Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravim ,chtel bych se jen optata jestli tu nekdo z vas neobchoduje dlouhodobejsi pozice 2,3 dny max tyden ,ja vim ze i sid ve svym manualu to moc nedoporucuje a je jasny ze pri delsim trendu a korekcich se musi pocitat i s daleko vyssim SL
a mensim rpofitem resp. za tri dny udela i min nez za dve hodky odpoledne v silnym trendu ,ale nejak se mi tahle metoda zamlouva a je i uspesna uz dva dny jedu long eur/jpy usd/jpy a aud/usd short a rozhodne zatim co se tyce vysledku nejlepsi obchod ,tak jsem se chtel jen optat jestli je tu takovejch lidi vic pripadne se jim dlouhodobejsi pozice osvedcily ci nikoliv:)

• Odpovědí 1,3k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

to Blackstorm
já se teda pořád považuju za FX batole, ale po cca roce koukání do grafů a zkoušení různých přístupů, jsem dospěl přesně k tomu stylu co píšeš: 2-3 dny (max týden) držení pozice. Koukám na dlouhodobější trend a při vstupu samozřejmě větší SL - ty začátky jsou někdy dost o nervy (minusový čísla jsou nepříjemný), ale většinou se to otočí tím správným směrem a za "pár" dní to pěkně popoleze :-) . Vzhledem k tomu, jak málo času deně můžu FX věnovat, mi zatím žádný "agresivnější" přístup moc nefungoval.

Odesláno

Jo tak to jsme na tom stejne ,ale jelikoz je u me pouze demo tak jsem zvedavej jestli v realu budu odvaznej a dam stopku treba 50-75pipsu niz:) ,ale cely se to snazim pojmout jako marias tam mam totiz podobnej zpusob uvazovani a postupu ,ac by se to na prvni pohled nemuselo zdat hledat v mariasi a forexu souvislosti:)

Odesláno

pro blackstorm
tento přístup má opodstatnění např v té chvíli,když to padne jako minulý týden gbp/jpy,to zn. že čekáš na nejnižší dno
a když si myslíš,že je to uplně dole,tak nakoupíš,a jak jsem uváděl v jiném vlákně,od minulého týdne se dalo vydělat
na tomto páru při držení pozice asi 450pipsů,když bys obětoval 1 lot,je to asi 90000kč k dnešnímu dni a hodině.
Tak pardon,ted je to 500pipsů tj přes 100litrů,to si myslím je lepší jako ruleta

• 4 týdny později...
  • 2 týdny později...
Odesláno

Zdravím,sice nejsem úplně úplný začátečník, ale mám dotaz,k terý nevím kam zařadit. Chtěl jsem se zeptat, jak velkou sílu má FX a jak je možno s ním pohnout. Dejmetomu že 10000 lidí obchoduje jeden systém při např. 3 lotech na eur/usd, je možno,že toto nějak ovlivní trh??děkuji za odpověď

Odesláno

hanzik
položme se na otázku co je to "je možno,že toto nějak ovlivní trh". Všechno ovlivňuje FX trh, kde jsou všichni zúčastněni tvůrci trhu - potažmo i ty jsi tvůrce trhu..:-), když zadáš pokyn na nákup 1 lotu ovlivníš trh - i když jen asi tak z 0,00000005%..:-)
SID

Odesláno

2 SID

Máš pravdu, napsal jsem to trochu jinak než jsem to myslel:) uvedu příklad: mám trh, kdy v něm obchoduje 1000 lidí a 950 z nich používá úplně stejný systém, z čehož mi vyplývá, že těch 950 lidí rozhodně nemůže vydělávat. No a tohle jsem myslel s tím FX

Odesláno

hanzik: myslis jaky objem tam je treba pustit abys s tim nejak cuknul? A o kolik tak? :))) Je to trochu hypoteticka otazka, zalezi treba na tom kdy. Jina likvidita je pred fundamentama, v prubehu fundamentu, v 5:00 rano SEC... kazdopadne silu hnout nejak s trhem maji asi jenom nejvetsi banky a to jenom kratkodobe. Viz takova ta omleta klasika - Soros a jeho utok na BOE. Pohyb nastava, kdyz na dane cene uz o menu neni zajem.

• Vytvořit...