 LOT (mikrolot), tak $60 je 600 pipů a to už je bohatě

Na forexu se mluví v pipech, ne v $.

Odesláno

SL je mysleno 6 pips - standard lot; denne trejduju od 9:00 do 11:30 SEC. RRR je timto predbezne urceno; je cileny target PT 18 pipu (profit target). Muj timeframe je 3 MIN a divam se i na 15 min. Moje obchodni seance konci v 11:30m kazdy den trh se mi zda zivejsi a likvidnejsi nez EUREX FLGB. Ze startu na zivo bych chtel jet miniloty a pote loty ale vzhledem k velikosti uctu nechcu ze startu riskovat nejake velke penize. Chci jit postupne a pozvlona.

Odesláno

Prochazel jsem rucne jen asi 2 tydny na 3MIN grafu. Kdyz budu brat v potaz spread je to asi SL 8 pips. Zajima me nazor a zkusenosti druhych. Zajimal jsem se o komodity ale casove mi to nevyhovovalo. Samozrejme PT je jen mysleny cilovy brany vzheldem k SL. NENI TO DOGMA. Muj mesicni target je 50 az 100 pips na 1 lot. Vim ze si nekteri rikaji neni TO moc, ale pro me na zacatek to neni spatne.

Odesláno

Cookj

Muj nazor je ( a to jsi chtel vedet myslim hlavne) ,ze si vzal hrusku a pridal si k tomu jablko...vypadalo to dobre ,tak si se rozhodl udelat z toho strategii.
Rad bych se mylil, ale jsem si skoro 100% jisty,ze je to tak.
Zkus projit forum ohledne "expectancy", "Risk to Reward Ratio", Statistiky, "Money managementu" , Technickych i fundamentalnich strategii, diskrecnich i systematickych systemu....atd
Z prevzatych poznatku a na techto zakladech si vytvor jednoduchou strategii, kterou pote budes minimalne pul roku papertrade a pred tim samozrejme backtest !
Uvidis, ze mnohem lepe pochopis system obchodovani a vsechny jeho aspekty takove ,jake opravdu jsou !

Drzim Ti palce (tu)

Ray

Odesláno

cookj ja neobchodujem Tf ako taky, ale skor cenove hladiny. Dolezite su vyzsie TF weekly daily H4 , H1, mensie M5/M15 pouzivam lenna to aby som videl PA a momentum. SL mam vacsinou od 15 do 300pips.

Odesláno

Vsem dekuji za odpovedi. Prislo mi ze forex je podobny futures. Vypada ze se vratim k backtestum futures. FX se trejduje pravdepodobne na mnohem vyssim TF. SL 300 pips je na hodne velky ucet. Puvodne sem si myslel ze by to slo tradovat jako emini.

Odesláno

cookj

prosimta hlavne sa nenechaj ovplyvnit vsetkym co citas v diskusii. lebo presne to je chyba fora, ze ta moze odradit od dobrej myslienky . a na druhu stranu nikde nemas zarucene ze to co ti niekto napise je pravda. su to len nazory a stava sa ze su velakrat vzdialene realite. testuj to co uznas za vhodne .

co sa tyka SL 6 bodov je malo to je fakt, ale demagogicke famy ze to na nizsich TF nejde su uplne mimo realitu. zo SL 15 -20 bodov dokazes na 1M charte fungovat. je to sice hodne rychle ale len ty sam dokazes urcit ci to pre teba je alebo nie. ptencial na Fx je dostatocny na to aby si to aspon skusil a otestoval a nie zahodil hned ak ti niekto napise blbost.

tento prispevok si vsimni a studuj testuj skusaj.
February 10, 2010 10:56PM

• Vytvořit...